Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΚινηματογράφος6ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες”

6ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες”

gefyres-fest-800Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου "ΓΕΦΥΡΕΣ" που φέτος είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με προβολές στην Αθήνα στον “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema”, και σε επιλεγμένους καλλιτεχνικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις πόλεις Κιάτο, Λουτράκι, Ρέθυμνο, Κοζάνη, Τρίκαλα, Λειβαδιά, Νάξος, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα και Πτολεμαΐδα!

Η Τελετή Απονομής Βραβείων “Χρυσός Πήγασος” και η προβολή των βραβευμένων ταινιών θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο στις 25 Οκτωβρίου ώρα 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

piff.cineartfestival.eu
ΑΘΗΝΑ@ “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema” 15-21 Οκτωβρίου 2015

Οι θεατές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργίες ταλαντούχων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, αρκετές θα προβληθούν για πρώτη φορά πανελληνίως στα πλαίσια του φεστιβάλ. Φυσικά, αποκορύφωμα του φετινού φεστιβάλ είναι το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, στην κριτική επιτροπή του οποίου συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι περισσότεροι θα παραστούν και απαρτίζεται από τους:
1. Vivek Singhania - παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης από την Ινδία
2. Hu Xueyang - σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος από την Κίνα
3. George Roberson - παραγωγός ταινιών από τον Καναδά
4. Δημήτρης Καλαντίδης - δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου
5. Ντέπυ Βρεττού - υπεύθυνη πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος ΕΡΤ

Η επιτροπή έχει ως αποστολή την ανάδειξη των νικητών της κατηγορίας ταινιών μεγάλου μήκους “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ”. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν σκηνοθέτες που κρίνει το φεστιβάλ ότι θα κάνουν μεγάλη και σημαντική πορεία σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο “Χρυσός Πήγασος” απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” καλεί και φέτος τους σινεφίλ που ενδιαφέρονται να βρίσκονται στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Κυριακή 11/10 στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να συμμετέχουν κυρίως στη κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” δημιουργεί διαπολιτισμική γέφυρα μέσω της Έβδομης Τέχνης με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” καθώς είναι ένας θεσμός σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του κινηματογράφου, αλλά και τους φορείς τους , δε θα μπορούσε παρά να αναπτύξει επικοινωνία με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και τις κινηματογραφικές λέσχες. Μια ιδιότυπη ένωση υλοποιείται λοιπόν μεταξύ των οργανωτών, του καλλιτεχνικού προϊόντος και των προσδοκιών για ένα άρτιο πολιτισμικό αποτέλεσμα που να επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος. Σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και επίσης το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου έχουν υποβάλλει τα έργα τους και στο Φεστιβάλ “Γέφυρες”, με τη μορφή μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ των φεστιβάλ. Ένας μοναδικός δεσμός καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο.

Δίνοντας βάση στην διεύρυνση κι εξάπλωση του φεστιβάλ πανελληνίως, οι κατηγορίες του φετινού διαγωνιστικού περιορίζονται α) στις ταινίες μικρού μήκους, β) στις ταινίες μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” και γ) Παγκόσμιος Κινηματογράφος “Γέφυρες”. Στη θεματική “Πανόραμα” εντάσσονται ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης εκτός διαγωνιστικού. Το φεστιβάλ και η κριτική επιτροπή μπορούν να προσθέσουν βραβείο σε κατηγορία ή/και θεματική.

Τα βραβεία που προγραμματίζονται να δοθούν στις ταινίες μικρού μήκους είναι:
1. Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους
2. Καλύτερη Σκηνοθεσία σε ταινία μικρού μήκους
3. Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους
4. Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας μικρού μήκους

Τα βραβεία στη κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” είναι:
1. Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής
2. Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών/ Κοστουμιών
3. Βραβείο Καλύτερης Μουσικής
4. Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ
5. Βραβείο Καλύτερου σεναρίου
6. Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου
7. Βραβείο Δεύτερου Ανδρικού ρόλου
8. Βραβείο Πρώτου Γυναικείου ρόλου
9. Βραβείο Δεύτερου Γυναικείου ρόλου
10. Βραβείο Φωτογραφίας
11. Βραβείο σκηνοθεσίας
12. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
13. Χρυσός Πήγασος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:
α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών,
β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων,
γ) στην ανάδειξη των πόλεων που κάνει προβολές κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, ως σημαντικούς κινηματογραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς,
δ) στη δημιουργία CITY BRAND για την πόλη που κατ’ επανάληψη θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Πληροφορίες Πέτρα Τερζή (Δίκτυο Φεστιβάλ CINEART & C.I.F. Cultural International Festivals)
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
W. cineartfestival.eu
T. +30 2741303012
M. +30 6972080441
F. +30 2741060122

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/Bridges-International-Film-Festival-by-Cineart-Cultural-Int-Festivals

Δίκτυο Φεστιβάλ CINEART & C.I.F. Cultural International Festivals
W. cineartfestival.eu T.+302741303012 M.+306972080441 F.+302741060122

__________________________________________

ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Τηλ.210 8220008, 210 8220023
Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5 ευρώ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ 20 ευρώ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Παρασκευή, 19 Οκτ. 2018 - 22:01:03
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφος6ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες” Top of Page