Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την Ηλιάνα Νικολοπούλου, συγγραφέας

Συνέντευξη με την Ηλιάνα Νικολοπούλου, συγγραφέας

iliana-anaili-Που οφείλετε ο τίτλος "Πριν το ξημέρωμα";
Το βιβλίο μου δεν πήρε τυχαία αυτόν τον τίτλο. Γράφω λοιπόν τ πριν το ξημέρωμα. Ανάμεσα στη νύχτα και στο φως , στην ζωή και στον θάνατο ερωτεύομαι εκείνη η ώρα που λυτρώνομαι από την μικρότητά μου και γίνομαι εκείνο που δραπετεύει σε ένα κόσμο πέρα από τα στενά όρια της πραγματικότητας . Το γράψιμο είναι ένα θάνατος που τον ζεις έντονα , που τον βιώνω εντελώς μόνη. Αυτή τεράστια μοναξιά της μικρότητας μου με κάνει να θέλω να δραπετεύσω , να γράψω.. Ο συγγραφέας πάντα πολεμά τον θάνατό του , αυτό φοβάται πιότερο.

 

-Τι σημαίνει κρίση για εσάς; Μπορεί η σημερινή νεολαία να ανατρέψει την κατάσταση;
Κρίση για μένα είναι ο πνευματικός θάνατος που εμείς καταδικάσαμε τον εαυτό μας. Γιατί ο θάνατος , ο πνευματικός θάνατος είναι πάντοτε μια επιλογή. Η σημερινή νεολαία είναι ένα τριαντάφυλλο που έχει ανθίσει σε ένα πεδίο μάχης , καμένο και λεηλατημένο. Κανείς δεν μπορεί να το σώσει εκτός αν εκείνο απλώσει τα φύλλα του επάνω στο φρέσκο αίμα. Ναι πιστεύω πως η άνοιξη είναι πάντοτε μπροστά μας , όσο κι αν αργήσει !

prin to-ximeroma-Υπάρχει κάποια πηγή έμπνευσής σας?
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι? Μα φυσικά ο έρωτας. Ο έρωτας που γκρεμίζει τα σαθρά θεμέλια του θανάτου μας , ο έρωτας που σπάει τα δεσμά της μικρότητάς μας. Ο έρωτας που μας χαρίζει πάντοτε ένα νόημα. Είτε να ζήσουμε γι αυτόν , είτε να απαρνηθούμε γι αυτόν , είτε να καταστρέψουμε γι αυτόν. Ο μοναδικός , ο τρελός , ο απόλυτος έρωτας της ζωής μας. Δεν πιστεύω στους πολλούς έρωτες. Με τον έρωτα τον πολύ φθείρεσαι. Υπάρχει μονάχα ένας αληθινός έρωτας στην ζωή κάθε όντος. Εκείνος ο έρωτας που σου χαρίζει την παντοτινή αθανασία , ο έρωτας είναι το αντίδοτο του ανθρώπου στο δηλητήριο του θανάτου , μα ο έρωτας μπορεί να γίνει και το ίδιο το δηλητήριο που κυλάει στις φλέβες μας. Ο έρωτας είναι απέραντος , γι αυτό και υπάρχει σε μια μοναδική ψυχή του κόσμου. Την Ψυχή που μας ποιεί στο χώμα και μας σιωπά την καρδιά. Η Ψυχή , η παγκόσμια Ψυχή , ο άφθαστος και άυλος έρωτας είναι η σωτηρία μας.

-"Σκοτώνονται άραγε τα όνειρα ή απλά μας στοιχειώνουν", γράφεις σε ένα σημείο στο βιβλίο; πόσο αληθινό έχει προκύψει αυτό σε σένα καθώς το παιδικό σου όνειρο να γράψεις ένα μυθιστόρημα κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Πιστεύω πως τα όνειρα είναι προέκταση της αιωνιότητας μας. Όταν προσφέρεις την καρδιά σου στο Σύμπαν εκείνο σου επιστρέφει την ζωή που σου παίρνει το δηλητήριο του θανάτου. Όποιος πιστεύει στο όνειρό του έχει ήδη κατακτήσει στην σκέψη του εκείνο που έχει δρομολογηθεί από τον Ουρανό να ζωοποιηθεί.

-Πόσο εύκολο είναι, ειδικά στις μέρες μας, για ένα νέο άνθρωπο, όπως εσείς, να σταδιοδρομήσει στο χώρο των εκδόσεων;
Τα όνειρά μας είναι ο δρόμος για την πίστη μας και η πίστη οδηγείται από το φως της ψυχής μας ! Ότι φωτίζεται υλοποιείται στην καρδιά μας και στην ύπαρξή μας ! Η πίστη είναι η πεμπτουσίας των θαυμάτων στην ζωή μας ! Εγώ πιστεύω ακράδαντα πως γεννήθηκα γι΄ αυτό , όταν αγαπάς κάτι τίποτα ποτέ δεν είναι ακατόρθωτο.

iliana-anaili-1-Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον; Θα επιθυμούσατε να καθιερωθείτε ως συγγραφέας;
Ονειρεύομαι να γράψω ένα σενάριο για τον κινηματογράφο και θα ήθελα να ασχοληθώ ενεργά με τις φιλανθρωπίες. Είναι κάτι που ονειρεύομαι από μικρή να προσφέρω με οποιοδήποτε τρόπο στις ψυχές των κομματιών μου. Πιστεύω πως όλες οι ψυχές είμαστε συνδεδεμένες μια άρρηκτη σχέση σε ένα όλον που καλείται σύμπαν. Γι ' αυτό η ευτυχία ή δυστυχία είναι παγκόσμιες έννοιες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καθιερωθώ στις καρδιές των αναγνωστών και όχι στις στήλες των βιβλιοκριτικών.

Σας ευχαριστώ πολύ !!

Δική μας η τιμή !

https://www.facebook.com/iliana.nikolopoulou.3

 

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 - 18:07:38
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την Ηλιάνα Νικολοπούλου, συγγραφέας Top of Page