Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΤο αποφασιστικό όχι της Κυπριακής Βουλής αλλάζει τα δεδομένα!

Το αποφασιστικό όχι της Κυπριακής Βουλής αλλάζει τα δεδομένα!

oxiτου Γιώργου Δημ. Μόσχου. Κατήφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει πέσει από την Τρίτη βράδυ, που ανακοινώθηκε

το περήφανο όχι της Κυπριακής Βουλής προς τους εκβιαστές ευρωπαίους Μερκελιστές. 36 όχι της σύσσωμης αντιπολίτευσης και 19 αποχές του κυβερνητικού κόμματος

έδειξαν πόσο διαφορετικά σκέφτεται ο μέσος Κύπριος, εν αντιθέσει με τον Έλληνα που ανέχεται τη δουλοπρεπή στάση των τριών κυβερνητικών κομμάτων! Γιαυτή την διακριτή θέσει, που έκανε πολλούς Έλληνες πολίτες να στρέψουν το βλέμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συμπαραστεκόμενοι να δηλώνουν «Ολοι είμαστε Κύπριοι», από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν ακούμε τίποτε άλλο από το ότι αυτοί είναι οι ρεαλιστές, γιαυτό και δεν είπαν ποτέ ένα όχι. Όμως η εξέλιξη στην Κυπριακή Βουλή μας έδειξε πόσα περιθώρια διαπραγμάτευσης θα είχαμε εάν ακολουθούσαμε διαφορετική τακτική!

Με συναίσθηση ή ασυναίσθητα και μία μερίδα της λαϊκής κοινωνίας μας, με ροπή στο λαϊκισμό και την απολυτότητα, ακολουθεί τους πολιτικούς ινστρούκτορες του εθνικισμού, εν αντιθέσει με την αναγκαία εθνική πολιτική. Ο οποίος εθνικισμός δεν εμφανίζεται μόνο με την απολιτίκ φιλοναζιστική μορφή του («και οι 300 ίδιοι είναι»), στις κοινωνικές δράσεις («μόνον για Έλληνες»), στο μαζικό επαγγελματικό αθλητισμό («χουλιγκανισμός»), αλλά και με δραστηριότητα σε κυβερνητικό επίπεδο (σύμβουλοι κ.λ.). Που σημαίνει ότι τους τρεις συναρχηγούς ενδιαφέρει το βάσταγμα της εξουσίας και τίποτε άλλο. Κι εκεί τα δίνουν όλα.

Πρόσφατο δείγμα ο ναζιστικός χαιρετισμός παίκτου ποδοσφαιρικής ομάδας προς την κερκίδα. Και αξιοπρόσεκτο συμβάν ότι ο ίδιος ποδοσφαιριστής δηλώνει απολιτίκ και μη γνώστης της έννοιας του συγκεκριμένου χαιρετισμού, ζητώντας συγγνώμη παράλληλα. Έλλειψη Παιδείας, που την ευθύνη έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί!

Αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο αξιοπρόσεκτα είναι τα σχετικά τεκταινόμενα της π. εβδομάδας! Ένας γνωστός χουντικός διευθυντής του γραφείου του Γραμματέα της ΝΔ, ένα αναθεωρητής της Ιστορίας του ναζισμού που ορίσθηκε σύμβουλος για θέματα ιθαγένειας και τρεις γαλάζιοι βουλευτές της ΝΔ που ξεχνούν να καταδικάσουν ή δίνουν συγχωροχάρτι στον θρασύ τραμπούκο του φιλοναζιστικού κόμματος, την ημέρα που κρίνεται σε ψηφοφορία η άρση της προστασίας του, διότι σήκωσε το άνανδρο χέρι του κατά των βουλευτίνων Λ. Κανέλλη και Ρένα Δούρου, εν ώρα τηλεοπτικής εκπομπής, είναι δείγματα αρκετά για να μας πείσουν ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, εκλεκτό παιδί της Αβερωφικής Δεξιάς, στρέφει ακόμη δεξιότερα το τιμόνι του κεντροδεξιού σκάφους που «έχτισε» ο θείος Καραμανλής.

Του Καραμανλή που είπε ένα ιστορικό όχι στο ΝΑΤΟ, όταν χρειάστηκε.

Η ΝΔ του Αντ. Σαμαρά δείχνει να κολυμπά άνετα στα ύδατα της ακροδεξιάς, κι ούτε που σκέφτεται το όχι προς τους ισχυρούς. Τη θεωρεί όμορο χώρο ή «αδελφικό» όπως την χαρακτήρισε ο έγκλειστος για κατάχρηση νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΔ, χαρακτηρισμός που πρώτος διατύπωσε ο προνομιακός πρωθυπουργικός σύμβουλος Φαήλος Κρανιδιώτης του ακροδεξιού «Δικτύου 21» σε σχετικό άρθρο του. Και αυτό γιατί την ενδιαφέρει η παραμονή στην κυβέρνηση και μόνον.

Και δεν είναι μοναδικά τα παραπάνω, για να πειστούμε ότι όταν ο Αντ. Σαμαρά μιλά για τα άκρα της πολιτικής, στρεφόμενος κατά της αριστεράς αδιακρίτως, επί της ουσίας ευνοεί τα ακραία φύλλα της Δεξιάς με τα οποία συγχνωτίζονται κορυφαία στελέχη του και προαγάγει ο ίδιος.

Οι «85» βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν πρόταση για τροπολογία του νόμου περί εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, με αίτημα να είναι «Έλληνες το γένος» οι εισαγόμενοι, ήταν βούτυρο στο ψωμί του αναχρονιστικού ελληνικού φιλοναζιστικού κόμματος. Και αμνησία γεγονότων όπως αυτού του Κ. Μιαούλη της Επανάστασης του Γένους, που όταν καλούνταν να δώσει βοήθεια στους αποκλεισμένους του Μεσολογγίου, στα πλοία του για πλήρωμα είχε όλο Αρβανίτες. Κι ότι όταν ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στη Θεσσαλονίκη στον Βαλκανικό Πόλεμο οι Θεσσαλονικείς μιλούσαν ένα σωρό άλλες γλώσσες και ελάχιστοι τα ελληνικά! Κι ακόμη ότι ο στρατηλάτης Μ. Αλέξανδρος θεώρησε Έλληνες αυτούς που υμνούν τον ελληνικό πολιτισμό!

Όταν ο Δένδιας τηρούσε αιδήμονα σιωπή για τις πιστολιές που έπεσαν την ώρα της κηδείας του χουντικού Ντερντιλή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν συλληφθεί και κακοποιηθεί βάναυσα εάν είχαν κατασκηνώσει διαμαρτυρόμενοι στην πλ. Συντάγματος μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας, είναι κλείσιμο του ματιού προς το χώρο της ακροδεξιάς.

Όταν κλείνει το στόμα του ο Υπουργός Παιδείας, την ώρα που η ΧΑ εξαγγέλλει μαθήματα σε. νηπιαγωγεία μόνον για παιδιά Ελλήνων και διδαχή Ιστορίας της ναζιστικής παρακαταθήκης.

Όταν ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει κατάλογο παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και οδηγεί σε υποχώρηση τον Πολιτισμό μας που ωθείται σε κατέβασμα της παράστασης «Corpus Cristi» που παίζονταν στο θέατρο Χυτήριο, μετά τις καθημερινές ακρότητες του φιλοναζιστικού κόμματος, τότε παραείναι πολλές οι συμπτώσεις για να θεωρηθούν τυχαίες.

Μάλιστα εάν συνδυαστεί με το ότι διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη (που έδωσε το συγχωροχάρτι) είναι κάποιος Ηλ. Φιλππακόπουλος που όπως έγραψε το περιοδικό του δημοσιογράφου Κ. Μπεξεβάνη «Hot Doc», υπήρξε διορισμένος της χούντας στα φοιτητικά συμβούλια και έχει στείλει συγχαρητήριο επιστολή επί τη διασώσει του δικτάτορα Παπαδόπουλου, με τον «εκ της τέφρας του αναγεννόμενον φοίνικα» ως θυρεό της επιστολογραφίας του κι ότι ο αναπλ. Υπ. Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου εξακολουθεί να κρατά ως σύμβουλο τον Ιω. Κωτούλα, τότε ένα πράγμα ισχύει.

Ο Αντ. Σαμαράς και το ανώτατο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ, αντιλαμβάνονται ότι τα ψωμιά της πολιτικής τους σώνονται, ότι έστω και μέσα από κοιλόπονους γεννιέται το ελπιδοφόρο νέο, που δεν είναι άλλο παρά η κυβέρνηση της αριστεράς, με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίζεται σε ευρύτερες δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις, αλλά και στο χώρο των δημοκρατικών ανθρώπων που στήριξαν στο παρελθόν την ΝΔ γιατί πίστεψαν ότι αυτή αποτελούσε διέξοδο, πλην όμως διαψεύστηκαν, αλλά και στο 38% των απεχόντων από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που οι μισοί εάν συμμετάσχουν στις επόμενες θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης. Και τούτο οδηγεί την κυβέρνηση σε ερωτοτροπίες με την ακραία δεξιά.

Πιστεύει η ΝΔ ότι θα αποδυναμώσει το φιλοναζιστικό κόμμα, μετακομίζοντας ψηφοφόρους προς αυτήν, ενώ στρέφει τον άξονα της πολιτικής της καθημερινά ακόμα πιο δεξιότερα και άρα παίζει στο γήπεδό του, κάτι που την αποξενώνει από τους παραδοσιακούς καραμανλικούς, που τέλος πάντων αναρωτούνται τι κοινό μπορεί να έχει το κόμμα αυτό σήμερα με εκείνο που ίδρυσε το 1974 ο Κ. Καραμανλής; Ότι το 1974 με αφορμή την αντικυπριακή στρατηγική των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, έβγαλε τη χώρα μας από το στρατιωτικό σκέλος του, λέγοντας όχι σε αυτό. Όπως το είπε και πάλι η περήφανη Κυπριακή Βουλή! 

του Γιώργου Δημ. Μόσχου http://gzmosxos.blogspot.gr

Δημοσκόπηση

Τι γνώμη έχετε για την παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάρτιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Τρίτη, 20 Μαρ. 2018 - 17:26:08
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΤο αποφασιστικό όχι της Κυπριακής Βουλής αλλάζει τα δεδομένα! Top of Page