Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΜουσική«Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία»

«Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία»

PARNASSOS-14MAIOY-900Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός - Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, ώρα 20:30

Η Iwona Glinka (φλάουτο) και η Μαριλίνα Τζελέπη-Πατέρας (πιάνο)συνεχίζουν και φέτος τη σειρά συναυλιών με θέμα «Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία», στις οποίες παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Με τον τρόπο αυτό, οι δυο καλλιτέχνιδες συμβάλλουν ουσιαστικά όχι μόνο στην προβολή και στην υποστήριξη της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, αλλά και στην εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη μουσική.

Θα ακουστούν έργα των: Άρη Καραστάθη, Φανής Κοσώνα, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Σπύρου Μάζη, Γιάννη Λυγεράκη, Ιωσήφ Βαλέτ, Αθηνάς Παυλάκη, Λεωνίδα Κανάρη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Αναστασίου, Μιχαήλ Τραυλού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άρης Καραστάθης - Three Moods of Summer για φλάουτο και πιάνο (1999)
Φανή Κοσώνα - 4 Σπουδές για τους 4 τύπους φλάουτων (2000)
Ντίνος Κωνσταντινίδης - Songs for Epirus για φλάουτο και πιάνο (2014)
Σπύρος Μάζης - IULOS για σόλο φλάουτο (1990)
Γιάννης Λυγεράκης - Παραλλαγές για φλάουτο και πιάνο (2010)

Ιωσήφ Βαλέτ - Παραλλαγές σε ένα Θέμα του Χατζιδάκι για σόλο φλάουτο (1997)*ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Αθηνά Παυλάκη - Το πεπρωμένο της ψυχής για φλάουτο και πιάνο (2015)*
Λεωνίδας Κανάρης - Ορέστης για σόλο άλτο φλάουτο (2008)
Γιάννης Μαρκόπουλος - Μέριμνα 29 (1995) και Μικρή Φαντασία (2005) για φλάουτο και πιάνο
Χρήστος Αναστασίου - Stochasmos για σόλο φλάουτο (1992)*
Μιχαήλ Τραυλός - Duetti για φλάουτο και πιάνο (2013)
* πρεμιέρα

parnasos

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 105 61 Αθήνα

 

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Υπηρεσία εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Εισιτήρια online: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1577

Τηλεφωνική αγορά: 2107234567
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Διακεκριμένη ζώνη), 10€ (Γενική είσοδος), 7€ (Φοιτητικό, Κατόχων κάρτας ανεργίας, ΑΜΕΑ).
Facebook Event:https://www.facebook.com/events/1661077750782283

glinka-900Η Iwona Glinka γεννήθηκε στο Kwidzyn της Πολωνίας. Σε ηλικία 18 ετών πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Μουσικό Λύκειο του Gdansk με την υψηλότερη διάκριση και παράλληλη ειδίκευση στη διδασκαλία. Συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία του Gdansk απ' όπου και αποφοίτησε το 1994 με Master of Music in Performance. Με υποτροφία της Baoise Holding Scholarship Found παρακολούθησε κατά την περίοδο 1991-94 τα θερινά μαθήματα της Μουσικής Ακαδημίας του Lenk στην Ελβετία με τον Peter Lukas Graf. Το 1992 με υποτροφία του δημάρχου της πόλης του Darmstadt της Γερμανίας, παρακολούθησε το Ferienkurse fur Neue Musik, όπου μελέτησε σύγχρονες τεχνικές φλάουτου με τον Pierre-Yves Artaud. Από το 1996 συνεχίζει τις σπουδές της στην Accademia Internationale Superiore di Musica στην Biella της Ιταλίας με τον Peter-Lukas Graf και αργότερα στην Ecole Normale de Paris με τον Pierre-Yves Artaud. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (ανάμεσα σ' αυτά και πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Πολωνών, Καναδών, Άγγλων και Αμερικανών συνθετών) και έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία και Αμερική). Έχει αναπτύξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα μουσική, η οποία από το 1994 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από εκατό παγκόσμιες πρεμιέρες έργων Αυστραλών, Βέλγων, Ελλήνων, Πολωνών, Γερμανών, Καναδών, Άγγλων και Αμερικανών συνθέτων, περισσότερα από εκατό από αυτών γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, καθώς και στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος στην Αθήνα. Είναι πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών και είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής. Επελέγη ως εκτελέστρια στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Τορόντο του Καναδά (2015), στο 5ο Φεστιβάλ Φλάουτου της Σλοβενίας(2004), στο 3ο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Madison των ΗΠΑ (2006) και τον Αύγουστο του 2007 στο Φεστιβάλ του James Galway στο Weggis της Ελβετίας. Η Iwona Glinka έχει ηχογραφήσει και εμφανίζεται σε δεκάδες δίσκους των ευρωπαϊκών και των Αμερικανικών εταιριών, όπως BMG, Ίριδα, Magni, Mercury, Phasma Music, PMG και άλλων. Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την μουσική για φλάουτο του Brian Ferneyhough και το 2012 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την σύγχρονη ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο.
Στο «Projection for Flute Alone» μια πρώτης τάξεως άσκηση στις χρήσεις των "bent", multiphonics, και άλλων διευρυμένων τεχνικών, Παναγιώτης Λιαρόπουλος φάνηκε εξίσου γοητευμένος με το φλάουτο, καθώς υπήρχε παντού, από υψηλή τέχνη στην «πρωτόγονη» .... Iwona Glinka έδωσε μια εκπληκτική ερμηνεία.
Ο Richard Buell / Boston Globe / ΗΠΑ / Φεβρουάριο 2002
Η μουσικότητα της και την παντελή έλεγχο στης λεπτές αποχρώσεις αποκάλυψε μια εξελιγμένη μουσικό με υπέροχο στυλ.
Carlo Vincetti Frizzo / Composer / ΗΠΑ / Φθινόπωρο 2002
http://www.iwonaglinka.com
http://www.reverbnation.com/iwonaglinka
www.travlos-glinka.com

tzelepiΗ Μαριλίνα Τζελέπη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 5 ετών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στον Πειραιά, απ'όπου πήρε Δίπλωμα πιάνου σε ηλικία 17 χρονών με τον Γιώργο Μάνεση, και πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία και Αντίστιξη) με το συνθέτη και παιδαγωγό Ανδρέα Χαραλάμπους. Συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές στην Αμερική, αποκτώντας BachelorinMusicwith Honors (Piano performance) απο το UniversityofIndianapolis (Indiana, USA, τάξη Richard Ratliff), και MasterofMusic (Piano performance, τάξη Boaz Sharon) από το UniversityofFlorida με πλήρη υποτροφία. Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού ΜΤΝΑ για την πολιτεία της Floridaτων Ηνωμένων Πολιτειών το 2002, το τρίτο βραβείο για το regionalMTNAcompetitionτου ίδιου διαγωνισμού, και το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό της UNESCOτο 2008. Η σολιστική της καριέρα, η οποία ξεκινά από την ηλικία των 14 ετών περιλαμβάνει ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και Αμερικής, με έργα για σόλο πιάνο, κοντσέρτα για πιάνο, μουσική δωματίου, όπερα κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρωσία και Αμερική) με αφιερώματα, συνεντεύξεις και ηχογραφήσεις. Το 1996 συμμετείχε στην ηχογράφηση CDμε έργα του Κύπριου συνθέτη Ανδρέα Χαραλάμπους με τίτλο «Κύπρος, Πατρίδα μου». Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες σε συναυλίες μουσικής δωματίου και τραγουδιού, και έχει συμπράξει με γνωστούς μαέστρους όπως οι Κάρολος Τρικολίδης, Δημήτρης Τουφεξής, Ελευθέριος Καλκάνης, Μύρων Μιχαηλίδης, Τάσος Συμεωνίδης, Ανδρέας Πυλαρινός, Θεόδωρος Κουρεντζής, AlexeiVorontzovκ.α. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, και συνεργάζεται με λυρικούς καλλιτέχνες, την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΣΠΑ 2012-2014), τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων (Χορωδία του Δήμου Αθηναίων 2006-2014) και την Όπερα Νέων, όπου συμμετέχει ενεργά σε παραγωγές όπερας (μουσική προετοιμασία/διεύθυνση όπερας), συνεχίζοντας ταυτόχρονα την μουσική της πορεία με συναυλίες και ρεσιτάλ. Το 2014 έκανε πρεμιέρα το πρώτο από μια σειρά επερχομένων επεισοδίων της Sapoon Opera, μιας δικής της πρωτότυπης μουσικοθεατρικής ιδέας. Από το 2012 είναι μόνιμη συνεργάτης (πιανίστα και βοηθός) του παγκοσμίου φήμης και σημαντικότατου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Είναι έμφυτη η ανθρώπινη επιθετικότητα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Νοέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Κυριάκη, 19 Νοεμ. 2017 - 23:36:43
 

Newsletter

ΑρχικήΜουσική«Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία» Top of Page