Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΦεστιβάλ3ο Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη

 Improvisation 1μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το χώρο, το χρόνο και το συνάνθρωπο. Η ομάδα χορού Φυσαλίδα καλωσορίζει και φέτος στην Κρήτη για τρίτη συνεχή χρονιά το Contact Improvisation Crete Festival 2013 και το touring Crete - CI Crete 2013.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2013 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην όμορφη Κρήτη για να μοιραστούν τη μαγεία της κίνησης και του χορού, την επαφή με το συνάνθρωπο, τη φύση του νησιού, την παράδοση και τη φιλοξενία του τόπου.

Τα σώματα μέσα από contact improvisation, nature contact, parent & kid contact, shiatsu, contact for all συνυπάρχουν σα μια μοναδική οντότητα. Οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ένα σύμπλεγμα κινήσεων που συνεχώς εξελίσσεται και αναπλάθεται μέσα στο χώρο και στο χρόνο.

ImprovisationΟι δάσκαλοι του φεστιβάλ μας:
Aaron Brandes (contact improvisation), Enikő Szilágyi (contact improvisation), Anne Sorenson (contact improvisation), Χριστίνα Κλεισιούνη (contact improvisation), Γωγώ Πετραλή (contact improvisation/parent & kid contact), Kωνσταντίνος Μίχος (contact improvisation), AneGrimseth (shiatsu)

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο όμορφο νησί μας και να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη και το πάθος μας για το χορό, την κίνηση, την τέχνη, τη φύση, τον ακτιβισμό και την Κρήτη!

CI Crete Festival 2013
site: www.contactimprocrete.com
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλέφωνα: +30 2810 224321 και +30 6977 260256

διοργάνωση: Fysalida Dance
www.fysalidance.com 

improvisation

Τί είναι η Φυσαλίδα

Η Φυσαλίδα είναι μια ομάδα χορού με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2006 από τη Γωγώ Πετραλή με στόχο την έρευνα,καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου μέσα από τη συνεργασία της με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και επιστήμονες.

Στόχος των δράσεων της ομάδας χορού Φυσαλίδα είναι αφενός να συγκινεί το κοινό μέσω της τέχνης που παράγει και αφετέρου να το ευαισθητοποιεί για διάφορα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που αναδεικνύει μέσω της τέχνης αυτής.

Με βασικό άξονα την κίνηση, μας ενδιαφέρει να αγκαλιάσουμε ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων, και να το φέρουμε σε επαφή με την τέχνη του χορού. Μέσα από τη φιλοσοφία και τη δράση της ομάδας μας επιθυμούμε να λειτουργούμε ως πηγή έμπνευσης για όλο και περισσότερες και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Τί είναι το Contact Improvisation

Το Contact Improvisation είναι ένα είδος σύγχρονου χορού, το οποίο γεννήθηκε από την κινησιολογική έρευνα που ξεκίνησε ο Steve Paxton στην Αμερική σε συνεργασία με την ομάδα 'Magnesium' που αρχικά αποτελούταν από 13 άντρες.

Πρόκειται για την επικοινωνία που δημιουργείται μεταξύ δύο, ή και περισσοτέρων ατόμων, μέσα από τη σωματική επαφή, τις δυνάμεις της φυσικής, τη βαρύτητα, την προσεγμένη ορμή, τη συνεχόμενη ροή, τη δράση-αντίδραση και το απρόβλεπτο της στιγμής.

Είναι ένας αυτοσχέδιος χορός όπου τα σώματα συνυπάρχουν σα μια μοναδική οντότητα, ένα σύμπλεγμα κινήσεων που συνεχώς εξελίσσεται και αναπλάθεται μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Σα μορφή κίνησης και έκφρασης είναι άκρως ανθρώπινη, αληθινή και ψυχαναλυτική ταυτόχρονα!

Το εκπληκτικό του Contact Improvisation είναι από τη μια μεριά οι τεχνικές απαιτήσεις του πάνω στο κομμάτι του χορού (δύναμη και πλαστικότητα μαζί, εγρήγορση και ψυχραιμία ταυτόχρονα, ικανότητα σε ποικιλία χορευτικού λεξιλογίου μέσα από αυτοσχεδιασμό,καθώς και ευκολία σε ακροβατικές κινήσεις και άλλες μορφές κίνησης), και από την άλλη μεριά, οι 'ψυχικές' του απαιτήσεις πάνω στο κομμάτι του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς, της έκφρασης και της έκθεσης, της αντίληψης και της πραγμάτωσης, της αποδοχής και της εμπιστοσύνης, της σχέσης μας με το 'εγώ', με το ζευγάρι μας και την ομάδα γενικότερα.

Το Contact Improvisation στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο Κρήτης τα τελευταία περίπου 12 χρόνια είχαμε την τύχη και την τιμή να γνωρίσουμε το Contact Improvisation και να έρθουμε κοντά του μέσα από σεμινάρια που έχουν διοργανωθεί. Ο κόσμος δέχεται το CI (Contact Improvisation) ως μια προσωπική πρόκληση! Έρχεσαι αντιμέτωπος με διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα και οι 'τολμηροί' το επιδιώκουν αυτό!

Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια για τη διάδοση και την εκπαίδευση του Contact Improvisation μέσα από διάφορα σποραδικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο νησί μας. Σημαντική είναι η προσπάθεια και διδασκαλία της Γωγώς Πετραλή,ενεργή και δραστήρια χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας χορού Φυσαλίδα με έδρα την Κρήτη και καλλιτεχνικές καθώς και πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Δράση ομάδας χορού Φυσαλίδα

Η τέχνη οφείλει να επιβιώσει και ως καλλιτεχνική-πολιτιστική ομάδα πιστεύουμε και'δρούμε' για αυτό. Ο χορός έχει μεγάλη ιστορία στην Κρήτη και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε, να το φροντίσουμε και να το συνεχίσουμε. Υπάρχει ενδιαφέρον,διάθεση, εκτίμηση και αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για την προώθηση της τέχνης του χορού στη χώρα μας. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια δύσκολων'στιγμών' σαν αυτών που ζούμε, η Φυσαλίδα 'κινείται' μέσα στην κοινωνία,'ίπταται' με ιδεολογία κι όνειρο, 'τέρποντας' τις ψυχές των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες χρονιές το φεστιβάλ μας το επισκέφτηκαν άνθρωποι του χώρου από όλο τον κόσμο με συμμετοχές από Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία,Φινλανδία,, κ.α.) καθώς βεβαίως και Ελλάδα. Το γεγονός ότι προηγούμενες συμμετοχές ξαναεπιστρέφουν με ζήλο και αγάπη στο νησί μας, αποδεικνύει όχι μόνο την επιτυχία μας ως φεστιβάλ χορού, αλλά και την εδραίωσή μας ως πυρήνας πολιτιστικού τουρισμού. Η επιτυχία αυτή έγκειται στο ότι στα πλαίσια του CI Crete Festival ταξιδεύουμε την Κρήτη, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ που διοργανώνουμε είναι προγραμματισμένο από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου2013. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους της πόλης καθώς και θα απολαύσουν χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου καθώς και σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης. Επιπρόσθετα και για πρώτη χρονιά φέτος, το φεστιβάλ μας θα πραγματοποιήσει το Crete Festival 2013 - touring Crete, από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 9Οκτωβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, το φεστιβάλ θα ταξιδέψει στην ενδοχώρα του νησιού και θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες που αφορούν την κίνηση, το χορό, τη φύση και την ιστορία της Κρήτης.

Στόχος ομάδας χορού Φυσαλίδα

Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα διεθνή πυρήνα χορού στην Κρήτη τιμώντας κατά αυτό τον τρόπο τόσο την ιστορία του νησιού μας, όσο και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από την εγκαθίδρυση του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Contact Improvisationμε έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και περιοδεία σε ολόκληρο το νησί κατά τη Φθινοπωρινή περίοδο!

Με εκτίμηση και σεβασμό στη συνέπεια του λόγου μας,
ομάδα διοργάνωσης Διεθνούς Φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη
www.contactimprocrete.com
ομάδα χορού Φυσαλίδα
www.fysalidance.com 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Ιούνιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Σάββατο, 23 Ιουν. 2018 - 15:52:36
 

Newsletter

ΑρχικήΦεστιβάλ3ο Διεθνές Φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη Top of Page