Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με το μουσικό συγκρότημα Sazman Banda

Συνέντευξη με το μουσικό συγκρότημα Sazman Banda

Sazman-1Ποιοι είναι οι Sazman Banda? Η ερώτηση είναι κατά βάση εξουσιαστική. Ας αναλογιστούμε ποιοι ρωτούν, οι δικαστές, οι εισαγγελείς, ο δάσκαλος, ο δημοσιογράφος, ο γονιός. Ωστόσο, η ερώτηση οφείλει να μη στερηθεί το πρωτοτυπικό χαρακτηριστικό της διατύπωσης της πραγματικής περιέργειας για τα πράγματα. Και αφού ειλικρινά ρωτάτε για μας, είμαστε οι Sazman.

  Οι Sazman πρωτοδημιουργήθηκαν πριν από περίπου επτά χρόνια στην Πάτρα. Από το αρχικό εκείνο σχήμα έχουν μείνει ίδια τρία μέλη και έχουν προστεθεί πέντε νέα, παραμένοντας ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο όσον αφορά τα σταθερά μέλη αλλά και τους φίλους μουσικούς με τους οποίους κατά καιρούς συνεργαζόμαστε. H μουσική μας αυτοπεριγραφή μας φαίνεται διαδικασία δύσκολη και ως ένα βαθμό αχρείαστη. Κάτι που ακόμη εξελίσσεται δεν είναι εύκολο να το ορίσεις.

Sazman  Άλλωστε, για την επιβίωση ενός συνόλου βασικά χαρακτηριστικά είναι η εξέλιξή του και οι σχέσεις των μελών του. Η εξέλιξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωντάνια. Παράλληλα, οκτώ άνθρωποι με διαφορετικές πολιτισμικές ιδιοσυχνότητες δεν είναι εύκολο να συνεργαστούν. Η διαφορετικότητα αυτή φέρει διαφωνίες τις οποίες θεωρούμε δείγμα υγείας. Οι ισότιμες σχέσεις των μελών μας ωστόσο, βοηθούν στην ομαλή επίλυση αυτών. Ο καθένας καλοπροαίρετα καταθέτει αυτό που έχει και μέσω της αλληλεπίδρασης οδηγούμαστε σε ένα τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Όσο αφορά το μουσικό αποτέλεσμα, προσπαθούμε να παντρέψουμε διαφορετικά στοιχεία διαφορετικών παραδόσεων έχοντας ως πρώτη ύλη τις μουσικές παραδόσεις των λαών των Βαλκανίων αλλά και επώνυμες σύγχρονες δημιουργίες.

Sazman-2  Μέσα σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο της κατήφειας, της επιθετικότητας και του ατομικισμού, επιθυμούμε να συμπράξουμε και να συνασπιστούμε με άλλους ανθρώπους, σε μία προσπάθεια να αποφύγουμε το συμβιβασμό με τέτοιου τύπου συμπτώματα που οδηγούν σε μια ολοκληρωτική κατάπτωση. Η τέχνη γενικά και η μουσική ειδικότερα δεν υπάρχουν αυθύπαρκτες. Οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που την πραγματώνουν. Αυτοί μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο της συλλογικότητας, της συμμαθητείας, της αρμονικής συνύπαρξης των αντίθετων και τελικά της υγιούς επικοινωνίας. Τώρα η τέχνη η ίδια μπορεί να μας οδηγήσει σε ακόμη πιο περίπλοκα μονοπάτια ψυχικής διάστασης, στα σύνορα της ύπαρξης, πράγματα μυστηριακά έξω από τη λογική ... κι ας μείνουν έτσι.

Οι SAZMAN είναι οι:

Νίνα Καραμολέγκου (φωνή)
Κώστας Τσαρούχης (φωνή, κοντραμπάσο)
Δημήτρης Αναστασίου (βιολί)
Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν)
Χριστίνα Κουκή (σαντούρι)
Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα)
Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά)
Χρήστος Παπαναγιώτου (κρουστά)

Youtube:
Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Κυριάκη, 17 Δεκ. 2017 - 13:56:42
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με το μουσικό συγκρότημα Sazman Banda Top of Page