Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσεις“Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες”

“Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες”

Tosounidis-900Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση "Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες" που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των ζωγράφων Χριστίνας Ζυγούρη, και Κωνσταντίνου Μεννή με τον επιμελητή Πάρη Καπράλο, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 20.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery, στο περιστύλιο της οποία θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση του γλύπτη Οδυσσέα Τοσουνίδη με την σειρά έργων "Αναζήτηση".

Στο σημείωμα του, ο επιμελητής αυτής της ιδιότυπης συνέκθεσης – συγκατοίκησης αναφέρει:

"Με αυτή την συνέκθεση προσκαλούμε τον επισκέπτη να δει τρεις πλευρές του ζητήματος των υπαρξιακών αναζητήσεων μέσα από την διερεύνηση του κάθε καλλιτέχνη. Ο Οδυσσέας Τοσουνίδης ξεκινά στην "Αναζήτηση" αδιαμεσολάβητα και με εφαλτήριο τα στοιχεία του σύμπαντος: την ύλη-πέτρα, και την ψυχή. Ο Κωνσταντίνος Μεννής μας διηγείται το παραμύθι του κόσμου μέσα από το δίπολο Φύση – Άνθρωπος, στην σειρά του "Παραμυθιές". Στο έργο της Χριστίνας Ζυγούρη ο άνθρωπος ενηλικιώθηκε, κράτησε όμως την συμπαντική αφήγηση και την διέστρεψε, με αποτέλεσμα αντί της λύτρωσης και της ελευθερίας, που θα ήταν το προσδοκώμενο, την δέσμευση και την ενταξη στην δεισιδαιμονία. Κατόπιν έρευνας για την συμβολή των προλήψεων στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα σήμερα, οδηγήθηκε στην ανάπτυξη ενός project με τίτλο "Κουνήσου από την θέση σου" που σχολιάζει κάποτε με σουρρεαλιστική διάθεση και πάντα με κριτικό πνεύμα την άρνηση της λογικής που επικρατεί στις προσωπικές αντιλήψεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της gallery, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Οδυσσέας Τοσουνίδης γεννήθηκε το 1983 στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σπούδασε στην σχολή Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου στην Δράμα, στην Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών, Τιφλίδα, Γεωργία, όπου αυτό το καιρό ολοκληρώνει και Μεταπτυχιακό στην γλυπτική. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις, ενώ είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Γεωργίας και του ΣΚΕΤΒΕ. Στην Πλάκα της Μήλου υπάρχει μνημείο με Θέμα "Διάλογος Αθηναίων-Μηλίων" που φιλοτέχνησε το 2009. Παράλληλα, ένα ακόμα μνημείο υπάρχει στο Καζακστάν και κοσμεί το "Πάρκο Αγάπης" στο Ust-Kamenogorsk, και το 2012 ο γλύπτης κατασκεύασε αδριάντα για τον Ποντιακό ελληνισμό που φιλοξενείται σε κεντρική πλατεία στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Εργάζεται κυρίως με μάρμαρο και μπρούντζο. Είναι μόνιμο μέλος της Greek Marble Initiative από την έναρξη των εργασιών της και έχει εκθέσει τα έργα του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές.

Zygouri1-900Σύντομο Βιογραφικό
Η Χριστίνα Ζυγούρη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει και εργάζεται μόνιμα. Σπούδασε γραφιστική σε ιδιωτική σχολή και αργότερα στην Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, απ' όπου αποφοίτησε το 2011. Από τότε συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και σε ομαδικές διαδικτυακές εκθέσεις που οργάνωσαν γκαλερί της Βενετίας. Την πρώτη της ατομική έκθεση, παρουσίασε το 2012 στη γκαλερί Μyro στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσφέρει εθελοντική εργασία σε γηροκομείο της πόλης.

 

Mennis-900Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Μεννής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο, όπου έκανε τα πρώτα βήματα στη ζωγραφική. Σπούδασε Ιατρική στο Α.Π.Θ. και σήμερα ασκεί την Ορθοπεδική Χειρουργική στη Θεσσαλονίκη. Πριν μερικά χρόνια υιοθέτησε την ζωγραφική ως ασχολία του ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε τον ζωγράφο μέσα του, και μαζί του, τον ανακάλυψαν και όλοι όσοι αγκάλιασαν τα έργα του από την πρώτη στιγμή. Ένα εξαιρετικό ταλέντο αποκαλύφθηκε και προάχθηκε με σκληρές προσπάθειες τα 4 τελευταία χρόνια. Ο Κωνσταντίνος Μεννής έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε 2 ομαδικές εκθέσεις και μια ατομική στην Myrό Gallery. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 - 18:02:25
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσεις“Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες” Top of Page