Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαContact Improvisation πρακτική

Contact Improvisation πρακτική

contACT-IMPROVISATION-700με τη Γωγώ Πετραλή - Άγιος Νικόλαος - Κρήτη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 (18:00-22:00)

τι είναι το CI?
Το Contact Improvisation (CI) είναι η επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ δύο, ή και περισσοτέρων ατόμων μέσα από την κίνηση και το χορό, τη σωματική επαφή, τις δυνάμεις της φυσικής, τη βαρύτητα, την προσεγμένη ορμή, τη συνεχόμενη ροή, τη δράση-αντίδραση και το απρόβλεπτο της στιγμής. Τα σώματα συνυπάρχουν σα μια μοναδική οντότητα, ένα σύμπλεγμα κινήσεων που συνεχώς εξελίσσεται και αναπλάθεται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Το Contact - Improvisation γεννήθηκε από την κινησιολογική έρευνα που ξεκίνησε ο Steve Paxton στην Αμερική σε συνεργασία με την ομάδα Magnesium που αρχικά αποτελούνταν από 13 άντρες.

η CI πρακτική μας στον Άγιο Νικόλαο - Βασικές Αρχές
Μέσα από ποικίλες φόρμες κίνησης και έκφρασης θα ανακαλύψουμε την 'κίνηση εντός κι εκτός'. Θα ερευνήσουμε τους χώρους μέσα και έξω από το σώμα μας, τη διαφορετική ποιότητα της κάθε κίνησης, τις αφετηρίες και τις πορείες της. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε δυνάμεις της φυσικής που το εκπαιδευμένο σώμα μπορεί να παράγει και να διαχειρίζεται. Οι κυκλικές, συνεχόμενες διαδρομές θα είναι το έναυσμα για την ενεργοποίηση του εσωτερικού μας παλμού και την αξιοποίηση της 'προσωπικής μας κίνησης'. Οι διαθέσεις που προκαλούνται μέσα από τις διαδρομές των κινησιολογικών μας ταξιδιών καθώς και οι σχέσεις που δημιουργούνται με τα σώματα που βρίσκονται και συνυπάρχουν γύρω μας αποτελούν καίρια στοιχεία και ερεθίσματα και για την αυτό-παρατήρηση του ψυχισμού μας.


Η Γωγώ Πετραλή είναι χορεύτρια, χορογράφος, σκηνοθέτης, δασκάλα κίνησης και χορού. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Είναι η ιδρύτρια της ομάδας χορού Φυσαλίδα (www.fysalidance.com) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη (www.contactimprocrete.com), καθώς και εξωτερική συνεργάτιδα του Κέντρου Χορού που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου στο Ηράκλειο. Έχει διδάξει κίνηση, αυτοσχεδιασμό, contact improvisation, κλασσικό και σύγχρονο χορό, στην Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με τους Manc Dance Company, Terpsicorrick Dance Company, Doris Vuilleumier Compagnie, Χάρη Μανταφούνη, Άρτεμις Ιγνατίου, Νατάσα Ζούκα, Carol Brown, Luca Silvestrini και ως βοηθός χορογράφου για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 με τους Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αγγελική Στελλάτου. Το 2006 ίδρυσε την ομάδα χορού Φυσαλίδα με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και με στόχο την έρευνα, καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου μέσα από τη συνεργασία της με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και επιστήμονες. Παραγωγές της Φυσαλίδας είναι τα video art Rooms (2006)/Flock-the glassfish (2007)/Flock-the stargazer (2007)/Insect (2009)/τα 7 θανάσιμα μιας σχέσης (2009)/Phobias (2010)/To Trizoni (2011), οι performances Flock-ο αιθεροβάμων (2007)/Insect (2010)/To Trizoni (2011), οι χοροθεατρικές παραστάσεις Στιγμές Μεταμόρφωσης (2010)/η Κρίση μου στην Κρίση σου (2011) και οι ακτιβιστικές street-performances Αλήθειες και Ψέματα (2012)/Πράσινη Ενέργεια (2012)/Ελευθερία Κίνησης και Έκφρασης (2013). Το 2008 η Γωγώ σκηνοθέτησε και χορογράφησε την ταινία Ρυτίδες και Όνειρα, με πρωταγωνιστή τη γραφική γειτονιά της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο Κρήτης. Μέχρι τώρα, η ταινία έχει αποσπάσει 6 βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η 'αρχιτεκτονική ματιά' πάνω σε διάφορους χώρους παρουσίασης ενός καλλιτεχνικού έργου, η συνεργασία με επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες αλλά και καθημερινούς ανθρώπους, ο 'χορός για την κοινότητα', ο αυτοσχεδιασμός, το contact improvisation, το χοροθέατρο, οι κοινωνικοπολιτικές-πολιτιστικές δράσεις και έρευνες καθώς κι ο συνδυασμός τέχνης και ακτιβισμού, αποτελούν χαρακτηριστικές 'τεχνικές φόρμες' αλλά και 'συναισθηματικές διαδρομές' των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και παραγωγών της Γωγώς Πετραλή. Μότο της ομάδας χορού Φυσαλίδα είναι το 'κίνηση εντός κι εκτός' και 'geo_move' είναι το όνομα που έδωσε η Γωγώ στην τεχνική-πρακτική που ερευνά, εφαρμόζει και υπηρετεί. Το 'geo_move' είναι εμπνευσμένο από το σώμα, τη φύση και το περιβάλλον και βασισμένο στη σχέση και την αλληλεπίδραση όλων αυτών των στοιχείων αναμεταξύ τους.

• Η πρακτική αυτή απευθύνεται σε άτομα που έχουν κάποια εμπειρία με την κίνηση, την έκφραση ή και το διαλογισμό και που επιθυμούν μέσα από κινησιολογική-σωματική έρευνα και άσκηση να γευτούν τη διαδικασία της προσωπικής τους εξέλιξης, σωματικής-πνευματικής-ψυχικής.

• πληροφορίες/εγγραφές: Λίζα -> 6946 016598 + Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• websites: www.contactimprocrete.com  + www.fysalidance.com
• facebook: CI FestivalCrete + Contact Improvisation Festival in Crete, Greece + Fysalida Dance

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Πρέπει να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Δευτέρα, 23 Οκτ. 2017 - 01:06:15
 

Newsletter

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαContact Improvisation πρακτική Top of Page