Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

“Spinning Infinity”

Ciprian-Hopirtean-Spinning-Infinity-2-800Η Myrό Gallery, στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την λειτουργία διακριτής αίθουσας “Greek Marble Initiative Showroom” στους χώρους της (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) και έχει την τιμή να παρουσιάζει σε αυτήν την ατομική έκθεση του Ρουμάνου γλύπτη Ciprian Hopirtean με τίτλο “Spinning Infinity”την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00)

Στην έκθεση παρουσιάζονται νέα γλυπτά του γνωστού στην πόλη γλύπτη και ενός από τα ιδρυτικά μέλη της Greek Marble Initiative. Πρόκειται για γλυπτά εσωτερικού χώρου, σε μάρμαρο, με συμπαντικές και υπαρξιακές αναφορές.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Ciprian Hopirtean γεννήθηκε το 1977 στο Aiud , Ρουμανία. Το 2008 απέκτησε δύο πτυχία του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Οράδεας, Ρουμανία, στην κατεύθυνση συντήρηση / αναστήλωση έργων ζωγραφικής και στην κατέυθυνση ζωγραφική. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην Γλυπτική σε μάρμαρο. Συγκαταλέγεται στους πρώτους γλύπτες που εργάστηκαν για το ιδρυτικό συμπόσιο της Greek Marble Initiative, και συνδέεται με την Πρωτοβουλία. Γλυπτά του έχουν εκτεθεί στην Myrό Gallery στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης των γλυπτών που συνδέονται με την Ελληνική πρωτοβουλία Μαρμάρου το 2014, ενώ το ίδιο έτος η γκαλερί φιλοξένησε εικαστική εγκατάσταση του στον χώρο της Βιτρίνας της, υπό τον τίτλο “Από την Ιδέα στην φόρμα” η οποία διερευνούσε την πορεία του γλυπτού από την στιγμή της σύλληψης μέχρι την γέννηση του στα χέρια του γλύπτη. Ο γλύπτης έχει λάβει μέρος σε Συμπόσια Γλυπτικής στην Ελλάδα και την Ρουμανία και Διεθνή Συμπόσια Εικαστικών. Zεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου 2016. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά με την Greek Marble Initiative
Η Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου) είναι μία πλατφόρμα διασύνδεσης γλυπτών που έχει στόχο την προαγωγή της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, την προβολή σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών στο εξωτερικό και την διεύρυνση της απεύθυνσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η πλατφόρμα διοργανώνει όλο τον χρόνο εκθέσεις, συμπόσια, και events, ενώ συνδέεται με έλληνες και ξένους γλύπτες το έργο των οποίων διαχειρίζεται και προβάλλει συστηματικά. Η Greek Marble Initiative ιδρύθηκε το 2013 ως μία δραστηριότητα του Myrό Group of Culture κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του ιδρυτή του Myrό Antiques House και ιδιοκτήτη του Group Σταύρου Μυρωνίδη το 2013. Αυτή την στιγμή η πλατφόρμα συνδέει 36 Έλληνες και ξένους γλύπτες και έχει περισσότερους απο 100 ενδιαφερόμενους (affiliates) καλλιτέχνες για τα projects της. Παραλληλα, το κτήμα του Myrό Antiques House όπου στεγαζονται εκατοντάδες γλυπτά σύγχρονης τεχνης σε Ελληνικό μάρμαρο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα πάρκα γλυπτικής στην Ευρώπη, και είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.Μάθετε πρώτοι τα νέα της Greek Marble Initiative στο blog http://greekmarbleinitiative.blogspot.gr/.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Σεπτέμβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Δευτέρα, 24 Σεπ. 2018 - 21:03:33
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΓλυπτική“Spinning Infinity” Top of Page