Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την Άννα Δημητράτου

Συνέντευξη με την Άννα Δημητράτου

anna dimitratouηθοποιό, δασκάλα Bollywood και ανατολίτικων χορών, pilates trainer και καλλιτεχνική διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression

Επίσης η Άννα, σε συνεργασία με το διάσημο χορευτή Sunny Singh (έχει παίξει σε πάνω από 52 ταινίες Bollywood), δημιούργησε την 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα. Τώρα το Στούντιό της διοργανώνει, μαζί με την Ελληνο – Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης το 2ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα.

Βλέπουμε ότι τελικά το Φεστιβάλ αυτό γίνεται Θεσμός και για πρώτη φορά φέτος «κέρδισε» και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο;

Όντως η αγάπη και συμμετοχή του κόσμου και των καλλιτεχνών που μας έρχονται από όλο τον κόσμο, το ανέδειξε σε ένα νέο Θεσμό και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς τα τέλη Ιουνίου.

Μπορείτε να μας δώσετε μια ιδέα του τί θα περιλαμβάνει το 2ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» ?

Θα περιλαμβάνει 15 σεμινάρια από μεγάλους δασκάλους και χορογράφους, προβολές ντοκιμαντέρ, και ταινίας μικρού μήκους, διαλέξεις, bazaar και 2 μοναδικές παραστάσεις (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουνίου). Επίσης, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός χορού Bollywood στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί και το Βollywood Master Training, που θα δημιουργήσει τους ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ BOLLYWOOD στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει διοργανωθεί και «Opening Welcome Party» για τους φίλους και τους προσκεκλημένους μας από το εξωτερικό.

Διαβάζουμε ότι θα συμμετέχουν πάνω από 200 χορευτές απ' όλο τον κόσμο. Πώς το καταφέρατε αυτό?

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εντυπωσιασθεί και εμείς οι ίδιοι. Είχαμε δηλώσεις συμμετοχής από πολλά γκρουπ της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προθυμία τους και την αγάπη τους για το χορό. Μεταξύ αυτών θα συμμετέχουν το γνωστό Ινδικό γκρουπ «Udbhav Sports and Cultural Association», οι «Emma Ya Troupe», «Djenbii Africal Percussion Cultural Group» και άλλα πολλά.

Τι είδους χορούς και ποιούς καλλιτέχνες θα απολαύσει το κοινό στα πλαίσια του Φεστιβάλ?

Πρώτα απ' όλα Bollywood και ινδικούς χορούς. Παράλληλα, χορούς της Μέσης Ανατολής (oriental, tribal fusion), καθώς και τούρκικους, gypsy, αφρικάνικους, φλαμένκο και πολλούς άλλους.
Θα ήταν φυσικά αδιανόητο - εφόσον το φεστιβάλ γίνεται στην Ελλάδα και μάλιστα στο ιστορικό θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» να μην προτάξουμε και τους ελληνικούς χορούς. Έτσι και στις δύο διαφορετικές παραστάσεις μας έχουμε εντάξει και ελληνικούς χορούς Μικρασιάτικους (Σάββατο) και Νησιώτικους (Κυριακή).
Οι καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί από πολλά μέρη του κόσμου αλλά και την Ελλάδα εκπροσωπούν σ' αυτή τη «συνάντηση Πολιτισμών» όλες τις παραδοσιακές και σύγχρονες τάσεις του Χορού. Το κοινό δηλαδή θα απολαύσει ένα «πάντρεμα» κλασικών, έθνικ, ακόμη και παραδοσιακών χορών με τις σύγχρονες χορογραφίες.
Στις Παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, οι χοροί θα ταξιδέψουν τους θεατές από τα πέρατα της Ανατολής και τα βάθη της Ινδίας μέχρι την Ισπανία, την Αίγυπτο αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα ελληνικά νησιά και τις ...Χαμένες Πατρίδες.
Μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα πάρουν μέρος στο μοναδικό αυτό Φεστιβάλ. Θα είναι όλοι τους εκεί. Ο αστέρας του Bollywood και δάσκαλος Sunny Singh, η Colleena Shakti με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό και στον τσιγγάνικο χορό, η Πορτογαλίδα Sara Toscano - δασκάλα του bellydancing, η Ιταλίδα Elisa Rajaa, η Τουρκάλα Seda Karayilan δασκάλα και χορεύτρια,, η Αρμένισσα Anahit Saribekyan, οι δικοί μας Άννα Δημητράτου, Christina Zanni, Νίκος Malek, Νίκος Πολυχρονίδης και πολλοί άλλοι που μπορείτε όλοι να δείτε αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.bollywoodfestival.gr)

Υπάρχουν δραστηριότητες στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει και το κοινό κατά τη διάρκεια του τριημέρου?

Mα όλη αυτή η προσπάθεια στοχεύει στη συμμετοχή του κοινού. Δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει μοναδικά σεμινάρια που θα διευρύνουν τη γνώση του γύρω από το χορό και τη μουσική. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν πιστοποιήσεις από τους μεγάλους αυτούς δασκάλους. Οι προβολές επίσης είναι πολύ σημαντικές γιατί είναι αποκλειστικές. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει Διεθνής Διαγωνισμός Χορού Bollywood
Θα δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να διασκεδάσει στο opening – welcome πάρτι που διοργανώνουμε.

To Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνοϊνδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης διοργανώνει το Φεστιβάλ. Τι διαφορετικό προσφέρει με τις δραστηριότητές του στο χώρο της Τέχνης? Ποιά η ανταπόκριση που βρίσκει από το ελληνικό κοινό?

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Τέτοιες διοργανώσεις αναλαμβάνονται συνήθως από ισχυρούς οργανισμούς που έχουν τον τρόπο και συνήθως χρηματοδοτούνται. Εμείς θελήσαμε να το διοργανώνουμε με στόχο να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας, να συμμετέχει στη χαρά του χορού και της έκφρασης. Έτσι κι αλλιώς μέσα στα ενδιαφέροντά μας είναι η έρευνα πάνω στην κινησιολογία των λαών και θέλουμε να δείξουμε τους κοινούς χορευτικούς κώδικες επικοινωνίας μέσα σε όλα τα εκφραστικά κινησιολογικά ρεύματα.
Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου – παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – είναι πολύ θετική. Μοιάζει να έχουμε όλοι ανάγκη να χορέψουμε και να εκφραστούμε για να κερδίσουμε την ψυχική και σωματική μας ισορροπία (που δυστυχώς στις μέρες μας κινδυνεύει).

Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε μέσα από το Φεστιβάλ?

Προβάλλοντας την Πολυπολιτισμικότητα σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμμετέχοντες, ότι η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.
Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών – πέρα από γεωγραφικά σύνορα – στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε.

2ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών
19-22 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID – Unesco)

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Φεβρουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Δευτέρα, 19 Φεβ. 2018 - 18:03:27
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την Άννα Δημητράτου Top of Page