Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΚαλοκαιρινό Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά

Καλοκαιρινό Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά

psixodrama-patras-1Το Ψυχόδραμα Πάτρας λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιρινού Θεατρικού Εργαστηρίου θα κάνει ένα ανοιχτό μάθημα γνωριμίας την Τρίτη 23/6 στις 12:00. Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά 6 – 12 χρονών, είναι δωρεάν, χωρίς δέσμευση παρακολούθησης του προγράμματος και μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι γονείς θέλουν.

Το εργαστήριο συντονίζουν η θεατρολόγος – μουσικός Έλενα Αλεξανδράκη και η ειδική παιδαγωγός – ψυχοδραματίστρια Μαριάννα Τουτούλη.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων (έως 31 Ιουλίου), οι συναντήσεις θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (12 συναντήσεις) και θα έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα.

Το Θεατρικό Εργαστήρι θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, μουσικοκινητικές ασκήσεις, δημιουργία και χρήση εύκολων κατασκευών (μάσκες, κούκλες κουκλοθεάτρου κ.ά.). Επιπλέον, τα μεγαλύτερα παιδιά θα έρθουν και σε επαφή με σημαντικά θεατρικά κείμενα από το παγκόσμιο θέατρο με τρόπο δημιουργικό.

psixodrama-patras-2Η επαφή με το θέατρο μέσω του παιχνιδιού εντάσσεται στο σύστημα της παιδαγωγικής πρακτικής και στοχεύει στην ενεργοποίηση του παιδιού, την απελευθέρωση της φαντασίας του, την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής του έκφρασης και της κοινωνικοποίησής του.

Ειδικότερα, τα παιδιά, μέσα από τη βιωματική φύση του εργαστηρίου, θα εξασκήσουν κοινωνικές δεξιότητες και θα ενισχύσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Παράλληλα, θα αναπτύξουν μαθησιακές ικανότητες όπως η κατανόηση κειμένου, η προφορική έκφραση, η μνήμη και αλληλουχία γεγονότων, η συλλογιστική, η χωροαντίληψη, η συγκέντρωση, η λεπτή και αδρή κινητικότητα. Θα διευρύνουν τις γενικές τους γνώσεις, θα μάθουν να συνεργάζονται, να επιλύουν άμεσα και αποτελεσματικά πιθανά προβλήματα και να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6974418010 και 6974901331
Ψυχόδραμα Πάτρας, Κολοκοτρώνη 19-23, Πάτρα

Η Έλενα Αλεξανδράκη είναι πτυχιούχος του Τμ.Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Πατρών, έχει μεταπτυχιακό στην Performance από το Queen Mary University of London, πτυχίο Πιάνου και Παιδαγωγίας της Σχολικής Μουσικής. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια Διδακτικής του θεάτρου. Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια, ενώ από το 2005 διδάσκει Θεατρική Αγωγή στην Α’/θμια Εκπαίδευση. Έχει αρθρογραφήσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Πάτρας και της Αθήνας. Άρθρα της και μεταφράσεις έχουν δημοσιευτεί σε προγράμματα παραστάσεων. Έχει εργαστεί ως δραματολόγος και βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις. Από το 2007 έως το 2013 ήταν μόνιμη συνεργάτης του θεάτρου Λιθογραφείον. Έχει παρουσιάσει δύο δικές της δουλειές, το «Falling Apart» το 2009 και το «Κυνόπολις» το 2012.

Η Μαριάννα Τουτούλη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό στον Αυτισμό από το University of Wales και είναι πιστοποιημένη Ψυχοδραματίστρια από το Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών. Εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός από το 2003 και ως συντονίστρια ομάδων ενηλίκων και παιδιών στο χώρο της -το Ψυχόδραμα Πάτρας- από το 2010. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχοθεραπείας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Είναι έμφυτη η ανθρώπινη επιθετικότητα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Νοέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Κυριάκη, 19 Νοεμ. 2017 - 23:37:38
 

Newsletter

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΚαλοκαιρινό Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά Top of Page