Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣτις αμαρτίες του καιρού μας…!

Στις αμαρτίες του καιρού μας…!

Στο καλειδοσκόπιο του 2013 τα Μέσα Μαζικής (Ε)Αποβλάκωσης.   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Λοιπόν, κουμπιά, Στοπ! Πατάτε και γυρίστε, όχι κανάλια αλλά πλευρό. Ανοίξτε τα παράθυρα και πετάξετε τηλεκοντρόλ, ξηλώστε «πιάτα», γκρεμίστε αντένες, ξεριζώστε καλώδια, πετάξτε τα κουτιά της πλάνης για να γλιτώσετε την κυριολεκτική αποβλάκωση. Και παν απ' όλα σταματήστε να πληρώνεται το κρατικό κανάλι.

   Για το καλό του χρόνου χαριτολογώντας (λέμε εμείς, αλλάξτε το αν θέλετε εσείς) θα ξεκινήσουμε σήμερα, μ' ένα αφιλτράριστο αφιέρωμα στο πολιτικό-δημοσιογραφικό χάος, μαζί με το ψυχρό και βαριοδύναμο ποδάρι του δυο χιλιάδες δέκα τρία. Ένα ποδάρι που οι προηγούμενοι δώδεκα...., (σύμπτωση ε; χρόνοι, όχι μήνες...,) όλοι μαζί θα λένε πως πέρυσι ήμασταν καλλίτερα. Δε θα εύχονται βέβαια το κακό του, αφού φροντίζουν γι' αυτό...,-πέρα από τα πολυπληθή διεφθαρμένα κομματόσκυλα ή αν θέλετε κοπρόσκυλα...,- τα μεγάλα τηλεοπτικών μεγεθών κλόουν-γελωτοποιοί, κωμικές και όμορφες ακριβοπληρωμένες κοκότες και μύριοι φθηνοί θεατρίνοι των παράλογων αποπροσανατολισμών, ανήθικων προγραμμάτων και της μαζικής-καθολικής αποβλάκωσης του Πολίτη, που διακαώς προβάλλουν με τα διάφορα φτηνά και εξευτελιστικά τους κιτς, ανάλογα το χρόνο, την περίσταση, το περιβάλλον και την κονόμα από όπου και όπως αυτή «εξοικονομείται».
   Ε ρε θεέ, ό, τι και να ρίξεις στη γη όλα θα τα χωνέψει. Εκεί που έχει δυσκολίες είναι το χώνεμα της καναλοσποράς. Θα τα καταφέρει όμως, διότι η καθολική αποστροφή των Πολιτών που υπάρχει έναντι όλων των τηλεοπτικών μέσων αποβλάκωσης (κανάλια, καναλάρχες, δημοσιογραφίσκοι και λοιπά φερέφωνα), όπως η παντοδυναμία του άλλοτε διπολισμού είχε ημερομηνία λήξης, και έληξε έτσι και αυτών η τηλεοπτική φθορά είναι δεδομένη, συνεπώς και η διασπορά της αποβλάκωσης περιορισμένη
   Ο διαχρονικός δεσμός-σχέση-παντρειά του κομματικού κράτους και των μουμουε, ήταν όπως ο κώλος με το βρακί (συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν βρίσκαμε άλλη) και έτσι εξακολουθούν να είναι και σήμερα. Από τη μια, ολόκληρος, σχεδόν, ο τηλεοπτικός μηχανισμός λειτούργησε σαν συνεργός, συμμέτοχος και όπως αλλιώς θέλετε τα λέτε τα τηλεοπτικά μέσα στη Χώρα μας- υπέρ του διπολισμού και μόνο...!
   Δείτε σήμερα τη συμπεριφορά τους με τους «καλεσμένους» τους στα παράθυρα..., (κάτι φιγούρες αίσχους και ντροπής δοκιμασμένες και αχρηστεμένες που η φωτογράφιση των ονομάτων τους μας δημιουργεί ανατριχίλα και σιχασιά...,) δείτε τις φιλτραρισμένες καλύψεις-συγκαλύψεις έναντι των τρωκτικών ποικίλων μεγεθών και χρωμάτων και σε αδιανόητες συχνότητες. Ρίχνουν και καμιά «ατάκα», τάχα μου, καμιά κριτική σφήνα σε κάναν... πολιτικό, πότε «φίλο» τους και πότε «εχθρό» τους για να δείχνουν έτσι πως, εκτός του αποπροσανατολισμού που σερβίρουν στο κοινό, μάθανε και τη δουλειά της κιτς-πολιτικής. Και από την άλλη, η λειτουργία του τηλεσυστήματος ήταν και είναι κατασταλτική - αποπροσανατολιστική έναντι του λαού. Και, για όσους δεν το γνωρίζουν, αποπροσανατολισμός και παραπληροφόρηση σημαίνει, οικονομικός εξοστρακισμός, ανεργία και φτώχεια, κοινωνική στρωματοποίηση, πολιτιστική περιθωριοποίηση και αθλιότητα και παν απ' όλα εθνική ταπείνωση. Το σημερινό αποτέλεσμα με την υπογραφή των μουμουε το επιβεβαιώνει.
   Βέβαια το ελληνικό σκουπίδι, που λέγετε τηλεόραση, δεν είναι έργο των σημερινών τροϊκανών. Μην τους αδικούμε! Παλιό μέσω, πολύ πιο πριν από τις προηγούμενες δεκαετίες των Καραμανλήδων και Παπανδρεακών. Και αυτό το μέσω ακάθεκτα παρέλαυνε προς την κυριαρχία μιας ξέχωρης εξουσίας με τα κύρια χαρακτηριστικά- όπλα του, του «ανεβάζω - κατεβάζω» κυβερνήσεις...
   Από τις προηγούμενες δεκαετίες ακόμα, η έκβαση των μουμουε δεν μας άφησε αδιάφορους από την εμπλοκή του στα δρώμενα, τη συγκέντρωση και διατήρηση όλο και περισσότερο τη δύναμη του εκλογικού σώματος, στην προκειμένη περίπτωση, έτσι που να γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ πραγμάτων.
   Από τη Γερμανία, κατά καιρούς γράφαμε επισημαίνοντας το τι μέλει γενέσθαι για τη Χώρα μας με αναφορές στα ΜΜ«Ε». Μεταξύ άλλων επιλέξαμε και τούτα:
«Δηλαδή τα «Μου Μου Ε», να δεχτούμε και να πούμε ότι είναι... Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Δεν είναι άδικο να τα στερήσουμε το τίτλο των ΜΕΣΩΝ της κοινωνικής αποβλάκωσης; Διότι, εκτός του ότι κατέχουν μεγάλο μερίδιο στην πίτα της εξουσίας, χειραγωγούν την κοινωνία στο έπακρο της βλακείας. Λοιπόν, κουμπιά, Στοπ! Πατάτε και γυρίστε, όχι κανάλια αλλά πλευρό. Ανοίξτε τα παράθυρα και πετάξετε τηλεκοντρόλ, ξηλώστε «πιάτα», γκρεμίστε αντένες, ξεριζώστε καλώδια, πετάξτε τα κουτιά της πλάνης για να γλιτώσετε την κυριολεκτική αποβλάκωση. Αποβλάκωση και εναέρια και στεριανή που τη βλέπουμε και στον Τύπο, άντε με μια, δυο εξαιρέσεις προς τιμή τους. Και όσοι είναι δεμένοι με την... παράδοση του Τύπου, ας κοιτάξουν να βρούνε κάνα συνοικιακό μπακάλικο να πουλάει χύμα μπακαλιάρο.
   Μ.Μ.Ε. λοιπόν και άγιος ο Θεός. Παρέλαση ξύλινων λόγων και πλαστικών φιγούρων. Οι πολιτικάντηδες βρήκαν τη χαρά και τη ζωή τους και εξελίχτηκαν σε μασκαράδες ή καραγκιοζοπαίχτες. Και με τα μέσα αποβλάκωσης προσπαθούν να κρύψουν τις ασχήμιες τους. Μέσα στο χαρτί και στο γυαλί επικρατούν: ο αποπροσανατολισμός και η πιο απάνθρωπη αποβλάκωση. Η ανθρώπινη νοημοσύνη πεθαίνει! Εκεί βρήκαν την τέχνη κι εκεί δόθηκαν οι δούλοι των «ΜΟΥΜΟΥΕ» που σημαίνει: Μουυυ! Έρχομαι γελαδίτσες μου! Μουυυ! Έρχομαι προβατάκια μου για να μας θυμίζουν την κτηνώδη πορεία και σκοπό τους. Ανάλωση σε διαφημίσεις, σε κοκόνες με τα στήθια πεταγμένα σαν ακόντια προς τα έξω και σε τοπικά θέματα, ποιος θα αναδειχτεί ο καλλίτερος, ο κατάλληλος και ο πιο «δημοφιλής» που τα ΜΜΕ προβάλουν.
   Και σαν άνθρωπος, που μετά το εφήμερο θέλεις να ηρεμήσεις στις λιγοστές στιγμές ανοίγεις κανάλι.«Δέθηκες» με το κουτί, σε δέσανε και το ανοίγεις να δεις καμιά ζωγραφιά παραβλέποντας τη δική σου, που κόλλησε σαν βδέλλα. Πολλά κανάλια· πληθώρα· άμμος. Τσόντες δε βλέπεις, τις σιχαίνεσαι και τις αποφεύγεις, όπως ο διάολος το λιβάνι. Αλλάζεις κανάλι, βλέπεις πλατιές συσκέψεις, πολιτικές ειδήσεις, σχόλια και άλλα. Ξαναγυρνάς, βλέπεις φιλμ πολεμικά με κομμουνιστές και με φασίστες, με τρομοκράτες, με αεροπειρατείες, πουφ! Απελπίζεσαι. Κι αλλού, τι να δεις; Κοιτάς, διαλέγεις και βλέπεις πάλι κομμουνιστές, δημοκρατικούς, φασίστες εν ονόματι της Δημοκρατίας να αγωνίζονται για το καλό του κόσμου..., τύφλα να είχε ο Χίτλερ. Βλέπεις παπάδες, λιτανείες κι αλλού πάλι διάστημα και δράση. Πας αλλού και ψάχνεις και βλέπεις την κόλαση των παθών σε μοντέρνο ρυθμό με ράμπους, τερμινάτορ, ειδικευμένους πράκτορες, χαφιέδες και «μπάτσους» και τέτοια να «καθαρίζουν» τη σαβούρα απ' τον κόσμο. Και βλέπεις πως «ενδιαφέρονται» πραγματικά. Κι ανάμεσα βλέπεις να πεθαίνουν από πείνα άνθρωποι παντού κι άλλα, άλλα πολλά. Κι όλα τ' άλλα της καθημερινότητας με έναν άλλο σκληρό σαν ατσάλι μανδύα που κουβαλάς στην πλάτη σου. Ξαναγυρνάς κανάλι και τελικά ξεπέφτεις στο βίντεο να δεις καμιά παλιά κωμωδία. Πολύ παλιά, απ' τον καιρό που ήταν ο κόσμος απλός, αγνός και απολαυστικός. Την απολαμβάνεις και ξεκουράζεσαι...
   Θα κλείσουμε με έναν επίλογο που να δένει τη σχέση με το «κώλος και βρακί» όπως είπαμε, μένοντας λίγο στο καθημερινό που αποκτά χαρακτήρα διαχρονικό με τάσεις να μεταφερθεί και στο μέλλον, εάν και εφόσον οι Πολίτες τούτης της Χώρας δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του εαυτού τους, των μέσων αποβλάκωσης και της τωρινής ντόπιας τρόικας που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στο σκοτάδι. Μάλιστα θα λέγαμε, σαν πρώτη προτεραιότητα να περάσει στο λαϊκό καλειδοσκόπιο η τηλεβλακεία που έχει πάρει διαστάσεις. Ίσως, έπρεπε πρώτα να αρχίζαμε από τις τηλεοπτικές εστίες προπαγανδιστικών εκπομπών και σκουπιδιών και μετά με τα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων τα οποία, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο, χάρη των μέσων κυριάρχησαν και επέβαλαν τα πιο επώδυνα για το λαό δεινά.
   Παρεμπιπτόντως προσθέτουμε και μια παλιότερη διάσταση που κρατούσε τα αντίπαλα δέος σε... εγρήγορση. Το ένα για την πρόοδο της ανθρωπότητας, το άλλο για την καταστροφή. Ας πούμε μόνο, τύφλα να' χει ο Σοσιαλισμός των πρώην κρατών του Συμφώνου Βαρσοβίας με όλα τα ...κακά (κουπόνια αγοράς αγαθών, συσσίτια και άλλα) και ας πούμε, ζήτω ο «σύγχρονος» καπιταλισμός που μας ξεσκεπάζει παίρνοντας τα σπίτια, που μας βγάζει στους δρόμους για αναζήτηση τροφής και στέγης..., (τα σκουπίδια και αυτά θα λιγοστέψουν...,) που φτιάχνουμε ουρές συσσιτίου και σαν επαίτες της «σύγχρονης» κοινωνίας, πριχού φτάσουμε στα στάδια της απόγνωσης και της απελπισίας που οδηγούν στην αυτοχειρία... εκλιπαρούμε για κάποια βοήθεια...

   Τι κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ΜΜΕ; Πουλούν ήθος, ηθική, πολιτισμό και παν' απ' όλα ενημέρωση που να μπορεί ο Πολίτης να βλέπει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...; Και τι κάνει ο κύριος Σαμαράς που τους έχει ξεπεράσει όλους τους ...πολιτικούς της ίδιας κατηγορίας στο ψέμα, στην υπεροψία στο βερμπαλισμό; Θα μας βγάλει από την κρίση, θα φέρει ανάπτυξη, θα ολοκληρώσει τη χρεοκοπία και την πούληση της Ελλάδας στο ακέραιο; Τι θα δούμε απ' όλα αυτά;

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 2013 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fasoulas.de

Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
www.fasoulas.de
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Αναγκαστικά πρέπει να γυρίζουμε πίσω, προκειμένου να συναντήσουμε τη μήτρα
που γέννησε τη σημερινή ιστορία, η οποία ως σήμερα δεν καταγράφηκε σωστά
παρά κουτσουρεμένα και κάτω απ' το μακιγιάζ που κατά καιρούς
επέβαλαν διάφοροι λόγιοι και συμφέροντα. Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε, απ' τις ρίζες,
που δεν φαίνονται αν δεν τις σκαλίσεις». Β.Φ.

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Φεβρουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Τρίτη, 20 Φεβ. 2018 - 01:38:31
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣτις αμαρτίες του καιρού μας…! Top of Page