Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Studios 2014

studios 2014 metamtiactaf-900Το metamatic:taf με ενθουσιασμό παρουσιάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios 2014 που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2015.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για το metamatic:taf και φιλοδοξεί να μεταδώσει στο κοινό τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, φιλοξενώντας μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους. Η έκθεση επιχειρεί μια συνεκτική αποτύπωση των διερευνήσεων, εννοιολογικών και πρακτικών, που πραγματοποιούν οι νέοι εικαστικοί κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

natalia-subina-studios-metamatictaf-900Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος της πτυχιακής εργασίας των καλλιτεχνών και η επιλογή τους έχει βασιστεί πρωτίστως σε δύο άξονες: αφενός στη συνειδητή διάθεσή τους να ενσωματώσουν την επιστημονική προσέγγιση ως καλλιτεχνική πρακτική και αφετέρου στον εντοπισμό μιας ιδιαίτερα ευρηματικής χρήσης των υλικών μέσων με πρόδηλες συμβολικές διαστάσεις.

Εκκινώντας από προσωπικά βιώματα, μια έκρηξη σκέψης ή από θέση παρατήρησης-επισκόπησης, οι συμμετέχοντες προχωρούν σε μια διαδικασία διερευνητική στο πλαίσιο της οποίας καταπιάνονται με αμφιθυμίες και εννοιολογικά δίπολα, πειραματίζονται με τις ιδιότητες και τη μορφή των υλικών και κατασκευάζουν μια νέα συνθήκη διαχείρισης της πραγματικότητας, εστιάζοντας σε πλευρές της που συχνά τείνουμε να παραβλέπουμε. Ακροβατώντας ενίοτε μεταξύ ενός παιγνιώδους, χιουμοριστικού υπαινιγμού και ενός αιχμηρού σχολίου, και άλλοτε επιλέγοντας έναν περισσότερο ποιητικό τρόπο αφήγησης, οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους συνευρίσκονται τελικά σε μια ανοιχτή συνομιλία μεταξύ τους.

Συμμετέχoυν: Ελένη Αθανασιάδου, Στέφανος Αθάνατος, Δημήτρης Βούρδογλου, Μαίρη Θηβαίου, Βάλια Κελαϊδή, Ελένη Κοκολάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Κωνσταντής Παπαμαργαρίτης, Χρήστος Παπασωτηρίου, Irene Ragusini, Ναταλία Σουμπίνα, Νίκος Τοπαλίδης, Σύλβια Φεσσά, Φένια Χατζημιχαήλ, Αλεξία Ψαραδέλη

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Γιαλένα Κλειδαρά, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Πέμπτη 18.12.2014, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 18.12.2014-15.01.2015
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Περισσότερες πληροφορίες:
http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/2851/Studios_2014/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με το metamatic:taf

To metamatic:taf (The Art Foundation) είναι ένας οργανισμός ο οποίος από το 2009 λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας με σκοπό την υλοποίηση και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες σχετίζονται με κάθε μορφή τέχνης. Είναι ένας ανοιχτός τόπος συνεύρεσης και διαλόγου, προσιτός και προσβάσιμος στο κοινό όλο τον χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα (min 200,000 επισκέπτες το χρόνο). Αποτελεί μια πλατφόρμα διακίνησης σύγχρονων ιδεών και πρακτικών, όπου η σκέψη δε διαχωρίζεται από την πράξη και ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός ως καθημερινή δράση και βίωμα, προσφέροντας μια συνολική καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία. Από το Σεπτέμβριο του 2012, το TAF/The Art Foundation μετονομάστηκε σε metamatic:taf και συμπληρώνει τη δράση του με την παρουσία του και στο on-line περιβάλλον μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμας www.metamatictaf.gr, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση των πρακτικών του, τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο αγγλόφωνο κοινό. Το ηλεκτρονικό metamatic:taf διατηρεί τον προσανατολισμό του φυσικού χώρου της Νορμανού, την ίδια στιγμή όμως ανατροφοδοτείται από πολλά ακόμα σύνθετα ζητήματα που τίθενται στο δικτυακό εγχείρημα. H προβολή των εκδηλώσεων του χώρου αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του περιεχομένου του website, ενώ το κύριο σκέλος αφορά στη συγκρότηση μίας δραστήριας πλατφόρμας επικοινωνίας και συνάντησης ετερόκλητων πρακτικών σε ψηφιακό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες για το metamatic:taf μπορείτε να βρείτε στο link http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/about_metamatic_taf/. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε για τον εκθεσιακό χώρο με την Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, τη Χριστίνα Δηλάρη και τη Γιαλένα Κλειδαρά στο τηλέφωνο 210 3238757 και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Κυριάκη, 17 Δεκ. 2017 - 14:02:19
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςStudios 2014 Top of Page