Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσεις«Το ∆ικαίωµα να είσαι Άνθρωπος»

«Το ∆ικαίωµα να είσαι Άνθρωπος»

Self-portrait-900Το θέµα των ανθρώπινων δικαιωµάτων που στις µέρες µας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σηµαντικό ζήτηµα παγκοσµίως, είναι η αφορµή για την έκθεση

µε τίτλο «Το ∆ικαίωµα να είσαι Άνθρωπος», µια σύµπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέµπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20.00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιµάνι) και διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Θα φιλοξενείται επίσης στις βιτρίνες του ΟΤΕ (Καρόλου Ντηλ & Ερµού) από τα µέσα Ιανουαρίου έως τα µέσα Φεβρουαρίου και στον εκθεσιακό χώρο του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου.

Την οργάνωση έχουν αναλάβει η Θάλεια Βραχοπούλου, PhD, Καθηγήτρια εικαστικών τεχνών στο John Jay College of Criminal Justice of the City University of New York και ο Χάρης Σαββόπουλος, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αναζητά υποβολές που αντικρούουν, επανεξετάζουν και απορρίπτουν τις ανισότητες αποτελώντας παραδείγµατα των επιδιώξεων του ουµανισµού και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο οικουµενικός ουµανισµός και η κοινωνική δικαιοσύνη µοιράζονται κοινούς στόχους: προσπαθούν να προωθήσουν το δικαίωµα του ατόµου αλλά και των κοινωνιών σε ίση πρόσβαση στην ευκαιρία και το όφελος, καθώς και την υιοθέτηση της ισότητας ως κυβερνώσα αρχή σε όλους τους τοµείς της σύγχρονης ζωής. Στη σηµερινή εποχή της κρίσης η ανισότητα του πλούτου, η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, οι κυβερνητικά κυρωθείσες διακρίσεις, η θρησκευτική µισαλλοδοξία, η πολιτική διαφθορά, όλα λειτουργούν ως τροχοπέδη στα ζητούµενα του Ουµανισµού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι καλλιτέχνες που παίρνουν µέρος στην έκθεση έχουν διαφορετικό κοινωνικό και πολιτισµικό υπόβαθρο και επελέγησαν από τους επιµελητές διότι τα έργα τους εκφράζουν κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην έκθεση συµµετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλκαλάη Άρτεµις, Αµελαδιώτης ∆ηµήτρης,
Αυγητίδου Αγγελική, Βασίλης Βασιλακάκης, Βενετόπουλος Μπάµπης, Bertrand Lucille,
Bogaert Tom, Γκάγκας Σαράντης, Γκούτζος Φίλιππος, Cortez Esperanza, ∆ιβάρης Γεώργιος,
Dodson Laura, ∆ουλγέρης Χριστόφορος, Giordano Joan, Ιωαννίδης Πολ. Γιώργος, Καραµέτου
Μαρία, Kestleman Simone, Lombardi D. D. , Lopes Cyriaco, Μαγκώνη ∆έσπω,
Μαστρογιαννάκη Βιργινία, Magnanti Renee, Μεϊµάρογλου ∆έσποινα, Μελανίτης Γιάννης,
Μήτρεντσε Χριστίνα, Moore Nick, Μουζακίτη Ελένη, , Νοµίδου Βάλλυ, Ξόνογλου ∆ηµήτρης,
Pangburn Bill, Παπατζανάκη Αντωνία, Παπαφίγκος Γιώργος, Ποταµιανού Άρτεµις, Petric Eva,
Σαχίνης Ξενής, Σταµατίου Κωνσταντίνος, Στρατάκης Αναστάσης, Τζινούδης Γιώργος,
Τουλιόπουλος Αλέξανδρος, VanDamme Godelieve, Φωκάς Γιάννης, Φωτιάδου Ελένη,
Χριστάκος Γιάννης.


Πληροφορίες:
_Τµήµα ∆ηµοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Χρύσα Ζαρκαλή Τ.2310589152 / Κ.6945114343 Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
_smART communications:
Τέσσα Σιώτη Κ.6972123484 / E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Σάββατο, 20 Οκτ. 2018 - 10:00:43
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσεις«Το ∆ικαίωµα να είσαι Άνθρωπος» Top of Page