Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΕργαστήρι Feldenkrais

Εργαστήρι Feldenkrais

72c0174f-900στα Χανιά 22-27 Σεπτεμβρίου 2017

Καθημερινά εκτός Δευτέρας
9:30-12:30 πμ και 6:00-8:00 μμ

Κόστος 5 μέρες/ 170 ευρώ,
1 ημέρα/40 ευρω,
πρωι 3ωρο/25 ευρω,
απογευμα 2ωρο /20 ευρω.

Στούντιο “Οξω Νου”

Η μέθοδος Feldenkrais προάγει την αυτό-βελτίωση μέσω της αυξημένης συνειδητοποίησης του σώματος και της δυνατής αλληλεπίδρασης μεταξύ σώματος και νου, τα οποία ορίζουν τα κινητικά πρότυπα του κάθε ατόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη μέθοδο ο εκπαιδευτής δεν ασχολείται μόνο με τήν περιοχή που δυσλειτουργεί αλλά με ολόκληρο το σώμα.
Ο Feldenkrais πίστευε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει ανεπαρκή κινητικά πρότυπα από διάφορες αιτίες (τραυματισμός , κληρονομικότητα ή συναισθηματικοί παράγοντες ) στη μέθοδο F. τα κινητικά πρότυπα και οι συνήθειες αξιολογούνται πριν καταρτιστεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα αυτή η μέθοδος διέπεται από την αντίληψη ότι τα ασυνείδητα κινητικά πρότυπα του ατόμου επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένης και της ασυνείδητης αισθητικοκινητικής σχέσης, η οποία επηρεάζει τους μυς , τις αρθρώσεις και τα συνδεόμενα με αυτά κινητικά πρότυπα και ικανότητες - την ατομική αντίληψη της ισορροπίας , του χώρου , της βαρύτητας , της εικόνας του εαυτού και της κιναισθητικής αντίληψης.
Η προσέγγιση του Feldenkrais για αλλαγή περιλαμβάνει ολόκληρο το άτομο προάγοντας την αυτοεκτίμησή του και τις ικανότητες μάθησης . Ο πόνος αποφεύγεται σε αυτή τη μέθοδο μιας και σχετίζεται με τα ανεπιθύμητα κινητικά πρότυπα τα οποία έχουν εγκατασταθεί .Η κίνηση εφαρμόζεται αργά επιτρέποντας στο άτομο να γίνει ευαίσθητο σε κινήσεις και θέσεις , προάγοντας έτσι τη μυική χαλάρωση, επιτρέποντας την αλλαγή της στάσης και θέσης του ατόμου μέσω ενός νέου και περισσότερο σωστού κινητικού προτύπου.

Όσο οι συνεδρίες προχωρούν οι κινήσεις γίνονται περισσότερο σύνθετες , γρήγορες και μεγαλύτερες σε εύρος τροχιάς . Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την αυξημένη αντίληψη της κιναισθησίας και συντονισμού μειώνοντας έτσι τον πόνο. Ένα από τα χαρακτηριστικά της μεθόδου είναι ότι επιδρά αυτόματα και στις υπόλοιπες λειτουργίες που καθορίζουν την δράση του οργανισμού : την αίσθηση , το συναίσθημα και την σκέψη . Κάθε ενέργεια και δράση του ανθρώπου συμπεριλαμβάνει και τις τρεις αυτές λειτουργίες , οι οποίες είναι αλληλοεξαρτώμενες.
Η μέθοδος απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις τέχνες, όπως χορευτές, μουσικούς τραγουδιστές ηθοποιούς, σε όσους διδάσκουν κίνηση όπως Yoga, Pilates, προπονητές αθλημάτων, και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και χρόνιους πόνους, με νευρολογικές παθήσεις κλπ.
Πολλοί αθλητές χρησιμοποιούν τη μέθοδο για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους ενώ και άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορα επώδυνα σύνδρομα ή χρόνιους τραυματισμούς μπορούν να βελτιώσουν την κινητική λειτουργία τους.
Μέσα απο την βελτίωση της λειτουργικότητας του σώματος αλλά και όλου του συστήματος ( νους-συναίσθημα-αισθήσεις-σώμα.κίνηση), έρχεται η ανακούφιση απο χρόνιους πόνουσ και η αποτροπή νέων τραυματισμών, βελτιώνεται η όρθια στάση του σώματος, ελαττώνεται το άγχος και βιώνετε νέες ποιότητες στην ζωή σας.

Ο Αναστάση Σιώτας είναι βοηθός εκπαιδευτής της μεθόδου Feldenkrais με βάση την Νέα Υόρκη τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι Ελληνοαυστραλός με καταγωγή της μητέρας του απο τα Χανιά, με πτυχίο μετ' επαίνων Bachelor of Science στην Βιολογία και μεταπτυχιακό στην Κίνηση και τον Χορό. Η επαγγελματική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει την εργασία του ως ερευνητής στην βιολογία κυττάρων που χρηματοδοτήθηκε απο την Κοινοπολιτεία, και ως επαγγελματίας χορευτής μοντέρνου χoρού, χορογράφος και σκηνοθέτης , πρίν αρχίσει την εκπαίδευση στην μέθοδο Feldenkrais στο Πανεπστήμιο του Σίδνευ. Μετακόμισε στην Νεα Υορκη το 1997 για να επεκτείνει τις σπουδές του και να εργαστεί ως βοηθός στην εκπαίδευση αυτών που εφαρμόζουν ήδη την μέθοδο.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στον Νευρολογικό Προγραμματισμό και εκπαιδεύτηκε στην Κιναισθητική Ανατομία με την χορογράφο και ανατομίστρια Irene Dowd με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται. Επίσης εκπαιδεύτηκε ως Διαπιστευμένος Αναλυτής Κίνησης στο Laban/Bartenieff Ινστιτούτο Κινησης στην Νέα Υορκη, οπου τα τελευταία χρόνια δίδαξε Ανατομία και Κινησιολογία.
Ο Αναστάση ασκεί ιδιωτική πρακτική στην επανεκπαίδευση της κίνησης ατομικά και σε ομάδες στο κέντρο του Μανχάταν. Αναμιγνύει τις γνώσεις του στην ανατομία και κίνηση με την εμπειρία που απέκτησε ως βοηθός εκπαιδευτή της μεθόδου Feldenkrais και ως εκπαιδευτής προγραμμάτων που βασίζονται στην δουλειά του Δρ. Feldenkrais, στο Bones for Life, στο Walk for Life και Change Your Age. Τα τελευταία 5 χρόνια βοηθά τον David Zemach-Bersin στις εκπαιδεύσεις των ασκούμενων στο ινστιτούτο Feldenkrais της Νέας Υόρκης, όπως και σε εκπαιδεύσεις στη Βοστώνη, στη Βαλτιμόρη στη Βιέννη και στο Τόκυο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κάνετε κράτηση θέσης,
επικοινωνείστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε στο 697 083 6583.
Κάντε κράτηση έγκαιρα ,ανώτατο όριο συμμετεχόντων 18 άτομα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Τρίτη, 24 Απρ. 2018 - 06:42:12
 

Newsletter

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΕργαστήρι Feldenkrais Top of Page