Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςΟΧΙ στο «κόψιμο» των συντάξεων καλλιτεχνών–λογοτεχνών

ΟΧΙ στο «κόψιμο» των συντάξεων καλλιτεχνών–λογοτεχνών

epimelitirio.e.t.e Πρόσκληση προς τα μέλη του ΕΕΤΕ

Ολοι στην κινητοποίηση στην είσοδο της Βουλής την Τετάρτη 24/4 στις 13.00

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Βαλτετσίου 42, Τ.Κ.: 106 81 Αθήνα FAX: 210 / 33.01.408 e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητοί Συνέδελφοι
Την Τρίτη μπαίνει στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», με το οποίο αλλάζει ο νόμος για τις λεγόμενες συντάξεις καλλιτεχνών-λογοτεχνών (στο ν/σχέδιο άρθρο 4, παραγραφ. 13). Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας καλεί να συμμετέχετε με στην κινητοποίηση που οργανώνουμε .
Γύρω από το θέμα αυτό έχει γίνει διασυρμός του χώρου της Τέχνης από διάφορα δημοσιογραφικά κέντρα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν τις συντάξεις αυτές ως «χαριστικές» προς προνομιούχους, εναρμονιζόμενα με τις απόψεις που εκφράζει και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών...

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως είπαμε και στην Γενική μας Συνέλευση, το ΕΕΤΕ θα μιλούσε διαφορετικά για αυτές τις συντάξεις, εάν τόσα χρόνια είχε λυθεί το ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό των καλλιτεχνών, ιδιαίτερα των δημιουργών. Θα συζητούσαμε σε άλλη βάση με ποιους τρόπους η Πολιτεία θα μπορούσε να τιμήσει τους καλλιτέχνες. Όμως σήμερα αυτές οι συντάξεις είναι ο μοναδικός πόρος ζωής για τους δημιουργούς που είναι παντελώς ανασφάλιστοι.
Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις μας έφεραν στη Βουλή ένα σχετικά καλύτερο σχέδιο νόμου από αυτό που είχε αρχικά επεξεργασθεί και αναρτήσει στο Διαδίκτυο το Υπουργείο Οικονομικών (5 συντάξεις ετησίως για 36 καλλιτεχνικούς κλάδους, χωρίς καμία δεύτερη ευκαιρία, με προϋπόθεση εισοδήματα απορίας).. Αυτό δείχνει ότι ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Όμως το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε είναι και αυτό απαράδεκτο :
ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ
• Καταργούνται 15 συντάξεις το χρόνο, από τις 30 που δίνονται ως σήμερα συνολικά στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων (ζωγράφων, γλυπτών, συγγραφέων, ποιητών, μουσουργών, συνθετών, λαϊκών καλλιτεχνών, κλπ 36 καλλιτεχνικών κλάδων) που αν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τη δημιουργία τους, αν και δώσανε όλη τους τη ζωή σε αυτό που λέγεται «συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας», στον Πολιτισμό, τους καταδικάζουν στην απόλυτη ανέχεια, εφόσον είναι παντελώς ανασφάλιστοι οι περισσότεροι. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ: Πρόσφατα μέσα στο Μάρτιο 2013, στην επιτροπή συντάξεων του Υπουργείου παρουσιάσθηκαν 26 αιτήσεις εικαστικών καλλιτεχνών, αιτήσεις του 2012 για σύνταξη, γνωστών δημιουργών με σημαντικό και διακεκριμένο καλλιτεχνικό έργο και ενεκρίθηκαν μόνο 6 λόγω του περιορισμένου αριθμού των 30 που με τον ισχύοντα νόμο 3620/2007 προορίζονται για όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους .
• Τα όριο συνταξιοδότησης ανεβαίνει στο 67ο έτος αντί του 65ου.
• Το Ύψος της σύνταξης περιορίζεται στα 720 ευρώ.
• Προβλέπεται ως προϋπόθεση να μη λαμβάνουν άλλη σύνταξη ίση ή μεγαλύτερη των 720 ευρώ από οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης. Η σύνταξη περικόπτεται ώστε το άθροισμα και των δύο συντάξεων να μην υπερβαίνει τα 720 ευρώ.
Δύο Διοικητικοί υπάλληλοι (ένας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ένας του ΥΠΠΟ) θα συμμετέχουν στην επιτροπή καλλιτεχνικής κρίσης με δικαίωμα ψήφου!!!..
• Δεν είναι πλέον «τιμητικές» αφού απαιτείται ο μέσος όρος εισοδήματος κατά τα 3 προηγούμενα της αίτησης οικονομικά έτη «να μην υπερβαίνει το 12πλάσιο της μηνιαίας κύριας ακαθάριστης σύνταξης που αντιστοιχεί κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού, σε δημόσιο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 έτη δημόσιας υπηρεσίας» (περίπου στα 10.000,00 ευρώ από 25.000,00 ευρώ που λέει ο ως τώρα ισχύων νόμος). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να παίρνει τη σύνταξη αν τα προηγούμενα 3 χρόνια πριν την αίτηση για σύνταξη ΑΠΛΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. Πολύ δε περισσότερο που η καλλιτεχνική βιοποριστική εργασία είναι περιστασιακή.
• Οι Συντάξεις που ήδη καταβάλλονται μειώνονται στα 720 ευρώ.
• Καταργείται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή του ποσού της σύνταξης, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα οι συντάξεις αυτές σύντομα θα εκμηδενισθούν.
• Όποιος δεν εγγριθεί λόγω του περιορισμένου αριθμού, αν και έχει διακεκριμένο έργο και έχει προσφέρει διακεκριμένες υπηρεσίες, έχει δικαίωμα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να επανακριθεί εντός της επομένης τριετίας.
• ΄Αν κάποιος καλλιτέχνης απορριφθεί έχει δικαίωμα να επανέλθει με νέο έργο για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ νέα κρίση, μετά από μια τριετία..Η τριετία στις μεγάλες ηλικίες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να περιμένει κανείς. Είναι επίσης απόλυτα ξένο με κάθε έννοια δικαίου η «ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ νέα κρίση» γιατί καμία επιτροπή δεν μπορεί να διεκδικήσει για τον εαυτό της το απόλυτα αλάθητο .Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν το περιθώριο να επανέρχονται προς νέα κρίση, εφόσον είναι απρόβλεπτο το πότε θα δημιουργήσει ο καλλιτέχνης άξιο για διάκριση έργο. Δεν είναι λίγες οι φορές που στην ιστορία των τεχνών ένας καλλιτέχνης μεγαλουργεί σε μεγάλη ηλικία..
• Αναφέρει ότι «αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι την 31η /12/2012 και εκκρεμούν σε οποιδήποτε στάδιο..» (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 30 Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, «...εξετάζονται με βάση τις αντικαθιστώμενες διατάξεις» χωρίς μάλιστα να προσδιορίζει με ποιές.
• Για όσους ήδη λαμβάνουν τη σύνταξη αυτή, η σύνταξη περικόπτεται στα 720 ευρώ,
• Η σύνταξη σε περίπτωση θανάτου- δεν μεταβιβάζεται στα ανήλικα τέκνα, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον ισχύοντα νόμο .

ΤΟ ΕΕΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αν και έχουμε κατ' επανάληψη βομβαρδίσει τα αρμόδια Υπουργεία με προτάσεις ζητώντας την αλλαγή του νόμου για τις λεγόμενες «τιμητικές συντάξεις» με αύξηση του αριθμού και διεκδικόντας την καθολική λύση του ασφαλιστικού -συνταξιοδοτικού των καλλιτεχνών (για το οποίο έχουμε κατ' επανάληψη καταθέσει πρόταση νόμου) η Κυβέρνηση προχώρησε στην εκπόνηση σχεδίου νόμου χωρίς ούτε να τις λάβει υπ' όψιν, ούτε να μελετήσει και να συζητήσει το θέμα με το ΕΕΤΕ που βάσει του νόμου 1218/81 είναι ως ΝΠΔημοσίου Δικαίου φορέας σύμβουλος της Πολιτείας σε ζητήματα των Εικαστικών Τεχνών και των δημιουργών τους.

Μάλιστα σε συνάντηση πρόσφατα κλιμάκιου του ΕΕΤΕ με τον Αναπλητωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρίστο Σταϊκούρα, έγινε φανερό ότι η Κυβέρνηση θεωρεί τις συντάξεις προς τους καλλιτέχνες «χαριστικές», ότι δεν την ενδιαφέρει η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης και το αν οι καλλιτέχνες ως κλάδος είναι ανασφάλιστοι, ότι την ενδιαφέρουν μόνο οι αριθμοί.. Η αντίληψη που εκφράσθηκε απαξιώνει τους καλλιτέχνες που έχουν ήδη λάβει σύνταξη, ταυτίζοντας τις υπηρεσίες προς την τέχνη και την κοινωνία με την αναγνωρισιμότητα μέσω των ΜΜΕ !!!, όπως παλιότερα το Υπουργείο Πολιτισμού είχε αρνηθεί τη σύνταξη στον ποιητή Νίκο Καρούζο γιατί δεν τον γνώριζε !!!

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ (15Χ720 ΚΑΙ 700Χ100) ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 130.000,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. (ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ)ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ...ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΙΧΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ) ..

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Στο νόμο 36 20 / 2007, νόμο που ισχύει ως σήμερα, στο άρθρο 2, για τους καλλιτέχνες:
• προσδιορίζεται ότι ο αριθμός των συντάξεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ετησίως για όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις ουσιαστικά έχουν καταργηθεί δεδομένου ότι καλλιτεχνικοί κλάδοι που αναφέρεται, υπερβαίνουν τους 35. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2010 από τους 38 εικαστικούς συνταξιοδοτούνται μόνο οι 8 και οι άλλοι , αν και υπερήλικες, παραμένουν ανασφάλιστοι, ενώ ο αντίστοιχος νόμος 2435/2006 προέβλεπε 30 συντάξεις ετησίως μόνο για τους εικαστικούς και συνολικά ως 100 συντάξεις το χρόνο.
• το ύψος της σύνταξης έχει ήδη μειωθεί «στο 50% του μηνιαίου βασικού μισθού του 1ου μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας ΠΕ, όπως ισχύει κάθε φορά για τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους» από 80% που ήταν με τον παλιότερο νόμο.
• Ο νόμος του 3620/2007 ορίζει ότι σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου η σύνταξη μεταβιβάζεται μόνο στον επιζώντα σύζυγο (εφόσον αυτός δεν λαμβάνει άλλη σύνταξη η δεν έχει εισόδημα μεγαλύτερο του κατώτατου ορίου σύνταξης του δημόσιου, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά.) αφήνοντας από έξω τα τέκνα ακόμα κι αν αυτά είναι ανήλικα!!!! –έξω από κάθε αίσθημα δικαίου.
• εφόσον η αίτηση του ενδιαφερομένου για σύνταξη απορριφθεί από την επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού «λόγω μη προσφοράς διακεκριμένων υπηρεσιών οι ενδιαφερόμενοι δύνανται στην επανέλθουν με νέα αίτησή τους μετά από τρίαχρόνια» .... Τα 3 χρόνια είναι χρόνος αντικειμενικά απαγορευτικός σε αυτές τις προχωρημένες ηλικίες όπου ο κρινόμενος για πρώτη φορά πρέπει να είναι τουλάχιστον 66 ετών!!!. Δηλαδή, αν κάποιος αδικηθεί από την επιτροπή -με δεδομένο και τον απαγορευτικό αριθμό των συντάξεων και τα χρόνια που αναλωνονται στις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και που είναι τουλάχιστον άλλα δύο- το πιθανότερο είναι να μην έχει πλέον το περιθώριο χρόνου για μια δικαιότερη κρίση.
• Δεν είναι σαφές στο νόμο ποιος αποφασίζει και με ποιο τρόπο, το πώς κατανέμονται οι συντάξεις στους διάφορους κλάδους. Υπάρχουν εφτά διορισμένα μέλη στην επιτροπή, αλλά για κάθε κλάδο η επιτροπή είναι εννεαμελής, με τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων από τον κλάδο που κρίνεται. Δεν υπάρχει η πρόβλεψη από τον νόμο, με ποια κριτήρια ορίζεται το ποσοστό κατά κλάδο και με ποια διαδικασία. Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που ξεπεράσει (από το σύνολο των επιτροπών) το άθροισμα των καλλιτεχνών που θα κριθούν ότι έχουν διακεκριμένο έργο τον συνολικό αριθμό. Πώς αποφασίζεται μεταξύ καλλιτεχνών με διακεκριμένο έργο, από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς κλάδους, το ποιος θα κοπεί.. Πως αποφασίζεται και από ποιόν το τι ποσοστό συντάξεων θα πάρει κάθε κλάδος..
• Η σύνθεση της επιτροπής κρίσης που προβλέπει ο νόμος έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες αδικίες γιατί, οι 6 κριτές διορισμένοι από τον Υπουργό, και ο διοικητικός υπάλληλος που συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου (!!!), δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να έχουν αντικειμενική εικόνα και γνώμη για τον κάθε καλλιτεχνικό χώρο. Πάντα οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών κλάδων που κρίνονται και που γνωρίζουν τα θέματα, είναι μειοψηφία και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Θα πρέπει να υπάρξουν επιτροπές κατά κλάδο με εκπροσώπους μόνο Δημόσιων φορέων, και ΑΕΙ των κρινόμενων χώρων, με την συμμετοχή πάντα των εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του κάθε καλλιτεχνικού χώρου.
• Τελος, επειδή δημιουργούνται παρερμηνίες, θα πρέπει να ορισθεί στο νόμο ότι το πλαφόν των 25000,00 ευρώ για να δικαιούται ο καλλιτέχνης σύνταξη είναι ο μέσος όρος των ΚΑΘΑΡΩΝ του ΕΣΟΔΩΝ της τελευταίας ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. Και αυτό τίθεται γιατί ένας ενεργός εικαστικός καλλιτέχνης –ο οποίος πρέπει να συνταξιοδοτηθεί γιατί δεν μπορεί σε μεγάλη ηλικία να παραμένει το ίδιο παραγωγικός- εάν αναλάβει κάποια στιγμή ένα μεγάλο καλλιτεχνικό έργο (και αυτό μπορεί να συμβεί μια φορά στη ζωή του πριν την ηλικία προς σύνταξη) εμφανίζει μεγάλα εισοδήματα στη φορολογική του δήλωση, τα οποία όμως δεν είναι πραγματικά γιατί, αφ' ενός αυτό είναι το εισόδημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του -και αυτό το αναγνωρίζει και η Εφορία η οποία δέχεται την κατάτμησή του σε 4 φορολογήσιμα χρόνια- αφ' ετέρου δε, συμπεριλαβάνουν τα έξοδα που πραγματοποίησε ο καλλιτέχνης για την ολοκλήρωση του έργου (π.χ. υλικά, εργατικά, ΦΠΑ, χυτήρια, μεταφορές, αμοιβές σε αναγκαίους συνεργάτες κλπ).

Θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος 36 20 / 2007, και να ορισθεί ικανός αριθμός συντάξεων-τουλάχιστον 120 ετησίως γαι όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους έως ότου δοθεί καθολική λύση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των ανασφάλιστων καλλιτεχνικών κλάδων... Θεωρούμε ότι οι συντάξεις για τους καλλιτέχνες –μέλη του ΕΕΤΕ πρέπει να είναι ετησίως τουλάχιστον 35. Θεωρούμε αναγκαίο με νέο νόμο να διορθωθούν όλες οι αδυναμίες του ν. 36 20 / 2007, τις οποίες επισημαίνουμε παραπάνω, και οι οποίες κάνουν τον νόμο εν τέλει ανεφάρμοστο. Να μην μειωθεί η σύνταξη γιατί είναι ήδη μικρή. Θα έπρεπε να αυξηθεί στα 1200 ευρώ, αν η Πολιτεία θελει να τιμήσει το χώρο των Τεχνών.

Όπως έχουμε επισημάνει, με την απαξίωση, την πρόσθετη από τα μνημόνια βαριά φορολογία, την κατάργηση των όποιων κατακτήσεων όπως οι συντάξεις –μοναδικός πόρος ζωής για τους ηλικιωμένους ανασφάλιστους καλλιτέχνες- τις εξελίξεις στα εργασιακά, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τις εξελίξεις στην παιδεία, στη δημόσια αισθητική και τα δημόσια καλλιτεχνικά έργα, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των 101 μορφωτικών και πολιτιστικών φορέων, ο χώρος της τέχνης βάλλεται πολυμέτωπα. Οι καλλιτέχνες – δημιουργοί ωθούνται στον αφανισμό αφού και αυτή ακόμα η «ιδιότητα» του καλλιτέχνη «τιμωρείται» από το κράτος και την πολιτική του, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο του χώρου των τεχνών από το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο .
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σας καλούμε έξω από τη Βουλή (είσοδος Β. Σοφίας) την Τετάρτη 24 Απρίλη, στις 13.00 το μεσημέρι. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία του καθενός μας
Για το ΔΣ του ΕΕΤΕ

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιούνιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Τετάρτη, 20 Ιουν. 2018 - 02:05:39
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςΟΧΙ στο «κόψιμο» των συντάξεων καλλιτεχνών–λογοτεχνών Top of Page