Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΚινηματογράφος«Στην φωλιά του χρόνου»

«Στην φωλιά του χρόνου»

sti-folia-tou-xronou-3-900Στο φετινό 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχει η νέα μας ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο: «Στην φωλιά του χρόνου», η οποία αναδεικνύει την άμεση σχέση του περιβάλλοντος με την κρίση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Οι μέρες προβολής του είναι στις 20 και 22 Μάρτη, τις ημέρες που το φεστιβάλ κορυφώνει τον κύκλο του.

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ / IN THE NEST OF TIME
Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους / Ανεξάρτητη παραγωγή

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Μέρες, αίθουσες και ώρες προβολής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:
20/3/15 Αίθουσα: Τζων Κασσαβέτης ώρα 8μμ
22/3/15 Αίθουσα: Παύλος Ζάννας ώρα 6μμ

Το ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» διάρκειας 70', είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη παραγωγή. Έγινε σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας, αλληλεγγύης, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και έμπνευσης.

Η παραγωγή περιέλαβε πολλά ταξίδια, στην Μακεδονία και την Θράκη, την Αττική, την νότια Πελοπόνησσο και τις Κυκλάδες τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μακρύ χρονικό διάστημα και σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Σε πείσμα των καιρών καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ντοκιμαντέρ μας με άρτιο και υψηλό τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε οτι η ανάδειξη παρόμοιων προσπαθειών θα προσελκύσει το κοινό του Ελληνικού Κινηματογράφου και θα εμψυχώσει συναδέλφους στον δύσκολο δρόμο της ανεξάρτητης παραγωγής.

sti-folia-tou-xronou-2-900Λίγα λόγια για την ταινία: «Στη φωλιά του χρόνου»

Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.
Καταγράψαμε τις δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους.
Στο ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα τους για την επιλογή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.
Ποιό είναι το όφελος και ποιά η σχέση τους με την Φτώχεια και τον Πλούτο αντίστοιχα;
Πως ερμήνευσαν και τοποθέτησαν τον χρόνο της καθημερινότητας τους;
Τι αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν;
Όλα αυτά ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως είναι το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, και η λίμνη Κερκίνη στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο η Πύλος, η Γιάλοβα και ο κόλπος της Κυπαρισσίας καθώς επίσης στους ιδιαίτερους χώρους της Λαυρεωτικής και των Κυκλάδων.

Ευχαριστουμε θερμά!

Αλέξανδρος Παπαηλιού: Σκηνοθέτης
Χαρά Φράγκου: Έρευνα – Σενάριο
Κατερίνα Τζιγκοτζίδου: Οπερατέρ
Γιώργος Πολιτάκης: Ηχολήπτης
Χρήστος Χατζημπάρμπας: Μοντέρ
Γιάννης Βοργίας: Μουσική
Δημήτρης Μπακάλμπασης: Παραγωγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Κυριάκη, 17 Δεκ. 2017 - 13:47:36
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφος«Στην φωλιά του χρόνου» Top of Page