Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

theYardResidency13

MITOSΤο ΜΙΤΟΣ κέντρο παραστατικών τεχνών ενισχύει το θεσμό του the Yard και ανοίγει τις πόρτες του Παλιού Ξυδάδικου, προσφέροντας φιλοξενία σε δημιουργούς και καλλιτεχνικές ομάδες από Κύπρο και εξωτερικό κατά τη διάρκεια του 2013. Δυστυχώς οι οικονομικές εξελίξεις και οι περικοπές στον πολιτισμό έφεραν καλλιτέχνες από όλα τα πεδία των παραστατικών τεχνών σε πολύ δυσμενή θέση. Αξιoλογώντας λοιπόν, την ανάγκη της τοπικής καλλιτεχνικής παραγωγής και κινητικότητας, το ΜΙΤΟΣ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στο theYardResidency13.

   Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις με πρωτότυπο και πειραματικό χαρακτήρα, σε νέους δημιουργούς και ομάδες, σε δημιουργούς που δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τη δουλειά τους οικονομικά. Το theYardResidency13 δέχεται προτάσεις για παραστάσεις χορού και θεάτρου (παλαιότερες ή νέες παραγωγές), σεμινάρια, master classes, συναυλίες, προβολές, παρουσιάσεις, παραγωγές με πολυμέσα, εκθέσεις, εγκαταστάσεις, εικαστικά project, πειραματικά projects κλπ.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν για το theYardResidency13 θα εξασφαλίσουν: χρήση του Παλιού Ξυδάδικου για μια βδομάδα (πρόβες και παραστάσεις), χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Παλιού Ξυδάδικου, βοήθεια σε τεχνικά θέματα, καθαριότητα και διαμόρφωση του χώρου, προώθηση της συνολικής δράσης στα ΜΜΕ και στο διαδύκτιο. Επίσης, όλα τα έσοδα (εισιτήρια, δίδακτρα κλπ) από τις δράσεις θα ανήκουν αποκλειστικά στους ίδιους τους δημιουργούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν τις ημερομηνίες για τις δράσεις τους μεταξύ Απρίλιος - Δεκέμβριος 2013. Το πρόγραμμα του theYardResidency13 θα διαμορφωθεί έπειτα από τη διαθεσιμότητα του χώρου και κατόπιν συννενόησης με τους συμμετέχοντες.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι μέχρι τις 15 Μαρτίου. Απαραίτητες πληροφορίες: Στοιχεία υπεύθυνου επικοινωνίας (όνομα, τηλέφωνο, e-mail), Είδος δράσης, Τίτλος (αν έχει ξαναπαρουσιαστεί να σημειωθεί πού και πότε), Περιγραφή ιδέας, Συντελεστές, Σύντομο βιογραφικό ομάδας ή συντελεστών, Διάρκεια, Χορηγοί (αν υπάρχουν), Προτεινόμενη ημερομηνία πραγματοποίησης (πόσες πρόβες, πόσες παραστάσεις), Τεχνικές προδιαγραφές, Οπτικοακουστικό υλικό της προτεινόμενης ή προηγούμενης δουλειάς.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Έλενα Αγαθοκλέους στο τηλέφωνο 99985232. Οι προτάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Οπτικοακουστικό υλικό που δεν μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά, θα αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση: ΜΙΤΟΣ κέντρο παραστατικών τεχνών, theYardResidency13, Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός, Κύπρος. Απαντήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλες τις προτάσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου.

The Yard
Η αρχική ιδέα για τη διοργάνωση the Yard ξεκίνησε από το Λούκα Βαλέβσκι το 2011, ως μια συνάντηση καλλιτεχνών από όλα τα πεδία των παραστατικών τεχνών, που δρουν και δημιουργούν μαζί πάνω σε ένα κοινό θέμα. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς 25 καλλιτέχνες δούλεψαν αφιλοκερδώς με θέμα τις Αισθήσεις. Σε όλο το δρόμο της Γενεθλίου Μιτέλλα, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους οργανώθηκε ένα τριήμερο πρόγραμμα site specific παραστάσεων. Μέσα στο Παλιό Ξυδάδικο στήθηκε μια τεράστια εγκατάσταση, μια εμπειρία αισθήσεων!
Σε αυτή την πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν οι: Αντρέας Καϊτης, Λούκας Βαλέβσκι, Σύλβια Νικολαϊδης, Μενέλαος Παπαγιώργης, Γιώργος Γεωργίου, Παρασκευή Γελαράκη, Jana Cerna, Τζούλια Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Χριστίνα Παπακυριακού, Γιώργος Μαυρογένης, Χριστίνα Πετρίδου, Mohammed Awwad, Paulina Srzednicka, Γιώργος Δημόπουλος, Μαρίνα Μανδρή, Έλενα Αγαθοκλέους, Elzbieta Rojek, Jonathan Jazdzyk, Πάρης Παπαγιώργης, Demmie da Costa, Σουζάνα Φιαλάς, Μιχάλης Παπαμιχαήλ.

πιλοτικό the Yard. Residency.
Το 2012/13 το the Yard λειτούργησε πιλοτικά ως Residency και φιλοξενήθηκαν στο Παλιό Ξυδάδικο τα εξής project: το παραμύθι Ο Σιμιγδαλένιος σε δραματοποίηση, χορογραφία της Χλόης Μελίδου. Ακουστική συναυλία NAVA Jam. Aνοικτή πρόβα Woyzeck: Μια προσέγγιση στη ζωντανή δράση, κινούμενη εικόνα και ήχο σε σκηνοθεσία Achim Wieland. Σεμινάριο με τον χορευτή, χορογράφο Κωνσταντίνο Γεράρδο και ανοικτός αυτοσχεδιαμός με τους μουσικούς Γιώργο Κούλα και Στέλιο Ξυδιά. Η θεατρική παράσταση Το ημερολόγιο ενός Τρελού με τον Μάριο Ιωάννου σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους.

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Δευτέρα, 18 Δεκ. 2017 - 03:01:10
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςtheYardResidency13 Top of Page