Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Micro μ Festival

MICRO MΗ Καινοτομία του. Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας κάθε φθινόπωρο. Στόχος είναι να αποτελέσει έναν νέο και ανοιχτό χώρο, μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

  Το MμF βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Την προβολή 15 ταινιών μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα και τη «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων. Αυτή η ιδέα κατορθώνει να διευρύνει το κοινό που παρακολουθεί το φεστιβάλ καθώς η διάρκειά του – μια μόνο ημέρα- αλλά και ο χαρακτήρας της ενιαίας «γιορτής» κατά την οποία ο θεατής είναι εκείνος που αποφασίζει την έκβαση του διαγωνισμού αποδεικνύονται ιδιαιτέρως γοητευτικά για ένα ευρύτερο κοινό.
Το MμF φιλοδοξεί να καλύψει την αυξημένη ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας, καθώς και να διαδώσει αυτή την μορφή τέχνης σε ένα ευρύτερο κοινό που ζει στην περιφέρεια.

 Η Ιστορία
Το 1o Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για πρώτη φορά, στην Αθήνα την 26η Σεπτεμβρίου του 2011, στο θέατρο «Altera Pars» και φιλοξένησε 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων ανερχόμενων δημιουργών στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι και δημοφιλείς ηθοποιοί.
Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, στις 6 Οκτωβρίου του 2012 πραγματοποιήθηκε το 2ο Micro μ Festival. Μια σημαντική καινοτομία που εντάχθηκε στην ταυτότητα της διοργάνωσης, από αυτή τη χρονιά, ήταν η ταυτόχρονη προβολή των ταινιών σε τρεις πόλεις της χώρας και η άμεση συμμετοχή του κοινού μέσω τριών παράλληλων εκδηλώσεων στην ανάδειξη της αγαπημένης ταινίας του φεστιβάλ, κάτι το οποίο έγινε σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι χώροι διεξαγωγής της 2ης διοργάνωσης ήταν το θέατρο «Δίπυλον» στην Αθήνα, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» στη Θεσσαλονίκη και το Δημοτικό θέατρο Ρόδου στη Ρόδο. Όπως και στην πρώτη διοργάνωση φιλοξενήθηκαν 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων ανερχόμενων δημιουργών.
Το 3ο Micro μ Festival καθιέρωσε τη διοργάνωση στον χώρο των κινηματογραφιστών και κρατώντας σταθερά την ιδέα της επιλογής ενός νικητή από 15 ταινίες, που είχαν επιλεγεί να προβληθούν στις 5 Οκτωβρίου 2013, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν στο Festival, αγκαλιάζοντας ακόμα περισσότερο την περιφέρεια. Εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, που ήδη συμμετείχαν από την προηγούμενη χρονιά, προστέθηκαν τα Χανιά και η Πτολεμαΐδα. Οι χώροι διεξαγωγής ήταν το θέατρο «Δίπυλον» στην Αθήνα, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» στη Θεσσαλονίκη , η «Ρωγμή του χρόνου» στη Ρόδο, το Studio «OXO NOU» στα Χανιά και το Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας στην Πτολεμαΐδα. Tο βραβείο που δόθηκε προς τον νικητή σκηνοθέτη ήταν μια ευγενική προσφορά της εταιρείας «GRAAL post production» για υπηρεσίες ύψους 1000 euro.

 Η Δυναμική του Micro μ Festival
Η συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του φεστιβάλ εν μέσω κρίσης θέτει τον πήχη κάθε φορά ψηλότερα και ο αριθμός των πόλεων συνεχίζει κάθε χρονιά να αυξάνεται σταθερά. Το Micro μ Festival εγκαθιδρύεται πλέον σαν μια από τις μεγάλες ανεξάρτητες εγχώριες διοργανώσεις στο νεανικό κοινό του κινηματογράφου, όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Τι γνώμη έχετε για την παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάρτιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Τρίτη, 20 Μαρ. 2018 - 07:45:02
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφοςMicro μ Festival Top of Page