Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τα μέλη της Εταιρείας Θεάτρου Rondade

Συνέντευξη με τα μέλη της Εταιρείας Θεάτρου Rondade

rodade-final-1-800"Ποιος το λέει αυτό που λες;"

Εμείς. Η παράσταση "Ποιος το λέει αυτό που λες;" ξεκίνησε με αφορμή τη συμμετοχή της Νικολέτας Αγγελή και της Ελευθερίας Κρατημένου, ως ομάδα Gum Art, στο Bob Festival στο Bios τον Μάιο του 2015!


Συμμετείχαν στον διαγωνισμό με το scratch "Μόνο-λόγος" το οποίο εμπνεύστηκαν από ένα απόσπασμα του έργου "Διαστροφή" του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα. Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον διαγωνισμό τους δόθηκε η ευκαιρία από τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Λάμπρο Φισφή να παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη πια παράσταση τους στο Θέατρο Άβατον. Η ομάδα Gum Art μεγάλωσε και προστέθηκαν σε αυτή ο Ευάγγελος Κουφάκος και ο Βασίλης Τουρκομένης. Έτσι, με την αγαπημένη μας δασκάλα Αγγελική Καρυστινού στη σκηνοθεσία και τη Φρόσω Μάνη ως βοηθό σκηνοθέτη ξεκίνησε η δημιουργία της νέας μας παράστασης.

Ποιο το θέμα της παράστασης σας;

Η παράσταση εξελίσσεται με μια πλοκή μυστηρίου. Οι χαρακτήρες καλούνται μέσα από διάφορες αλληλένδετες καταστάσεις να δώσουν απαντήσεις για να βρουν τη λύση του μυστηρίου, που είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του έργου. Όλοι με τον δικό τους τρόπο είναι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει. Το έργο μέσα από μια σειρά κωμικών και τραγικών γεγονότων και τυχαίων καταστάσεων μιλάει για την ίδια την αληθινή ζωή και τον κύκλο της. Για το ταξίδι του ανθρώπου προς την ενηλικίωση, την ωρίμανση και την δίκη του πλέον επιλογή για τη ζωή του. Όλα έχουν ένα τέλος, που μπορεί να είναι τέλος ή ακόμα και μια καινούργια αρχή.

  Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το κείμενο της παράστασης προέκυψε από συλλογική δουλειά της ομάδας Gum Art. Κρατώντας ως άξονα το scratch "Μόνο-Λόγος" βρήκαμε την ιστορία για την οποία θέλαμε να μιλήσουμε και μέσα από ένα σύνολο αυτοσχεδιασμών δημιουργήσαμε τους χαρακτήρες και τον τρόπο αλληλεπίδρασης τους μέσα στο έργο. Η
συγγραφή και η επιμέλεια του κειμένου έγινε από την Νικολέτα Αγγελή και την Ελευθερία Κρατημένου.

poios-to-leei-2-750Πως σας επηρέασαν τα σημερινά δεδομένα στη δημιουργία του κειμένου;

 Η ζωή είναι ένας μεγάλος κύκλος αποτελούμενος από πολύ μικρότερους που
κλείνουν, αν κλείνουν. Σε αυτό το κείμενο μας οδήγησε η ανάγκη μας να μιλήσουμε για την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην ζωή του σήμερα. Ξεχνάει να αναζητήσει αυτό που ψάχνει ο ίδιος. Ξεχνάει να γευτεί, να παίξει, να μάθει. Οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης έχουν καταστήσει πολυτέλεια για τον ίδιο την δική του προσωπική αναζήτηση.

Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση την τέχνη σας;

Υπήρξαν πολλές στιγμές που αναρωτηθήκαμε πώς θα είναι για μας οι μέρες που θα έρθουν και για ποιο λόγο θα πήγαινε να δει θέατρο κάποιος αυτήν την εποχή. Ανήκουμε στην κατηγορία των τυχερών που έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτό που τους αρέσει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Οι συνθήκες δεν ευνοούν.
Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε και να επιμείνουμε σε ό,τι κάνουμε. Υπό τις δεδομένες συνθήκες έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μέσα από την τέχνη μας για αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας.
Όχι μόνο για το οικονομικό θέμα αλλά κυρίως για το πώς αυτό επηρεάζει ψυχολογικά τις ζωές μας και την τροπή που τους δίνει.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

poios-to-leei-1-750Οι ηθοποιοί:
Νικολέτα Αγγελή
Βαγγέλης Κουφάκος
Ελευθερία Κρατημένου
Βασίλης Τουρκομένης

Η σκηνοθέτης: Αγγελική Καρυστινού - Η βοηθός σκηνοθέτη: Φρόσω Μάνη

Λεπτομέρειες για την παράσταση πατήστε ΕΔΩ

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Τρίτη, 24 Απρ. 2018 - 21:54:41
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με τα μέλη της Εταιρείας Θεάτρου Rondade Top of Page