Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ
Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΘέατροΑνακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ

Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ

bilouΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σκηνή του, στον Εκπαιδευτικό Χώρο-Μπάρι, Καρόλου και Σανταρόζα 7. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 22:30. Δύο σκηνοθέτες με μία ομάδα νέων ηθοποιών προσπαθούν να εξερευνήσουν το μυστήριο της δραματουργίας του Χάουαρντ Μπάρκερ.

Η παράσταση Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ είναι αποτέλεσμα μιας υποκριτικής έρευνας στον ιδιαίτερο λόγο του Άγγλου δραματουργού και εντάσσεται σε έναν κύκλο πειραματικών παραστάσεων, που θα συστήνουν στο ενδιαφερόμενο κοινό, κάποιον σημαντικό θεατρικό συγγραφέα.
   Η επιλογή να παρουσιαστούν τέσσερις σκηνές από το έργο "13 Αντικείμενα, σκηνές υποδούλωσης" έγινε λόγω της μικρής καθαρής φόρμας των μονόπρακτων, κάτι που θεωρήσαμε δόκιμο τόσο για την έρευνα όσο και για μια πιο "φιλική" πρώτη συνάντηση του κοινού με τον Χ. Μπάρκερ. Με σημείο εκκίνησης τα αντικείμενα ο Μπάρκερ εντοπίζει το παρελθόν και σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα. Ο άγνωστος πόνος , η περιγραφή της επιθυμίας, η αναταραχή, η αναστάτωση. Σπουδή στην υποδούλωση που τελικά αποδεικνύεται επιλογή. Σπουδή στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ήρωες που στέκονται απέναντι στο θέατρο , την εξουσία , την αγάπη το θάνατο, όχι για να διδάξουν, αλλά να μοιραστούν με καθένα μας ξεχωριστά τα μυστικά τους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά, Θοδωρής Αμπαζής.
Δραματουργική επεξεργασία: Ρούσα Μπαλασοπούλου
Παίζουν : Γιάννης Δενδρινός , Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση
Παραστάσεις: Από Παρασκευή 8 Μαρτίου έως και Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, εκτός Δευτέρας, στις 22:30 .
Προπώληση εισιτηρίων-κρατήσεις: στο Μπάρι-Όθωνος Αμαλίας 6-τηλ.2610 623730.

 
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Γεννήθηκε το 1946 στο Dalwich. Μεγάλωσε σε ένα αρκετά υποβαθμισμένο τμήμα του νότιου Λονδίνου, με γονείς που εργάζονταν σε εργοστάσιο βιβλιοδεσίας - " Αυτό δε σήμαινε ότι υπήρχαν βιβλία γύρω μου", είχε πει. Σπούδασε Ιστορία στο Sussex. Η συγγραφή ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Τα σατιρικά έργα των φοιτητικών χρόνων μεταστράφηκαν, από το 1970, σε θέατρο, ποίηση, λιμπρέτα για όπερα, θέατρο μαριονέττας. Η τέχνη εξασφαλίζει την ψυχική του ισορροπία. "Αν δεν είχα ανακαλύψει, όπως έκανα σε πολύ νεαρή ηλικία, το γράψιμο ή τη ζωγραφική, δεν μπορώ να πω τι θα είχε συμβεί σε μένα. Δεν θα μπορούσα να επιβιώσω στον κόσμο χωρίς αυτά. "
Μόλις το 1970 ανέβασε το πρώτο του θεατρικό έργο (Cheek) στο Royal Court Theatre Upstairs ενώ ακολούθησαν παραστάσεις των έργων του στο Royal Court, Royal Shakespeare Company, The Open Space Theatre, Sheffield Crucible και Almeida. Το 1988 ίδρυσε το "The Wrestling School". Τη θεατρική εταιρεία που έχει σαν βάση τα έργα του και επενδύει στο να εξελίσσει τεχνικές, ώστε να παρουσιάζονται στην ιδεατή, για αυτόν, μορφή τους. Πολλές φορές το έργο του χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικό», ο ίδιος όμως δήλωσε ξεκάθαρα πριν δύο χρόνια: "Δε θέλω να ακούω τα επιχειρήματα κάποιου για την πολιτική, σας ευχαριστώ. Δεν θέλω να ξέρω τη συνείδηση του συγγραφέα, αυτό είναι δική του υπόθεση . Σχεδόν όλο το θέατρο και η τέχνη στην εποχή μας προσπαθεί να αποδώσει ένα νόημα ".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 21 Αυγ. 2018 - 02:53:39
 

Newsletter

ΑρχικήΘέατροΑνακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ Top of Page