Χρώματα στο Φώς
Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςΧρώματα στο Φώς

Χρώματα στο Φώς

xromata-sto-fos-900Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4 Πάτρα) και η ART WAY παρουσιάζουν από 19 Δεκεμβρίου 2014 έως 18 Ιανουαρίου 2015 τα έργα 15 καλλιτεχνών.

Την ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών της ART WAY από την gallery ΗΩΣ με τίτλο «Χρώματα στο Φώς», φιλοξενεί από 19 Δεκεμβρίου ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ στην Πάτρα για ένα μήνα . Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών διερευνώνται αυτές οι δύο λέξεις-κλειδιά, έννοιες κοινές και καθησυχαστικές για τον καλλιτέχνη, που με σιγουριά γνωρίζει «εκ των έσω» ότι τα παραπάνω αποτελούν απλά προϋποθέσεις για τη δημιουργία. Το χρώμα και το Φώς, μοιράζονται μια έλλειψη ενός ενιαίου ορισμού. Προδιαθέτουν όμως μια προσπάθεια εμπλουτισμού τους τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.

Οι καλλιτέχνες κυριευμένοι από την έμπνευση τους, απομονωμένοι στον δικό τους κόσμο, ανεπηρέαστοι προς τις επιταγές της καθημερινής ζωής, αποσχισμένοι από τον κορμό της κοινωνίας και τις προσδοκίες της, μοιάζουν να πλησιάζουν τα χαρακτηριστικά που παραδοσιακά έχουν αποδοθεί στον ορισμό «χρώμα-φώς». Άλλωστε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ίδιας της ιστορίας της τέχνης κατά τον 20ο αιώνα είναι, η διεύρυνση των ορίων της τέχνης και των καλλιτεχνικών συστημάτων συμπεριφοράς που έως τότε θα χαρακτηρίζονταν μη αποδεκτά.

Όπως πολύ εύστοχα καταλήγει & η θεωρητική προσέγγιση του ιστορικού τέχνης Λεόντιου Πετμεζά
«Εκτίθενται φόρμες που πειραματίζονται σε κανόνες και σχολές ενώ ακολουθούν και καταγράφουν εικονιάσεις που δίνουν στα υλικά ένα ιδιαίτερα θερμό εικαστικό ιδίωμα. Μια παρέκκλιση που οδηγεί σ ένα ταξίδι - κατάθεση ψυχής με ουσιώδη άποψη».

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια την Παρασκευή 19 ΔΕΚΕMΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 19:30. Είσοδος Ελεύθερη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΑΜΕΝΤΑ ΔΩΡΟΘΕΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
HILDEGART DIMOULI
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΚΑΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΟΝΤΙΖΑ ΛΥΔΙΑ
ΜΑΚΡΗ ΦΡΟΣΩ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΛΚΙΑ ΜΑΡΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Σάββατο, 18 Αυγ. 2018 - 16:40:58
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΧρώματα στο Φώς Top of Page