Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη των Αντώνη Κολσούζογλου και Τίνας Βασιλικού, σχετικά με τον πολυχώρο Τέχνης Two's στην Πάρο

Συνέντευξη των Αντώνη Κολσούζογλου και Τίνας Βασιλικού, σχετικά με τον πολυχώρο Τέχνης Two's στην Πάρο

TWO-900 Μιλήστε μας για το εγχείρημά σας στην Πάρο.

ΑΝΤΩΝΗΣ: Η απόφασή μας να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας σαν αρχιτεκτονικό γραφείο στην Πάρο, δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση της παρουσίας μας γεωγραφικά, αλλά παράλληλα και στην ενασχόλησή μας ως πολυχώρος, με τη διάθεση του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στους χώρους που επιμελούμαστε. Οπότε το εγχείρημά μας αυτό λαμβάνει δύο σαφείς και παράλληλες κατευθύνσεις.
ΤΙΝΑ: Για εμάς η Πάρος αντιπροσωπεύει ένα νησί, όπου μπορούν να συνυπάρξουν η αρχιτεκτονική, το ευ ζην και η κοσμοπολίτικη διάθεση. Για αυτόν τον λόγο, συναποφασίσαμε η δεύτερη έδρα του γραφείου μας να βρίσκεται στο νησί αυτό, και να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας.

Παρουσιάστε μας τον πολυχώρο σας και τις δραστηριότητες του.

ΑΝΤΩΝΗΣ: Το αρχιτεκτονικό μας γραφείο παρουσιάζει τις αισθητικές μας προτάσεις με αρχιτεκτονικές σκηνογραφίες έργων τέχνης, επίπλων και διακοσμητικών ειδών, με κατάλληλο styling. Ο επισκέπτης μπορεί να αναγνώσει τις προτάσεις μας μέσα από αυτές τις σκηνογραφίες με ιδιαίτερη φροντίδα στο φωτισμό.
ΤΙΝΑ: Στις σκηνογραφίες που βρίσκονται στο αρχιτεκτονικό μας concept store συμμετέχουν και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Οπότε ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του μία ευρεία γκάμα ειδών, από εντελώς χρηστικά αντικείμενα έως έργα τέχνης, για να προβληματιστεί σχετικά με το δικό του χώρο. Σε επίπεδο αρχιτεκτονικής δραστηριοποιούμαστε στο τρίπτυχο μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή.

Γιατί επιλέξατε την Πάρο για να δημιουργήσετε το TWO’S;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Για εμένα η Πάρος είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί που ελκύει ποιοτικό τουρισμό που εκτιμά την αρχιτεκτονική, την τέχνη και το design. Συνεπώς φαίνεται να είναι ένας κατάλληλος τόπος για το χαρακτήρα του πολυχώρου μας.
ΤΙΝΑ: Επί 14 χρόνια περνάω τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Πάρο και γνωρίζω τη φιλοξενία του νησιού. Η απόφαση να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά τον τόπο αυτό που μόνο με την χαλάρωση και την ανάπαυλα είχα συνδυάσει, υπήρξε πολύ σημαντική για εμένα.

Πόσο δύσκολο είναι δύο νέοι άνθρωποι να ξεκινούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης ένα τέτοιο όραμα;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Η οικονομική κρίση είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς στην υλοποίηση ενός οράματος που έχει. Προσωπικά πιστεύω ότι τείνουμε να του δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι θα έπρεπε. Τελικά, αυτό καθεαυτό το πρόβλημα, λίγο μας επηρέασε στις επιχειρηματικές μας κινήσεις, όχι βέβαια ότι δεν το λάβαμε υπόψη μας.
ΤΙΝΑ: Όταν υπάρχει πάθος και όρεξη για δημιουργία, τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο να υλοποιηθεί. Με κινητήρια δύναμη το κέφι για δημιουργικότητα, κατακτούμε την ισορροπία μεταξύ βιοποριστικής και παραγωγικής εργασίας. Οι “δύο” στην ομάδα μας είναι απαραίτητοι, ο ένας είναι ο χαρταετός και ο άλλος το “χέρι” που δεν τον αφήνει να χαθεί στον ουρανό ...

Πιστεύετε ότι αυτή η δύσκολη περίοδος δημιουργεί και επιχειρηματικές ευκαιρίες;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Έτσι λέγεται συχνά. Δεν ξέρω να πω με βεβαιότητα, αλλά σίγουρα μπορούν να εντοπιστούν παντού και πάντα γόνιμες επιχειρηματικές ιδέες. Το TWO’S επιχειρεί, ωστόσο, και πέραν της ίδιας της επιχείρησης καθεαυτής, να προτείνει και κάτι το νεωτερικό.
ΤΙΝΑ: Η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος που βιώνουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, μάς δίνει δύο δυνατότητες. Είτε να μείνουμε αδρανείς, παρατηρώντας απλά τα τεκταινόμενα, είτε να αντιδράσουμε εποικοδομητικά, ανακαλύπτοντας τρόπους που μας οδηγούν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. “Keep walking” λοιπόν!

Μιλήστε για την έκθεση που ετοιμάζετε και θα παρουσιαστεί τον Μάιο στο TWO’S

ΑΝΤΩΝΗΣ: Η πρώτη μας αυτή έκθεση θα είναι ομαδική, με τέσσερις γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, από διαφορετικούς εικαστικούς χώρους. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η σκηνογραφική προσέγγιση της έκθεσης, όπου πλήρως αποστασιοποιημένοι από το τετριμμένο πλέον μοντέλο του «White Box», επιχειρούμε να παρουσιαστεί το έργο τέχνης σε ένα σκηνογραφημένο περιβάλλον που το φιλοξενεί. Το έργο δεν είναι framed, δεν αγνοεί και δεν αγνοείται από το περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται.
ΤΙΝΑ: Η έκθεση που ετοιμάζουμε τον Μάιο, περιλαμβάνει καταξιωμένους καλλιτέχνες, που προσδίδουν στο χώρο μας την ποιότητά τους. Δίνουν πνοή καλλιτεχνική σε ένα χώρο όπου σκηνογραφούνται εικόνες που εμπεριέχουν κομμάτια αληθινής ζωής. Στατικά αλλά γεμάτα ενέργεια και άρωμα ποιότητας, διαφοροποιώντας το χώρο μας από μια κλασική γκαλερί, από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, από ένα κατάστημα, σε κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Σεπτέμβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Δευτέρα, 24 Σεπ. 2018 - 11:14:26
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη των Αντώνη Κολσούζογλου και Τίνας Βασιλικού, σχετικά με τον πολυχώρο Τέχνης Two's στην Πάρο Top of Page