Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςστο "αβγό" ξεχειμωνιάζουν οι δράσεις του Μουσικού Χωριού

στο "αβγό" ξεχειμωνιάζουν οι δράσεις του Μουσικού Χωριού

AvgoΠαράλληλα με τη δεκαετή συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται, για 3η συνεχή χρονιά, στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις.

Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών yoga και σεμιναρίων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.

ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2014/15 (Oκτώβριος 2014 – Ιούνιος 2015)

Σπύρος Σακκάς
Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας
Ανιχνεύουμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου.

Μαρία Θωίδου
Το Πέταγμα της Φωνής
Βιωματικές φωνητικές ασκήσεις μέσα από συλλογικές δράσεις, ως προς την εξερεύνηση της φωνής, την εξοικείωση με τις φωνητικές τεχνικές, το συντονισμό και τη συνεργατικότητα στο επίπεδο τόσο της ερμηνείας ενός απλού τραγουδιού, όσο και της τελετουργικής προσέγγισης ενός αυτοσχεδιαστικού δρώμενου.

Μαριάννα Αστρακά, Γιώργος Φωτιάδης
Εργαστήρια Yoga
Η διδασκαλία στηρίζεται στις αρχές της Σατυανάντα Γιόγκα, ενός ολιστικού συστήματος που εξισορροπεί όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική.

Μαρία Λάππα
H Ποιητική του Σώματος: Εργαστήριο Butoh
Στην παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία θα εμβαθύνουμε στην «ποιητική του σώματος», μέσα από την κινησιολογική προσέγγιση και την φιλοσοφία του Ιαπωνικού χορού Butoh. Δουλεύοντας με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου και το αυτοσχεδιασμό θα ενεργοποιήσουμε το «πρωτογενές σώμα», το σώμα δηλαδή που «κοιμάται» μέσα στο σώμα μας, ενδυναμώνοντας την εφευρετικότητα του και την δυνατότητά του να αφηγείται την ιστορία του με ή χωρίς την βοήθεια του λόγου. Τέλος, σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ένας πυρήνας σωματικής έρευνας και μελέτης τόσο σε προσωπικό επίπεδο ανάπτυξης αλλά και παραστατικής δράσης.

Αγγελική Μπιτζαράκη
Εργαστήριο Χοροθεραπείας «Συν-κίνηση»
Θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη του εκφραστικού δυναμικού μας, στον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων στην κίνηση και στη δημιουργικότητα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους. Βασιζόμαστε σε τεχνικές και μεθόδους Χοροθεραπείας και Εμψύχωσης των Ομάδων για χάρη της προώθησης της προσωπικής ευημερίας και της ενθάρρυνσης για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.

Ανθή Θάνου
Εργαστήρι Αφήγησης για το Λαϊκό Παραμύθι
Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων γνωρίζουμε βαθύτερα το λαϊκό παραμύθι και τα μυστικά του.
Πειραματιζόμαστε πάνω στις παραλλαγές του ίδιου μοτίβου, δουλεύουμε τους παραμυθιακούς τύπους φτιάχνοντας τη δική μας παραλλαγή παραμυθιού. Ανακαλύπτουμε αρχετυπικά σύμβολα και τη σημασία τους. Σχεδιάζουμε την δική μας παράσταση αφήγησης, βρίσκουμε το υλικό και ζωντανεύουμε την αφήγηση με τη φωνή και το σώμα.

Eκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή για όλα τα εργαστήρια: 25 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2014

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε online την αίτηση συμμετοχής σε εργαστήριο

Πληροφορίες
www.music-village.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)

Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 6973578422
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Δευτέρα, 23 Οκτ. 2017 - 01:11:34
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςστο "αβγό" ξεχειμωνιάζουν οι δράσεις του Μουσικού Χωριού Top of Page