Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την χορογράφο Μαρίνα Μαυρογένη

Συνέντευξη με την χορογράφο Μαρίνα Μαυρογένη

MARINA-MAVROGENI-800Μιλήστε μας για τον εαυτό σας;
  Ονομάζομαι Μαρίνα Μαυρογένη. Υπηρετώ την παραστατική τέχνη μέσα από τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία, χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω το ένα από το άλλο, θέλοντας να δημιουργήσω μία ολοκληρωμένη εικόνα τόσο στο αισθητικό, όσο και στο τεχνικό κομμάτι ενός έργου.

Τι θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας σε σχέση με της παραστάσεις “4” και “ Η Χαρά της Αποτυχίας” που ανεβαίνουν σε λίγες μέρες;
Είναι δύο performances που παίζουν με τα ανθρώπινα ένστικτα, που αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις ανθρώπινες αδυναμίες. Έχουν σκοπό να ξαφνιάσουν το θεατή χάρη στην ανατρεπτική τους διάθεση και να τον κάνουν απλά να περάσει καλά. Οι ήρωες αυτών των έργων λυτρώνονται σταδιακά και απενοχοποιούν τις δεύτερες σκέψεις μας.

Πώς θα θέλατε να φύγουν οι θεατές από τις παραστάσεις σας;
Χαρούμενοι, ανακουφισμένοι και όχι προβληματισμένοι. Αρκετά έχουν προβληματιστεί τα τελευταία χρόνια μέσα στην εποχή της κρίσης.

Ποιο είδος τέχνης διαπραγματεύεστε;
Δουλεύω για την παραστατική τέχνη. Εργαλεία μου είναι το σώμα και οτιδήποτε προκύπτει από αυτό ως λόγος, κίνηση, τραγούδι, συναίσθημα, ολόκληρες ιστορίες. Για μένα η παραστατική τέχνη είναι μία και είναι καθαρά σωματική.

Έχετε ψυχολογικές μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια που δημιουργείται ένα έργο;
Ναι, εκατοντάδες. Παύουν όταν αισθάνομαι ότι αν πειράξω κάτι το έργο θα χαλάσει. Τότε ξέρω ότι το έργο είναι έτοιμο, η δουλειά μου τελείωσε και αποχαιρετώ επιτέλους και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις.

Τα έργα σας έχουν πάντα μήνυμα;
Ναι και όταν δεν έχουν οφείλω να το γνωρίζω.

Αδυναμίες;
Το καλό φαγητό και πάντα με καλή παρέα, ειδάλλως νηστικιά.

Προτερήματα;
Είμαι καλός άνθρωπος.

                                 Λεπτομέρειες για τις παραστάσεις πατήστε ΕΔΩ

 

                                          

Μαρίνα Μαυρογένη και Ομάδα Α ΚΙΝ
H A KIN, ξεκίνησε ως ομάδα σύγχρονου χορού 1997 στην Αθήνα και εξελίχθηκε συνδυάζοντας όλες τις μορφές της παραστατικής τέχνης στο καλλιτεχνικό της έργο. Η καλλιτεχνική διεύθυνση της A KIN ανήκει στη Μαρίνα Μαυρογένη.
Για την Α ΚΙΝ, το σώμα είναι ο βασικός κώδικας επικοινωνίας, ενώ χρησιμοποιεί τις διαφορετικές μορφές τέχνης με στόχο να πραγματοποιήσει οτιδήποτε σκέπτεται, ή της περνά από το μυαλό φευγαλέα, χωρίς να το διαπραγματεύεται. Δημιουργεί ιδιαίτερες, πολυσυλλεκτικές performances που βασίζονται στη χρήση του λόγου και της κίνησης, όπως αυτά πηγάζουν από τη σωματική παρόρμηση.

Η Α ΚΙΝ... αναζητά την ανατροπή, την αποδόμηση, την καλλιτεχνική αναρχία, αντέχει μέσα από το χιούμορ και τη γελοιότητα,
αγαπά τον άνθρωπο και την πολυπλοκότητά του, αντιμετωπίζει τον κόσμο με περιέργεια, ασχολείται με μία παραστατική τέχνη που αφορά όλους.
Από το 1997 η Α ΚΙΝ έχει παρουσιάσει έργα της σε σειρά καλλιτεχνικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διαφόρων θεάτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειές της ομάδας έχουν φιλοξενηθεί σε Ελληνικές και Βαλκανικές Πλατφόρμες Χορού, ενώ έχει αναλάβει αναθέσεις για τη δημιουργία ειδικών performances για συγκεκριμένους χώρους και εκδηλώσεις.

Μαρίνα Μαυρογένη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μαρίνα Μαυρογένη γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν». Συνεχίζει τη μελέτη πάνω στη κίνηση, το χορό, τη χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες/ δασκάλους όπως οι: Jylian Hamilton, Guy Gools, Mary O’Donell, Jeremy Nelson, Marie Cabrielle Rondie, Paul Douglas, Sumako Koseki, Norbert Servos, Kurt Koegel, Thomas Thayer, Wendy Peron, Lutz Foster, Claude Brumachon & Benjamin, James Lepore, Daniel Lommel , James D’Silva. Παράλληλα διδάσκει, χορεύει, χορογραφεί και σκηνοθετεί.
Από το Νοέμβριο του 1997 έως και σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος της Α ΚΙΝ. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα και σκηνές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
H Μαρίνα Μαυρογένη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Πέμπτη, 26 Απρ. 2018 - 01:42:07
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την χορογράφο Μαρίνα Μαυρογένη Top of Page