Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη-αφιέρωμα στις θεατρικές ομάδες «ΝoVanTheaterGroup» & «Σκοινί-Κορδόνι»

Συνέντευξη-αφιέρωμα στις θεατρικές ομάδες «ΝoVanTheaterGroup» & «Σκοινί-Κορδόνι»

NoVanTheaterGpoup-1-900Τελικά, πώς λέγεται η ομάδα σας; «Σκοινί –Κορδόνι» ή «ΝoVan»;

 Χρησιμοποιούμε το όνομα «Σκοινί-Κορδόνι» για να απευθυνθούμε στα παιδιά. Το «Σκοινί-Κορδόνι» είναι η ομάδα παιδικού θεάτρου των NoVanTheaterGpoup. Δουλεύει και παρουσιάζει παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Οι NoVanTheaterGpoup αποτελούν μια μεγαλύτερη ομπρέλα, κάτω από την οποία χωρούν βραδινές παραστάσεις, δράσεις δρόμου, performance, αλλά και το Σκοινί-Κορδόνι.

Πόσοι άνθρωποι, δηλαδή, αποτελούν τους NoVanTheaterGpoup;
Οι NoVanTheaterGpoup αποτελούνται πια από πάνω από 30 άτομα και διαρκώς προστίθενται νέοι συνοδοιπόροι. Οι περισσότεροι στην ομάδα είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και μουσικοί, αλλά υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας και ερασιτέχνες ή μαθητευόμενοι, που δίνουν δροσιά στην ομάδα και στις δράσεις της. Όταν οι NoVanTheaterGpoup ξεκίνησαν να δουλεύουν το 2010, με πρωτοβουλία της Λένα Πετροπούλου, τα μέλη της ομάδας ήταν 7-8 (Κώστας Μελίδης, Πέτρος Μαλιάρας, Ζωή Κατσιλέρου, Μάρα Γαβριηλίδου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Ελένη Νανούδη, Γεώργιος Δερνίκας, Αλεξάνδρα Κορμαρή, Νίκος Ταπλίδης). Σήμερα με χαρά επιβεβαιώνουμε πως: ναι, στα ταξίδια πάντα κάνεις νέους φίλους!

NoVanTheaterGpoup-2-900Το «Σκοινί-Κορδόνι» είναι άμεσα συνυφασμένο με τον Ποιητιτή, έναν περίεργο παραμυθά, που ανανεώνει διαρκώς τις ιστορίες του. Μιλήστε μας γι'αυτόν.
Ο Ποιητιτής είναι πια μια αγαπημένη φιγούρα. Το μότο του είναι η επίμονη ερώτηση «Τι;». Από εκεί βγαίνει και το όνομα του, σε συνδυασμό με το ότι μιλάει με ρίμα και αφηγείται ιστορίες. Ήδη φέτος παρουσιάζεται το τρίτο παραμύθι του «Οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι», μουσικές παραμυθοιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών, που μιλούν για την πίστη στα όνειρα, την ευγένεια και την αξία της καλοσύνης. Η Ζωή Κατσιλέρου, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Δρόσος και η Λένα Πετροπούλου δίνουν ζωή και νότες σ'αυτές τις παραβολικές ιστορίες. Προηγήθηκαν «Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας» και «Το μυστικό της Εντροπίας». Όλες οι ιστορίες του αγαπήθηκαν πολύ από τα παιδιά-που πάντα συμμετέχουν στη ροή της παράστασης-, αλλά –τι χαρά!- και από τους μεγάλους.

Έχετε κάποιον σταθερό χώρο που παρουσιάζετε τις παραστάσεις σας, είτε παιδικές, είτε βραδινές;
Για να ειπωθεί περιεκτικά, είμαστε θίασος βαλίτσας. Οι παραστάσεις μας διαθέτουν συνήθως ελάχιστα σκηνικά. Δουλεύουμε με κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα, αφήνοντας χώρο στον ηθοποιό. Αυτό, ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε σχολεία, πλατείες, χωριά... Συνεργαζόμαστε , βέβαια, πιο σταθερά με διάφορους χώρους και φορείς, για να παρουσιάσουμε τις δουλειές μας στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, αλλά πάντα με μια ετοιμότητα να ξεκινήσουμε για νέες περιπέτειες.

Μπορεί κάποιος να σας βρεί κάπου αυτόν τον καιρό;
Η παιδική μας παράσταση «Ο Ποιητιτής και οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι» παρουσιάζεται για το κοινό και τους εκπαιδευτικούς στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Θα είμαστε εκεί για κάποιες Κυριακές ως τα Χριστούγεννα (19/10, 16/10, 14 & 21/12 στις 12πμ). Όσο για την τελευταία δουλειά των NoVanTheaterGpoup, το μουσικό παραδοσιακότροπο παραμύθι «Λόγια της ποταμίδας» θα μας βρείτε από την Πέμπτη 23 Οκτώβρη και κάθε Πέμπτη στις 21:15 στον Πολυχώρο ''Ενώ'' (Ερμού 11 και Ι. Δραγούμη).Το Δεκέμβρη δε, θα ηχήσουν για 3η χρονιά τα όργανα της ρεμπέτικης παράστασης μας «Εις τους πέντε δρόμους».

NoVanTheaterGpoup-900Δύο μουσικές παραστάσεις! Η μία με προσανατολισμό την παράδοση και η άλλη το ρεμπέτικο. Μιλήστε μας γι'αυτές.
Ξεκινώντας τις συστάσεις, να πούμε πως όλες οι παραστάσεις μας διαθέτουν ζωντανή μουσική. Η συνεργασία μας με μουσικούς είναι πάντα απόλαυση, αλλά και πηγή γνώσης και ανταλλαγής.
  Στην ρεμπέτικη παράσταση μας «Εις τους πέντε δρόμους» το μπουζούκι (Πάνος Χαραλαμπίδης) και η κιθάρα (Άγγελος Μπουρνάς) δίνουν όλη την ατμόσφαιρα στην ιστορία μας, που σαν ασπρόμαυρη ελληνική ταινία εκτυλίσσεται το 1947 στην Αθήνα, ενώ ρίχνει κλεφτές ματιές στους τεκέδες του Πειραιά και στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης.
  Για τα «Λόγια της ποταμίδας» πήγαμε ένα βήμα παρακάτω. Γράφτηκε πρωτότυπη παραδοσιακότροπη μουσική από τους συντελεστές της παράστασης. Ο Αλέξανδρος Ιωάννου(κρουστά), ο Πάνος Χαραλαμπίδης (κιθάρα), ο Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), ο Gilles Drag (ακουστικό μπάσο) και η Ζωή Κατσιλέρου (ακορντεόν) πήραν το έμμετρο κείμενο της Λένας Πετροπούλου και το έντυσαν με υπέροχες ατμόσφαιρες και μουσικές, συμβάλλοντας καθοριστικά στο συγκινησιακό ταξίδι της ποταμίδας, ενός μικρού ωδικού πτηνού που ζει πλάι στα ποτάμια και τραγουδά για την αγάπη της. Στην παράσταση , επίσης, συμμετέχουν οι εξαιρετικοί Καρολίνα Ρήγα και Γεώργιος Δερνίκας.
Αγαπάμε πολύ και τις δύο αυτές παραστάσεις. Μας έχουν ταξιδέψει, σχεδόν, σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, μια και το αναφέρετε συχνά, τι θα πεί ''Ταξίδι'' για τους «NoVanTheaterGpoup» και το «Σκοινί-Κορδόνι»;
Ταξίδι θα πει κίνηση, περιπέτεια, νέες εικόνες, νέοι φίλοι. Μακάρι το ταξίδι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, να συνεχιστεί για χρόνια.

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιούνιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Πέμπτη, 21 Ιουν. 2018 - 16:27:18
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη-αφιέρωμα στις θεατρικές ομάδες «ΝoVanTheaterGroup» & «Σκοινί-Κορδόνι» Top of Page