Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΔιήμερο εισαγωγικό εργαστήρι της Σύνδεσης

Διήμερο εισαγωγικό εργαστήρι της Σύνδεσης

stamatis-Efstthiou1Ο Σταμάτης Ευσταθίου συνεργάζεται με το Χοροθέατρο Ακροποδητί για ένα εισαγωγικό Σαββατοκύριακο αναζήτησης των δεσμών που ενώνουν την ενέργεια με την αναπνοή, τη φωνή, τη σωματική μεταμόρφωση, το οργανικό άσμα, το τραγούδι, το λόγο.

Πώς ο χορός-chorus γεννά ατομικές δράσεις και πώς αυτές συνυπάρχοντας μπολιάζουν τις δυναμικές του χορού; Μια θεατρική έρευνα με αναφορές στον εξπρεσιονισμό και το γκροτέσκο, το θέατρο Bauhaus, την τελετουργία και το διαλογισμό.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Σάββατο: 15:30 - 20:30
Κυριακή: 10:00 - 15:00
Διάρκεια: 10 ώρες

Κόστος: 60 ευρώ
Προκαταβολή: 30 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές μέχρι και τις 12/10
atropostheatre.blogspot.com / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι είναι το «Θέατρο της Σύνδεσης»;

Το Θέατρο της Σύνδεσης αναζητά μορφές ενέργειας χτίζοντας γέφυρες: Από την παρόρμηση στη δράση, από την απωθημένη ή κρυμμένη φύση μας στην εξωστρέφεια και από τους κοινωνικούς καθημερινούς κώδικες προς μία εξωκαθημερινή συμπεριφορά. Σε ένα πλαίσιο έρευνας, πειραματισμού και εξατομίκευσης της δουλειάς ο συμμετέχων περφόρμερ ενεργοποιεί πρώτα απ' όλα τη θέληση του για ανακάλυψη, εξέλιξη και μετατόπιση επιπέδου.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Ατρόπου, ο Σταμάτης Ευσταθίου αναζητά στη δουλειά του τη σύνδεση: Ενέργεια- Σώμα- Ήχος- Λόγος-Άσμα-Τραγούδι. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι, σε ένα απόλυτα βιωματικό και πρακτικό πλαίσιο, εξαρχής τίθενται οι βάσεις της ιερότητας τόσο του περιβάλλοντος της δουλειάς όσο και της πιο «ανυπόλυπτης» φαινομενικά δράσης. Παράλληλα αναζητούνται συνεχώς τα σημεία ανατροπής της σοβαροφάνειας, τα τοπία που οδηγούν στο σχόλιο και στην ποίηση.

Υλικό εργαστηρίου:
Ενεργειακή και τεχνική προετοιμασία και έρευνα
Βασικές ασκήσεις χώρου και χρόνου
Οργανικό άσμα και αναζήτηση ηχοσωματικών τοπίων
Τραγούδι-α διαφορετικών εθνικών παραδόσεων
Οργανικοί και κατευθυνόμενοι αυτοσχεδιασμοί
Ενσωμάτωση κειμένου

*** Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας
*** Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ξέρουν απ' έξω ένα κείμενο (5-10 γραμμές Α4 σελίδας) της επιλογής τους (λογοτεχνικό, θεατρικό, δημοσιογραφικό, οτιδήποτε...)

stamatis-EfstthiouΟ Σταμάτης Ευσταθίου - Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Ατρόπου (atropostheatre.blogspot.com)- ασχολείται με το θέατρο ως σκηνοθέτης, ως εμψυχωτής επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών/χορευτών/τραγουδιστών και ως περφόρμερ.

Περιπλανήθηκε στην Ευρώπη αναζητώντας δασκάλους στην Πολωνία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Σερβία. Παράλληλα ίδρυσε την «Άτροπο» - Ομάδα ερευνητικού θεάτρου - το 2004 και από τότε συμμετείχε ως σκηνοθέτης, περφόρμερ και συγγραφέας σε διάφορες δουλειές στην Ελλάδα, στην Ινδία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Αρμενία, στο Ιράν, στη Βουλγαρία, στη Δανία, στη Νότιο Κορέα και στη Ρωσία. Είναι εισηγητής του «Θεάτρου της Σύνδεσης» - μεθόδου θεατρικής και ανθρωπολογικής έρευνας.

Τέλη του 2010 εισήγαγε «Το ταξίδι των τρελών» μια έρευνα που συγκέντρωσε συμμετέχοντες με διαφορετικό γλωσσικό και εθνικό υπόβαθρο σε θεατρικές και περαιτέρω απλές ανθρώπινες συναντήσεις.

Συνέχεια του "Ταξιδιού..." είναι το "ENERGIA". Σε αυτή τη δράση συγκεντρώνονται σε ένα μικρό τόπο με άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον οι στενοί συνεργάτες της Ατρόπου για να δουλέψουν εντατικά πάνω στα εργαλεία και την εκπαίδευση του ηθοποιού. Τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής παρουσιάζονται στην τοπική κοινότητα, η οποία και συμβάλλει ενεργητικά στη δράση με διάφορους τρόπους.

Το ΚΟΣΜΟS PROJECT είναι η νέα μεγάλη και μακροπρόθεσμη δράση της Ατρόπου που φιλοδοξεί να διερευνήσει τους δεσμούς του θεάτρου με την ανθρωπολογία και το ιερό. Βασικό μέσο της έρευνας είναι οι αποστολές ανά τον κόσμο σε μέρη με ιδιαίτερο και αλώβητο από την τεχνολογική εξέλιξη πολιτισμό. Η πρώτη αποστολή θα πραγματοποιήθηκε στην Τούβα, στη Νότιο Σιβηρία. Οι στόχοι της πρώτης αποστολής ήταν να γίνει ανταλλαγή καλλιτεχνικού υλικού με τους τοπικούς καλλιτέχνες, να γίνει έρευνα των τοπικών παραδόσεων και ιερών τελετουργιών και να καταλήξει η ομάδα σε εκτεταμένη καταγραφή του υλικού με μαγνητοσκόπηση από τον Παύλο Καββαδία, φωτογράφιση από τον Τόμεκ Ντέκο και στην πορεία συγγραφή έντυπου υλικού, διοργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων, δημιουργία ταινίας-ντοκιμαντέρ, δημιουργία παράστασης σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και μουσικούς.

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ
Ηρώων Πολυτεχνείου 84,
Ερμούπολη – Σύρος

Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6944-771449
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Πέμπτη, 26 Απρ. 2018 - 17:33:53
 

Newsletter

ΑρχικήΔιάφοραΣεμινάριαΔιήμερο εισαγωγικό εργαστήρι της Σύνδεσης Top of Page