Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΚινηματογράφοςOh Cult 1ης Οκτωβρίου 2013

Oh Cult 1ης Οκτωβρίου 2013

The-Wild-Bunchτου Χρήστου Μουρούκη. The Wild Bunch (1969)
Μια ομάδα ανδρών έχει μια τελευταία αποστολή. Ναι, παρότι έχουμε να κάνουμε με γουέστερν, η πλοκή θυμίζει περισσότερο πολεμική ταινία ή φιλμ δράσης.

Η ταινία του Sam Peckinpah μπορεί να θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο αμερικάνικο γουέστερν, αλλά εγώ βαρέθηκα (διαρκεί σχεδόν δυόμιση ώρες) και δυσκολεύτηκα να το δω μέχρι το τέλος. Μπορεί τα Ιταλικά γουέστερν να ακούγονται σαν Αμερικάνικη πίτσα, αλλά τα προτιμώ. Αφού εκτέλεσα το χρέος μου και είδα τούτο το flick με τον αγαπημένο μου Ernest Borgnine, τώρα μπορώ να επιστρέψω στα ακόμα πιο αγαπημένα μου spaghetti western...
Η ταινία παρουσιάζεται σε 1080p High Definition 16x9 2.4:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary με τους Nick Redman, Paul Seydor, Garner Simmons και David Weddle, Additional scenes, μερικά trailer, και τρία τεράστια σε διάρκεια ντοκιμαντέρ: Sam Peckinpah's West: Legacy of a Hollywood Renegade, The Wild Bunch: An Album in Montage, A Simple Adventure Story: Sam Peckinpah, Mexico and the Wild Bunch. Κουράστηκα! Πάμε παρακάτω!

Mad-MaxMad Max Trilogy
Φαν του Αυστραλιανού κινηματογράφου δεν είμαι (ναι, ούτε καν των genre ταινιών του). Είμαι όμως φαν των post-nuke flicks, και επειδή έχω δει σχεδόν όλα τα rip-of, αποφάσισα τώρα να δω και το αυθεντικό franchise (με τον Mel Gibson) που επηρέασε τόσα από αυτά. Φυσικά αγόρασα το R1 [NTSC] Blu-ray box-set που μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί περιέχει και τις τρεις ταινίες της σειράς.
Πρώτη από αυτές είναι το Mad Max (1979) του σκηνοθέτη George Miller, πoυ παρότι διαθέτει δομή western και ένα εξαιρετικό φινάλε εκδίκησης, δεν μου έκανε «κλικ». Αν ήσασταν νεαροί όταν πρώτο-κυκλοφόρησε, και το είδατε τότε (και σας άρεσαν τα δερμάτινα ρούχα) σίγουρα θα σας εντυπωσίασαν οι σκηνές με τα θεαματικά κόλπα με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να σταματήσω να αγοράζω ταινίες που μου προτείνουν φυσιολογικοί κινηματογραφόφιλοι, διότι δεν μου αρέσει ο φυσιολογικός κινηματογράφος. Η ταινία παρουσιάζεται σε 1080p High Definition, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary με τους Jon Dowding, David Eggby, Chris Murray και Tim Ridge, καθώς και το βίντεο Mad Max: The Film Phenomenon.
Δεύτερη στη σειρά είναι το Mad Max 2 (1981) του σκηνοθέτη George Miller, που σε σύγκριση με το πρώτο φιλμ έχει λιγότερο ενδιαφέρουσα ιστορία, μα είναι πιο θεαματική και το φινάλε θα σας αφήσει άφωνους. Η ταινία παρουσιάζεται σε 1080p High Definition, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary με τον George Miller και τον Dean Semler, ένα Introduction με τον Leonard Maltin και το Theatrical Trailer.
Και η σειρά κλείνει με το Mad Max beyond Thunderdome (1985), των σκηνοθετών George Miller και George Ogilvie. Το πρώτο μισό του φιλμ δεν θυμίζει σε τίποτα τις δύο προηγούμενες ταινίες, και η φάση μοιάζει περισσότερο με Indiana Jones (μάλλον θέλανε να κάνουν το franchise ακόμη πιο εμπορικό), αλλά το φινάλε είναι επικών διαστάσεων και αποζημιώνει. Η ταινία παρουσιάζεται σε 1080p High Definition και δεν υπάρχουν πρόσθετες παροχές.
Πάντως κατάφερα να δω και τις τρεις ταινίες σε μία ημέρα, και για αυτό μου αξίζουν συγχαρητήρια!

ZaatZaat (1971)
Έχω σχέση αγάπης και μίσους με τις genre ταινίες της αμερικανικής επαρχίας. Άλλες είναι διασκεδαστικές και άλλες έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Έτσι, μερικά διθυραμβικά review με έπεισαν να αγοράσω αυτό το R0 [NTSC] Blu-Ray & DVD combo. Και απογοητεύθηκα.
Φυσικά, πρόκειται για ένα monster movie. Συγκεκριμένα η απειλή είναι ένα ψάρι που περπατά (εντάξει, ένας άνθρωπος ντυμένος ψάρι με στολή για το καρναβάλι της Πάτρας). Ήξερα πως το φιλμ (του σκηνοθέτη Don Barton) γυρίστηκε με πενταροδεκάρες, και δεν περίμενα να δω κάτι αντάξιο του Creature from the Black Lagoon (1954), και οι υποβρύχιες (και μερικές άλλες) σκηνές είναι αξιοπρεπέστατες, αλλά η μεγάλη του αμαρτία είναι πως είναι βαρετό. Και όχι μόνο. Είναι και δειλό. Δεν έχει καθόλου βία! Είναι ένα φιλμ για όλη την οικογένεια! Αν και αναρωτιέμαι ποια οικογένεια θα περνούσε ευχάριστα με τούτο εδώ το δισκάκι.
Η ταινία παρουσιάζεται σε 16:9 (Digitally Restored in High Definition), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Television spots & outtake footage, Radio interview με τους Wade Popwell & ED Tucker, Photo Gallery, Trailer, Before & After restoration demo και Audio commentary.

Spider-Man2Spider-Man 2 (2004)
Είχα τη χαρά να δω αυτή την ταινία του σκηνοθέτη Sam Raimi στον κινηματογράφο, και είχα βγάλει τότε το συμπέρασμα πως ήταν η καλύτερη super-hero ταινία όλων των εποχών (και η γνώμη μου παραμένει ίδια ως και σήμερα). Όμως τα της ταινίας είναι γνωστά σε όλους, για αυτό θα γράψω για το διπλό DVD περιοχής 1 που έλαβα.
Στο πρώτο δισκάκι η ταινία παρουσιάζεται σε 2.40:1 Anamorphic Widescreen, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary με τους Sam Raimi, Tobey Maguire, Avi Arad και Grant Curtis, Technical commentary, ένα αστείο Blooper Reel, το "Spidey Sense 2" Trivia track, Web-i-sodes, το Train "Ordinary" music video και μερικά Previews.
Στο δεύτερο δισκάκι θα βρείτε το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "Making The Amazing", και τέσσερα μικρότερα σε διάρκεια ("Hero in Crisis", "Eight Arms to Hold You" και "Interwoven: The women of Spider-Man", "Enter the Web"). Ακόμη, Art Gallery, Activision's "Spider-Man 2: Spinning the Game" και Weblinks.

Spider-Man3Spider-Man 3 (2007)
Είχα τη χαρά να δω αυτή την ταινία του σκηνοθέτη Sam Raimi στον κινηματογράφο, και είχα βγάλει τότε το συμπέρασμα πως ήταν η σκοτεινότερη super-hero ταινία του. Όμως τα της ταινίας είναι γνωστά σε όλους, για αυτό θα γράψω για το μονό DVD περιοχής 1 που έλαβα.
Σε αυτό η ταινία παρουσιάζεται σε 2.40:1 Anamorphic Widescreen, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε commentaries, διασκεδαστικά Bloopers, Snow Patrol music video και Photo Galleries.

 

The-TaintThe Taint (2010)
Στις Η.Π.Α. το μολυσμένο νερό κάνει τους άνδρες μισογύνηδες (λες και χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να γίνει η αμερικάνικη κουλτούρα φαλλοκρατική). Έτσι, ξεκινά μία σειρά από βίαιες επιθέσεις (πάσης φύσεως). Αυτή η μαύρη κωμωδία έχει πολύ πλάκα, και ευτυχώς διαρκεί λίγο, διότι πόση ώρα να αντέξει κανείς να βλέπει πυροβολισμούς πεών;
Αγόρασα το Blu-ray & DVD combo, και για κάποιο λόγο το Blu-ray δισκάκι δεν έπαιζε. Έτσι είδα το φιλμ από το DVD του. Σε αυτό, η ταινία παρουσιάζεται σε 16:9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Director's commentary, Cast commentary, Deleted Scenes, Behind the Scenes slideshow, μερικά trailer, και δύο βίντεο με τον Lloyd Kaufman.

Massage-ParlorMassage Parlor Murders (1973)
Η ταινία αφορά την δράση ενός serial killer, που στόχος του είναι να αφανίσει τις κοπέλες που δουλεύουν στα μαγαζιά μασάζ της Νέας Υόρκης. Αγόρασα το Region free Blu-ray & DVD combo για να δω τα παρακμιακά όμορφα location της πόλης της εποχής, και ανταμίφθηκα με ένα αριστουργηματικό sleaze έργο πρώτης κατηγορίας. Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Theatrical Trailers και Outtakes. Ευχαριστούμε την Vinegar Syndrome για άλλη μία αξιαγάπητη κυκλοφορία (που μάλιστα συνοδεύεται και από ενημερωτικό βιβλιαράκι).

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιούνιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Τετάρτη, 20 Ιουν. 2018 - 02:05:51
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφοςOh Cult 1ης Οκτωβρίου 2013 Top of Page