Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΘέατροΠαιδικό Θέατρο«Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο»

«Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο»

Tom Tiritom-900του Χρήστου Μπουλώτη (MEΡΟΣ Α –pre-production). Mια πολιτεία χωρισμένη στα δύο, η Έλκα και Ζίνη... Ένα γεφύρι γκρεμισμένο στα δύο... Ποια είναι η τύχη της πολιτείας;

«Ελάτε να φτιάξουμε την παράσταση!»

Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας; Πώς τα παιδιά φαντάζονται τον ΤΙΡΙΤΟΜ; Τελικά θα αποφασίσουν να ξαναχτίσουν το γεφύρι με τις εφτά καμάρες και με ποιον τρόπο;

Η Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με το Νήμα μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» ετοιμάζει μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση θεατρική. Από την 1η Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 5:00 θα φιλοξενούνται στο χώρο του Νήματος (Αιολέων 36, Άνω Πετράλωνα) γονείς και παιδιά για να σκηνοθετήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο» του Χρήστου Μπουλώτη.
Σακούλες ζωντανεύουν στο παιχνίδι και γίνονται κομμάτι της ιστορίας μιας και η φιλοσοφία της παράστασης είναι: «Mέσα από μια καταστροφή βγαίνει η ελπίδα δυνατή»

Ένα εργαστήρι έκπληξη με πολλά τραγούδια βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη! Μια ιστορία που δίνει ερεθίσματα σε παιδιά και γονείς να επεξεργαστούν το νόημα της αγάπης και της συνεργασίας! Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να ενώσει την πολιτεία του με την απέναντι πολιτεία.. Ενώ παλιά οι δυο πολιτείες ήταν ενωμένες και αγαπημένες ξαφνικά χωρίστηκαν από τους κατοίκους τους για μιαν ''ασήμαντη αφορμή''..Ποια μπορεί να είναι η αφορμή όμως για παιδιά και γονείς;

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό και δημιουργώντας από κοινού πάνω στο προσχέδιο της παράστασης που θα παιχτεί στο θέατρο την επόμενη χρονιά τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την τελική μορφή της παράστασης μέσα από τη δική τους προσωπική κατάθεση.

Άλλωστε ο Τιριτόμ θα είναι πάντα κάποιος από αυτά...
Από τα εργαστήρια αυτά θα επιλεγούν τα παιδιά που του χρόνου θα παίξουν τους βασικούς ρόλους του παραμυθιού στο θέατρο. Στη παράσταση που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά κάθε φορά θα παίζει ένα διαφορετικό παιδί τον Τομ Τιριτομ και τη Μαρία μαζί με την δημιουργό και τις κούκλες. Θα πρέπει να γίνεται κράτηση θέσης γιατί ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 6945252935 (10 πμ -1πμ)
www.facebook.com/TOMTIRITOM
Τιμή: 7Ε.

Tom Tiritom-1-900Σύλληψη, Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία-στίχοι, ερμηνεία: Aριστέα Κοντραφούρη

Συντονισμός εργαστηρίων: Αριστέα Κοντραφούρη, Λαμπρινή Κουβαρά, Γιάννης Πίμπας
Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη
Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική σύνθεση: Μανώλης Σπανός
Kατασκευή σκηνικών: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Στέλιος Αγγελίδης
Στη φωτογραφία του φυλλαδίου Τομ ο Ορέστης Καραγιωργάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ

H Aριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Εκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία στο ΑΘΥΡΜΑ. Είναι μέλος της ΠΕΠΔΕ. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής», του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα «Πράσσειν Άλογα», της Ε. Καποκάκη. Το 2004 συνεργάζεται με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», και επεξεργάζεται δραματουργικά το παραμύθι της παράστασης «Κανέλα και Δυοσμαράκι». Κάνει θεατρικό παιχνίδι στα ειδικά παιδιά του «Πανευοϊκού Συλλόγου 'Ανθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός» στη Χαλκίδα. Συνεργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια με το κέντρο Ημέρας για αυτιστικά και ψυχωσικά παιδιά «Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Είναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Very special Arts Hellas. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωτισμένες σειρές. Αρθρογραφεί στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής στη στήλη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. Σκηνοθέτησε και έπαιξε στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη ''Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα''.

Ποιο είναι Το ΝΗΜΑ

Το Νήμα είναι μια ομάδα επαγγελματιών των ανθρωπιστικών επιστημών και του θεάτρου. Ο Ιωάννης Πίμπας Ψυχολόγος MSc, η Αριστέα Κοντραφούρη, Ηθοποιός και Παιγνιοθεραπεύτρια και η Λαμπρινή Κουβαρά, Ψυχοπαιδαγωγός και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και την εμπειρία τους με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως μέσο διερεύνησης, ανακάλυψης και αναπλαισίωσης. Αναγνωρίζοντας τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του για εξέλιξη, το Νήμα στοχεύει να του δώσει τα ερεθίσματα εκείνα ώστε να ενισχύει και να φέρει στην επιφάνεια τα ξεχασμένα δυνατά κομμάτια του. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα αναδυθεί ένας εαυτός αυτάρκης και πολύπλευρος ο οποίος τολμά να συν-διαλεγεί, να συν-δημιουργήσει και να συν-θέσει ένα ψηφιδωτό με τον «άλλον» ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο.

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Δευτέρα, 18 Δεκ. 2017 - 03:14:00
 

Newsletter

ΑρχικήΘέατροΠαιδικό Θέατρο«Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο» Top of Page