Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσεις46ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών

46ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών

grafistikis synedrio25-29 Μαΐου 2014, Αθήνα και Κορινθία

http://www.ic2014athensgreece.gr

Η Ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και ο κλάδος της βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών και των Τεχνολογιών των Media στην Ελλάδα (Graphic Arts and Media Τechnology, Printing, Publishing and Packaging), με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουν την διοργάνωση του 46ου ετήσιου Συνεδρίου του Διεθνούς Κύκλου των Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών (IC – International Circle of Educational Institutes for Graphic Arts: Technology and Management στην στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 29 Μαϊου 2014, στο Βραχάτι Κορινθίας στο Alkyon Resort Hotel and Spa (http://www.alkyonhotel.gr) και στο ΤΕΙ Αθήνας. Επίσημος διοργανωτής του συνεδρίου είναι η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Συνδιοργανωτές είναι το Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα" της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου – ΕΑΠ.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχει ένας σημαντικός αριθμός ερευνητών, καθηγητών, εξειδικευμένων επιστημόνων και ειδικών του διεθνούς κλάδου των γραφικών τεχνών.

Το συνέδριο, πέραν των παρουσιάσεων υψηλού επιπέδου, αναμένεται να αποτελέσει τον ιδανικό χώρο για συναντήσεις, ανταλλαγή απόψεων και γνωριμίας μεταξύ των επιστημόνων και του βιομηχανικού κόσμου των γραφικών τεχνών, και θα προσφέρει την εξαιρετική ευκαιρία της διαμόρφωσης ερευνητικών προτάσεων και συμφωνιών για projects και ανταλλαγές στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την αφετηρία για κοινές δράσεις στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο Διεθνής Κύκλος Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών είναι ένας σύνδεσμος με μέλη Πανεπιστήμια, Σχολές και Τμήματα του ευρύτερου πεδίου της Τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών. Ιδρύθηκε το 1957 στη Λωζάνη και εκπροσωπεί περί τα 100 Σχολές και Τμήματα του γνωστικού αντικειμένου των γραφικών τεχνών ανά τον κόσμο (http://www.hdm-stuttgart.de/international_circle/?c-lang=en).

Ο Διεθνής κύκλος Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών εκδίδει την επιστημονική επιθεώρηση "International Circular of Graphic Education and Research - IC Journal (http://www.hdm-stuttgart.de/international_circle/circular/issues/08_01/?c-lang=en).

Πρόσκληση για κατάθεση επιστημονικών – τεχνολογικών δημοσιεύσεων

Η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου καλεί όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν έγκαιρα την επιστημονική – ερευνητική / τεχνολογική τους εισήγηση για παρουσίαση στο συνέδριο. Όλες οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους κριτές - μέλη της επιστημονικής επιτροπής (peer-review process). Στον ιστότοπο του Συνεδρίου είναι αναρτημένη η πρόσκληση για την κατάθεση περιλήψεων των επιστημονικών και τεχνολογικών δημοσιεύσεων που θα ανακοινωθούν στο συνέδριο με τη μορφή επιστημονικών παρουσιάσεων (scientific papers). Όλες οι δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι η ακόλουθη:

1. The New Structure of Media: The future of reading; media convergence – the relation of print, online and mobile media; cross media publishing and premedia technologies; the role of social media; content management.

2. Graphic Arts and Media Technology: Prepress, layout, CTP; advanced and hybrid printing – offset, flexography, gravure, screen and digital; developments in paper/substrates, inks and materials; security printing; printed electronics, RFID; finishing – bookbinding.

3. Media Management and Business Environments: Production workflow management; web to Print and Print to Web; business models for complex media-mix environments; management information systems for print media; JDF; print media standards - state of the art; Lean manufacturing for graphic media; entrepreneurship in media.

4. People and Media – Graphic Arts and Media Education: Key competences for the media professionals of tomorrow; the new role of the graphic arts and media technology scientist and researcher; Structure of technical, vocational and higher education – Which modules for which level(s)?; open borders for graphic/media education – mobility trends and disciplines for educators; What should we teach for future printers?

5. Typography and Media Design: The role of typography in new media; layout structures for print, online and mobile media; interface and communication design.

6. Packaging Design and Production: Packaging as a key stakeholder of printing; holistic packaging design; appearance and presentation of brand, corporate identity in the print and online media; packaging and labels printing.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Δρα Χρυσούλα Γάτσου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και να επισκεφθούν το σχετικό πεδίο στην ιστοσελίδα του συνεδρίου -
http://ic2014athensgreece.gr/papers.html

grafistikis synedrio-1

 

Πρόσκληση για παρουσίαση ανακοινώσεων σε μορφή Poster

Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος απο σημαντικό αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου διευρύνει την πρόσκληση με την ανακοίνωση της πραγματοποίησης παρουσιάσεων με τη μορφή Posters στο χώρο του συνεδρίου, στην ίδια θεματολογία με αυτή των επιστημονικών ανακοινώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου. Όλες οιι ανακοινώσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Ιδιαίτερα ελκυστικοί όροι και κόστος για τη συμμετοχή στο συνέδριο

  Για τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες καθώς επίσης και για τους συνοδούς και συνεργάτες τους στο συνέδριο, έχουν εξασφαλιστεί ιδιαίτερα ελκυστικοί όροι και κόστος διαμονής, εκδηλώσεων, εκδρομών, γευμάτων και δείπνων καθ' όλη τη διάρκεια του συνεδρίου στην Ελλάδα. Έχει εξασφαλιστεί άνετη διαμονή σε ένα εξαιρετικό - πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων το (Αλκυών Hotel και Spa, Βραχάτι Κορινθίας), με ιδιαίτερα προσιτές τιμές, που ξεκινούν από 65 ευρώ το μονόκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση με πρωινό. Η πλήρης συμμετοχή στο συνέδριο είναι 330 Ευρώ για τους συμμετέχοντες και 320 Ευρώ για τους συνοδούς. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται:

  Πλήρης πρόσβαση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του συνεδρίου, έντυπο υλικό και φάκελλο των πρακτικών με τις παρουσιάσεις των ομιλητών, λοιπό ενημερωτικό υλικό, Βραδυνό σνακ - welcome reception την Κυριακή 25/5/2014, διαλείμματα καφέ, και γεύματα στους χώρους του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το δείπνο σε ταβέρνα την Δευτέρα 26/5/2014 και το επίσημο δείπνο την Τρίτη 27/5/2014, μεταφορά με ταξί από το σιδηροδρομικό σταθμό Ζευγολατιού στο ξενοδοχείο Alkyon και αντίστροφα την Κυριακή (ημέρα άφιξης) και την Παρασκευή (ημέρα αναχώρησης), τις εκδρομές με πούλμαν για συμμετέχοντες και συνοδούς (Ακροκόρινθος και διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου για συνοδούς την Δευτέρα 26/5/2014, Αθήνα - ΤΕΙ Αθήνας και Ακρόπολη την Τετάρτη 28/5/2014, ημερήσια εκδρομή την Πέμπτη 29/5/2014 στην Επίδαυρο, τη Νεμέα με γευσιγνωσία οίνου και ελαφρύ γεύμα και επίσκεψη στο Ναύπλιο) και την είσοδο στα Μουσεία της Επιδαύρου και της Ακρόπολης.

  Για όσους και όσες δεν θα συμμετέχουν στις εκδρομές αλλά μόνο στο συνέδριο τις δύο ημέρες των εργασιών η συμμετοχή έχει οριστεί στα 280 Ευρώ. Καλύπτονται η πλήρης πρόσβαση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του συνεδρίου, έντυπο υλικό και φάκελλος των πρακτικών με τις παρουσιάσεις των ομιλητών, λοιπό ενημερωτικό υλικό, Βραδυνό σνακ με (welcome reception) την Κυριακή 25/5/2014, διαλείμματα καφέ και γεύματα στους χώρους του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το δείπνο σε ταβέρνα την Δευτέρα 26/5/2014 και το επίσημο δείπνο την Τρίτη 27/5/2014.

Προβλέπονται ειδικές τιμές για τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και για φοιτητές Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Για λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το σχετικό πεδίο στον ιστότοπο του συνεδρίου http://ic2014athensgreece.gr/registration.html

Πρόσκληση για χορηγίες

Για την κάλυψη μέρους των εξόδων του συνεδρίου έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα χορηγιών.
Οι χορηγίες θα καλύψουν μέρος των εξόδων διοργάνωσης του συνεδρίου και διαμορφώνονται ως εξής:

• ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ (DIAMANT SPONSOR) - Αποκλειστική χορηγία: 5000 Eυρώ
• ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: 2000 Eυρώ
• ΧΟΡΗΓΟΣ: 1000 Eυρώ
• ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: 500 Ευρώ

Ως αντιπαροχή στην χορηγία θα υπάρξει η παρουσίαση των χορηγών σε όλα τα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, στις διαφημιστικές καταχωρήσεις, στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, και σε όλη την επικοινωνιακή διαχείριση του συνεδρίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, το συνέδριο θα παρουσιαστεί εντατικά σε χώρους όπως πανεπιστήμια, οργανισμοί φορείς και επιχειρήσεις των γραφικών τεχνών, διεθνείς φορείς και μέσα επικοινωνίας έντυπα και ηλεκτρονικά. Οι λογότυποι των χορηγών θα εκτυπωθούν στο έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό του συνεδρίου και στην ιστοσελίδα. Επίσης τα στοιχεία των χορηγών και εταιρικά φυλλάδια θα συμπεριλαμβάνονται στον φάκελλο που θα διανέμεται στους συνέδρους.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχει ένας σημαντικός αριθμός ερευνητών, καθηγητών, εξειδικευμένων επιστημόνων και ειδικών του διεθνούς κλάδου των γραφικών τεχνών. Το συνέδριο αποτελεί ένα γεγονός με διεθνές κύρος σε πολλές χώρες, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας και παραδοσιακά αποτελεί το σημείο συνάντησης για επιστήμονες και ειδικούς κύρους με ιδιαίτερα σημαντική εμβέλεια στις χώρες που εκπροσωπούν. Στο 45ο συνέδριο του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων που έλαβε χώρα το 2013 στο Τορόντο του Καναδά έλαβαν μέρος περί τους 70 ειδικοί από τον διεθνή επιστημονικό και τεχνολογικό κλάδο των γραφικών τεχνών και των Media. Συνεπώς η συμμετοχή και παρουσία των χορηγών θα διαχυθεί ευρύτατα σε διεθνές επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, οργανισμοί και επιχειρήσεις καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου, http://ic2014athensgreece.gr/sponsors.html ή να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ:

Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μάριος Τσιγώνιας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γεώργιος Γαμπρέλλης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.ic2014athensgreece.gr

Δημοσκόπηση

Είναι έμφυτη η ανθρώπινη επιθετικότητα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Νοέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Σάββατο, 18 Νοεμ. 2017 - 17:32:58
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσεις46ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών Top of Page