Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςEnter Views on Crisis

Enter Views on Crisis

Moon-and-EarthΤο project "Enter Views on Crisis" παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημόσια την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Βιβλιοπωλείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11), στο πλαίσιο των προ-εκδηλώσεων της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης (2014).

TO PROJECT www.enterviewsoncrisis.org
Το "Enter Views on Crisis" είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι ένα τριετές πρόγραμμα με γενικό στόχο να αποκωδικοποιήσει, να αναλύσει και να χαρτογραφήσει την κρίση. Εστιάζει στις απόψεις διανοουμένων, επιστημόνων και καλλιτεχνών σχετικά με την Κρίση και την Δημιουργικότητα.
Πρόκειται για μια συνεργασία φορέων παιδείας και πολιτισμού από την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Κεντρικό εργαλείο του project είναι η συνέντευξη ως μορφή τέχνης, μέσο επικοινωνίας και πηγή πληροφόρησης. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ερμηνεύσει, να προτείνει λύσεις και να πολλαπλασιάσει τα ερωτήματα γύρω από την κρίση και μέσα από την κριτική να προτείνει την παραγωγή νέας επιστημονικής και καλλιτεχνικής γνώσης και δημιουργικότητας.
Το "Enter Views on Crisis" έχει ήδη οργανώσει τρία εργαστήρια προετοιμασίας, με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Αυστρίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην Art Athina 2013, μαζί με την παρουσίαση της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης.

new-yorkΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην πρώτη δημόσια παρουσίασή του, που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συνεντεύξεις με προσωπικότητες της πόλης που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς –πολιτική, οικονομία, πολιτισμό, εκπαίδευση, καθώς και έργα των φοιτητών που συμμετέχουν.
Οι συνεντεύξεις θα γίνουν από τους φοιτητές –κατόπιν σχετικού προπαρασκευαστικού εργαστηρίου– και από την δημοσιογράφο Αννίτα Μορδεχάι. Θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα εμπλουτίζεται με το ανάλογο υλικό. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τις δικές του ερωτήσεις και απόψεις.

Το πρωί της ημέρας των εγκαινίων του project (Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, από τις 10.30 ως τις 14.00) στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα και την κεντρική ιδέα της Μπιενάλε καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα "Enter Views on Crisis". Επίσης, ο Αντιπρύτανης του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου Μόσχας (Moscow Architectural Institute) MARCHI, Καθηγητής Valery Bgashev, θα αναφερθεί στο παράλληλο πρόγραμμα - αφιέρωμα στην Μόσχα.

Chinese-WallΟι φωτογραφίες είναι έργα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικού εργαστηρίου.

INFO – project "Enter Views on Crisis"

To project θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00

Διάρκεια: Σάββατο 12 Οκτωβρίου έως και 17 Νοεμβρίου 2013

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036, fax: 2310 226.460

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.miettsimiski11.blogspot.com

Περισσότερες πληροφορίες για το Enter Views on Crisis
ArtBOX.gr | Creative Arts Management
T. 2310 22 46 26
Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
W. www.enterviewsoncrisis.org

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το Enter Views on Crisis είναι πρωτοβουλία των:
GRenter.org
Ινστιτούτου Hyperwerk της Ακαδημίας Art & Design του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βορειοδυτικής Ελβετίας
Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Συνεργαζόμενοι φορείς:
FH Joanneum - University of Applied Sciences (Γκρατς)
University of Applied Arts (Βιέννη)
Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
University of Lapland (Ροβανιέμι)
Architecture and Vision - Andreas Vogler (Μπομάρτσο, Ιταλία / Μόναχο, Γερμανία)
Deutsches Kinemathek (Βερολίνο)

Project management
ArtBOX.gr | Creative Arts Management (GR)

Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Χρηματοδοτήσεων: Dorte Hundahl
Επιστημονικός Σύμβουλος: Δρ. Σωτήριος Μπαχτσετζής
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Αννίτα Μορδεχάι

Η παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο πλαίσιο των προ-εκδηλώσεων της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης (Μάιος-Ιούνιος 2014, www.skgarch.org).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιούλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Κυριάκη, 22 Ιουλ. 2018 - 20:36:50
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςEnter Views on Crisis Top of Page