Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσεις1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών 2013

1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών 2013

debateΗ Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας (Debating Society of Greece) διοργανώνει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών (Patras Open 2013) που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουλίου 2013 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με την υποστήριξη της I.D.E.A. (International Debate Education Association) και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρών.

Το πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει 120 συμμετέχοντες και κριτές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα εντατικά προπονητικά workshops και τις δύο επόμενες, το διαγωνιστικό μέρος στην αγγλική γλώσσα. Ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο υπαίθριο θεατράκι της μαρίνας της Πάτρας.

Η ομάδα των διοργανωτών και των κριτών αποτελείται από σημαντικούς ομιλητές με διεθνείς διακρίσεις και εγγυάται ένα πολύ υψηλού επιπέδου, ενδιαφέρον, προκλητικό αλλά και διασκεδαστικό ταυτόχρονα πρωτάθλημα debate. Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και φυσικά τον Τελικό και να μάθουν περισσότερα για το αγώνισμα του debate.

Λίγα λόγια για τη Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας
Η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αποτελεί τον κύριο φορέα ανάδειξης, υποστήριξης και προώθησης του αγωνίσματος του debate στη χώρα μας. Μέλη της είναι ομιλητές, μέλη Ρητορικών Ομίλων ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με πάνω από δεκαετή ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση ομιλητών, τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών πρωταθλημάτων και την ευρύτερη προώθηση του αγωνίσματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το αγώνισμα του Debate
Το debate αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς πάνω σε ένα επίκαιρο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δύο πλευρές καλούνται, μετά από σύντομη προετοιμασία, να υπερασπιστούν τη θέση που τους κληρώθηκε, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης, αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της αντίπαλης πλευράς. Κατόπιν, η κριτική επιτροπή αναδεικνύει ως νικήτρια την ομάδα με τα πειστικότερα επιχειρήματα και τους πιο ενδιαφέροντες λόγους.

Στα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το debate, εντάσσονται η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η παρουσίαση σωστά τεκμηριωμένων θέσεων και η ταχύτερη και πιο δομημένη σκέψη. Μέσα από το debate, οι ομιλητές μαθαίνουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους με δομημένο λόγο και στηριζόμενοι σε επιχειρήματα, να είναι ανοιχτοί στις αντίθετες απόψεις, και να ευαισθητοποιούνται γύρω από τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος, το Πανεπιστήμιο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, χορηγός η Red Bull και χορηγοί επικοινωνίας το Protagon.gr και το elculture.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα και το αγώνισμα του debate, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώσεις συμμετοχής: http://debating.gr/registration

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.debating.gr
facebook.com/DebatingSocietyOfGreece
Facebook Patras Open 2013
twitter.com/@DebatingGreece 

 
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 - 06:26:49
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσεις1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών 2013 Top of Page