Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΚινηματογράφοςΔεκαπέντε ταινίες ταξιδεύουν με το 4o Μicro μ Festival

Δεκαπέντε ταινίες ταξιδεύουν με το 4o Μicro μ Festival

micro 4-800Ανακοινώθηκαν οι 15 ταινίες που θα προβληθούν στο 4ο Micro μ Festival, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 διεκδικώντας την ψήφο του κοινού.

  Το Micro μ Festival, το μοναδικό ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που προβάλλεται για μια μόνο ημέρα σε πολλές πόλεις ζωντανά και ταυτόχρονα, με την καινοτομία του αυτή καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ολοένα μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας κάθε χρονιά. Η τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τα Χανιά και την Πτολεμαΐδα, που αποτελούν ήδη αναπόσπαστα μέλη του, θα πραγματοποιηθεί σε δυο ακόμα πόλεις οι οποίες θα είναι σύντομα ανακοινώσιμες.

 Φέτος για πρώτη φορά καταργώντας τη διαφορά ώρας, η κάμερα του φεστιβάλ φιλοδοξεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο τον φακό της συνδέοντας, τον ελληνικό πολιτισμό και με την ομογένεια του εξωτερικού.
Οι 15 ταινίες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της «αγαπημένης ταινίας» του κοινού του 4ου Micro μ Festival, είναι οι εξής:

1. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ του Π.Σπινθηρόπουλου
2. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΥΧΤΑ του Θ. Κατσιμίχα
3. διΕΧΙςΤ του Αρ. Χαρατσάρη
4. ΕΒΙΒΑ των Αμ.Μπάστα & Δ. Νάκου
5. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ του Αν. Σωτηρόπουλου
6. ΕΛΛΗ της Γ. Δελατόλα
7. ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ του Αλ. Χαντζή
8. ΜΑΜΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της Αρ. Αναστασιάδου
9. ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ του Κ. Γεραμπίνη
10. ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ του Φ. Τοψαχαλίδη
11. BLIND TRUST του Δ. Αγγελίδη
12. PRAY της Θ. Πετράκη
13. SUNDAY του Β. Σέρφα
14. THE EXCEPTIONAL STORY OF JEREMY SWINDON του Π. Εμμανουηλίδη
15. 0619 του Μ.Φελάνη

www.micromfestival.gr

MICRO M

1.1. Η Καινοτομία του Micro μ Festival
Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας κάθε φθινόπωρο. Στόχος είναι να αποτελέσει έναν νέο και ανοιχτό χώρο, μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.
Το MμF βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Την προβολή 15 ταινιών μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα και τη «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων. Αυτή η ιδέα κατορθώνει να διευρύνει το κοινό που παρακολουθεί το φεστιβάλ καθώς η διάρκειά του – μια μόνο ημέρα- αλλά και ο χαρακτήρας της ενιαίας «γιορτής» κατά την οποία ο θεατής είναι εκείνος που αποφασίζει την έκβαση του διαγωνισμού αποδεικνύονται ιδιαιτέρως γοητευτικά για ένα ευρύτερο κοινό.
Το MμF φιλοδοξεί να καλύψει την αυξημένη ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας, καθώς και να διαδώσει αυτή την μορφή τέχνης σε ένα ευρύτερο κοινό που ζει στην περιφέρεια.

1.2. Η Ιστορία
Το 1o Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για πρώτη φορά, στην Αθήνα την 26η Σεπτεμβρίου του 2011, στο θέατρο «Altera Pars» και φιλοξένησε 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων ανερχόμενων δημιουργών στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι και δημοφιλείς ηθοποιοί.
Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, στις 6 Οκτωβρίου του 2012 πραγματοποιήθηκε το 2ο Micro μ Festival. Μια σημαντική καινοτομία που εντάχθηκε στην ταυτότητα της διοργάνωσης, από αυτή τη χρονιά, ήταν η ταυτόχρονη προβολή των ταινιών σε τρεις πόλεις της χώρας και η άμεση συμμετοχή του κοινού μέσω τριών παράλληλων εκδηλώσεων στην ανάδειξη της αγαπημένης ταινίας του φεστιβάλ, κάτι το οποίο έγινε σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι χώροι διεξαγωγής της 2ης διοργάνωσης ήταν το θέατρο «Δίπυλον» στην Αθήνα, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» στη Θεσσαλονίκη και το Δημοτικό θέατρο Ρόδου στη Ρόδο. Όπως και στην πρώτη διοργάνωση φιλοξενήθηκαν 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων ανερχόμενων δημιουργών.
Το 3ο Micro μ Festival καθιέρωσε τη διοργάνωση στον χώρο των κινηματογραφιστών και κρατώντας σταθερά την ιδέα της επιλογής ενός νικητή από 15 ταινίες, που είχαν επιλεγεί να προβληθούν στις 5 Οκτωβρίου 2013, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν στο Festival, αγκαλιάζοντας ακόμα περισσότερο την περιφέρεια. Εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, που ήδη συμμετείχαν από την προηγούμενη χρονιά, προστέθηκαν τα Χανιά και η Πτολεμαΐδα. Οι χώροι διεξαγωγής ήταν το θέατρο «Δίπυλον» στην Αθήνα, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» στη Θεσσαλονίκη , η «Ρωγμή του χρόνου» στη Ρόδο, το Studio «OXO NOU» στα Χανιά και το Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας στην Πτολεμαΐδα. Tο βραβείο που δόθηκε προς τον νικητή σκηνοθέτη ήταν μια ευγενική προσφορά της εταιρείας «GRAAL post production» για υπηρεσίες ύψους 1000 euro.

1.3. Η Δυναμική του 4ου Micro μ Festival
Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 για την ανάδειξη του έργου των νέων κινηματογραφιστών είμαστε στην ευχάριστη θέση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, να διοργανώνουμε το πλέον ανερχόμενο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα. Η συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του φεστιβάλ εν μέσω κρίσης θέτει τον πήχη κάθε φορά ψηλότερα και ο αριθμός των πόλεων συνεχίζει κάθε χρονιά να αυξάνεται σταθερά. Το Micro μ Festival εγκαθιδρύεται πλέον σαν μια από τις μεγάλες ανεξάρτητες εγχώριες διοργανώσεις στο νεανικό κοινό του κινηματογράφου, όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Διατηρώντας την καινοτομία της ταυτόχρονης προβολής σε διάφορες πόλεις, οργανώνουμε για τις 5 Οκτωβρίου να συνδεθούν στο δίκτυο του Micro μ 7 τουλάχιστον πόλεις. Συγκεκριμένα εκτός από τις περσινές 5 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά Πτολεμαΐδα) φέτος θα συνδεθούμε και με μία, τουλάχιστον, επιπλέον πόλη της Ελλάδος(κατά σειρά προτεραιότητας : Λευκάδα, Κόρινθος, Σαντορίνη) καθώς και με μία, τουλάχιστον, επιπλέον πόλη έκτος συνόρων (κατά σειρά προτεραιότητας : Παρίσι, Λουξεμβούργο, Σαν Φρανσίσκο).
Επίσης φέτος οργανώνοντας ακόμη καλύτερα το επικοινωνιακό μέρος του φεστιβάλ ήδη έχουμε εξασφαλίσει για χορηγούς τόσο την «ΝΕΡΙΤ» όσο και τον «ΟΤΕ TV» όπως και την «Ελευθεροτυπία». Σημαντικά βήματα έχουν γίνει και για την καθιέρωση του θεσμού αφού ήδη συζητάμε το πλαίσιο με το οποίο το «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» θα στηρίξει το όλο εγχείρημα.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 
Τρίτη, 13 Νοεμ. 2018 - 20:08:19
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφοςΔεκαπέντε ταινίες ταξιδεύουν με το 4o Μicro μ Festival Top of Page