Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΤο φάντασμα του Φασισμού, πλανιέται πάνω από την Ελλάδα

Το φάντασμα του Φασισμού, πλανιέται πάνω από την Ελλάδα

Σάββατο, 2/2/2013, ώρα περίπου 21:10, διάλειμμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από τα φυμε τζάμια κάποιοι παρακολουθούν μια πορεία στο δρόμο.. Αναρωτιέμαι, ποιος μπορεί να διαδηλώνει τέτοια ώρα και πως δεν το πήρα χαμπάρι.. Βγαίνω στην πλαϊνή αυλή του Μεγάρου. Είναι πολλοί θεατές συγκεντρωμένοι εκεί, παρακολουθούν με πρόσωπα σκυθρωπά, δεν μιλάει κανείς.. Ασυνήθιστο.

   Από το δρόμο φαίνονται σημαίες, πάρα πολλές Ελληνικές σημαίες, παραπέμπουν σε εθνικιστική οργάνωση, αλλά πάλι τι δουλειά έχουν τα κάποια ακαταλαβίστικα αντιαμερικανικά συνθήματα?? Σε λίγο η απορία μου λύνεται: διακρίνω ένα πανό της Χρυσής Αυγής.. Παγώνω.. Νιώθω πως παίζω σε ταινία του Αγγελόπουλου: σε αργό και σταθερό πλάνο οι φασίστες κάνουν επίδειξη δύναμης στην πρωτεύουσα, σε αργό και σταθερό πλάνο ξαναζωντανεύουν στην φαντασία μου εικόνες από την άνοδο του Ναζισμού στην Γερμανία..
   Ακούγονται, παρατεταμένα κορναρίσματα. Είναι τάχα εκνευρισμένοι οδηγοί η πράξεις αντίδρασης?? Ώρα 21:30, ακόμα περνάνε.. πόσοι είναι τέλος πάντων??

   Ώρα 10:40, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, τα περιπολικά πάνε και έρχονται, στο πεζοδρόμιο του Αρεταίειου, υπάρχει ασυνήθιστη κίνηση, νέοι άνθρωποι με κοντάρια στα χέρια, οι σημαίες έχουν υποσταλεί. Ένας πιτσιρικάς με απειλεί «εικονικά» κραδαίνοντας τα δυο κοντάρια που κρατάει στα χέρια. Αποφεύγω να τον κοιτάξω στα μάτια.. Ψάχνει αφορμή για καυγά.. Πόση ώρα περνάγανε πια, που ακόμα επιστρέφουν? Πόσα άραγε θύματα, θα θρηνήσουμε σήμερα?? Και θα το μάθουμε ποτέ?

   Πως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτήν την φρίκη, ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες??
Θυμάμαι την αληθινή απολογία του G.Grass, « Ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι», που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πολιτισμένη Ευρώπη!! Για ένα παιδί 17 ετών.., επειδή πήρε ένα Νόμπελ στα 70 του.. Που είναι τώρα η πολιτισμένη Ευρώπη που οδηγεί τους λαούς σε εξαθλίωση και το φάντασμα του φασισμού να ανδρώνεται, ως την μόνη ελπίδα για επιβίωση των εξαθλιωμένων??
   Έρχεται στο μυαλό μου, η χθεσινή ταινία, η «pieta», στο υπόγειο του κολαστήριου της Γκεστάπο, το Άστυ, προφητική για την Ελλάδα του αύριο.. «δάνεια με υποθήκη ασφαλιστήρια υγείας» και μετά έρχεται το όργανο, ο «εκτελεστής..», ο χρυσαυγίτης με το ελαττωματικό νοητικό και συναισθηματικό κόσμο..
Έρχεται στο μυαλό μου, το «Ζ», που παίζεται στο Εθνικό θέατρο, η στυγνή δολοφονία του Λαμπράκη, που εκτός των άλλων έκανε και δωρεάν Ιατρείο για τους μη έχοντες..

   Τις προάλλες μοίραζαν οι ΧΑ, κοτόπουλα σε μια εργατική γειτονιά της πόλης μας. Πήρανε όλοι, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων.. η ανέχεια, βλέπετε..
   Τετάρτη 6/2/13.. διαβάζω στην εφημερίδα.. δήλωση του Νιγηριανού αδελφού του μετανάστη που καταδιώχτηκε μέχρι θανάτου το ίδιο Σάββατο, από μέλη της Δημ. Αστυνομίας για παράνομο εμπόριο !! Έλεος! Οι έμποροι των ναρκωτικών και των ανθρώπινων σωμάτων και ψυχών, μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι.. Δεν γίνεται καν το ίδιο, με τους διάφορους μιζαδόρους που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας..

   Δεν είναι δυνατόν η Χρ. Αυγή να είναι το τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και οι όπου γης δημοκράτες, να σφυράμε αδιάφορα. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει σχηματισθεί μεταξύ των άλλων και ένα αντιφασιστικό μέτωπο.. που είναι τα κόμματα που διακηρύσσουν ότι υπηρετούν την Δημοκρατία, που είναι το Πανεπιστήμιο, ο ναός της ανταλλαγής της γνώσης, που είναι οι τόσοι φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την μαύρη πόλη μας..

Ας αντιδράσουμε λοιπόν..
Υπογραφή : Οκτώηχος

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Δευτέρα, 23 Οκτ. 2017 - 01:12:56
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΤο φάντασμα του Φασισμού, πλανιέται πάνω από την Ελλάδα Top of Page