Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη

Συνέντευξη με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη

thomas-kindinis-900και ιδρυτή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Μορφές Έκφρασης»

Πείτε μας λίγα λόγια για τα σεμινάρια που έχουν ξεκινήσει στις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Ζούμε σε μια εποχή που δεν υπάρχουν μόνο οικονομικές δυσκολίες αλλά κυρίως ηθικές καθότι έχουν κλονιστεί αρχές και αξίες και έχουμε χάσει τα βασικά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και τα δεδομένα εκείνα που μας προσφέρουν καλύτερη επιβίωση και μας κάνουν να οραματιστούμε το μέλλον. Σε τέτοιες εποχές λοιπόν είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε σημαντικά δεδομένα που να μπορούν να εφαρμόζονται και να δημιουργούμε έτσι ένα περιβάλλον κατά το δυνατόν ασφαλές, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητάς μας όπως η σχέση μας με την οικογένεια μας, με τη δουλειά μας, με το σύντροφο μας, με τα παιδιά μας.
Με βάση τα παραπάνω οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ μέσα από την 40χρονη εμπειρία μας και το ανθρωπιστικό έργο, γιατί κατά βάση γι' αυτό δημιούργησα αυτήν την ομάδα, για να παράγει έργο είτε καλλιτεχνικό είτε εκπαιδευτικό, δημιουργούν δράσεις ώστε να αναπτύξουν την επικοινωνία, την αισθητική και την ελπίδα, τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων που τελευταία συμπεριφερόμαστε λίγο εχθρικά είτε στις διαπροσωπικές σχέσεις είτε στο εργασιακό περιβάλλον.
Η εκπαίδευσή μας πάσχει. Τα παιδιά μας μαθαίνουν πληροφορίες που είναι είτε δυσανάγνωστες είτε ψευδείς και παρατηρούμε ότι υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση. Αυτά μας έχουν ευαισθητοποιήσει και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε δεδομένα από δόκιμες πηγές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον πλούτο της αρχαίας Ελλάδας και να τα μεταδώσουμε υπό μορφή σεμιναρίων σε κάθε ενδιαφερόμενο.

thomas-kindinis-1Ποια είναι τα θέματα των σεμιναρίων

Τα θέματα των σεμιναρίων είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ξεκινήσαμε με το σεμινάριο «Πώς να μεγαλώνεις τα παιδιά με επιτυχία» όπου πραγματοποιήθηκε 2 φορές λόγω της ζήτησης και συνεχίζουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα «Πώς να εκφράζεις και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου». Επίσης θα ακολουθήσουν τα σεμινάρια που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο πώς να βοηθάμε τα παιδιά να μελετάνε, και πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος και τους φόβους μας.

 

thomas-kindinis-2-900Ποιες άλλες δράσεις γίνονται από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Πέρα από τα σεμινάρια οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ δημιούργησαν φέτος την πρώτη παιδική-εφηβική Ορχήστρα ORFF στην Ελλάδα όπου η εκπαίδευση και η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν. Η ορχήστρα έχει επαγγελματική μορφή και ο στόχος είναι οι μικροί αυτοί μουσικοί να προσφέρουν χαρά και ελπίδα σε άλλα παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα από συναυλίες.
Επιπλέον λειτουργούμε και άλλα καλλιτεχνικά παιδικά εργαστήρια με στόχο την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη των παιδιών καθώς και τμήματα ενηλίκων για την προσωπική ανάπτυξη του κάθε συμμετέχοντα αλλά και την εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα καλλιτεχνικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Τέλος δημιουργούμε παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους με ζωντανή μουσική και εμπνευσμένες από την παράδοση που δημιουργούνται από την ομάδα για να μεταφέρουμε όμορφα μηνύματα ζωής!

Καλλιτεχνικός Οργανισμός
ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
του Θωμά Κινδύνη
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
210 3464903 & 210 3464002
www.morfesekfrasis.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 
Πέμπτη, 15 Νοεμ. 2018 - 19:48:11
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη Top of Page