Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΦεστιβάλΠαιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας

Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας

paidiko-festival-700 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Γυάλινο Κτίριο Ολυμπιακών ακινήτων, στην πλατεία νερού, Τζιτζιφιές Καλλιθέας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do) θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.
Το Παιδικό Φεστιβάλ έχει ως στόχο τα παιδιά μέσα από τις εκδηλώσεις να ταξιδέψουν στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών, να δημιουργήσουν, να ονειρευτούν, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παράδοσης, να αντιληφθούν την αξία του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, να καταλάβουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα φθινοπωρινό φύλλο, ένα «σκουπίδι» ή ένα παραμύθι, που συχνά αποτελεί τον παλιό, καλό, δοκιμασμένο δρόμο για την εξοικείωση με την ενηλικίωση.

Η φετινή διοργάνωση τιμά Αίσωπο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί με με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθούν νέοι τρόποι προσσέγγισης στη μάθηση με δράσεις που έχουν στόχο να δείξουν στα παιδιά με βιωματικό τρόπο τα μυστικά των μύθων του μεγάλου μυθοπλάστη αλλά και τις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τους μύθους του.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Γιώργος Ευγενικός, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών:
«Στόχος του φεστιβάλ είναι μέσα από ένα συνδιασμό μεθόδων προσέγγισης, να δείξει στα παιδιά που θα συμμετάσχουν πως να προσεγγίζουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων αλλά και να συνδέουν διαφορετικά πεδία γνώσης (φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, βιολογία, κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, μουσική, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.).»

Το Φεστιβάλ οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας
Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη
Οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ

Αναλυτικό προγραμμα και πληροφορίες
http://paidikofestival.blogspot.gr/p/blog-page_24.html
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
Το κείμενο της συνθήκης όπως επικυρώθηκε από τη χώρα μας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
http://cdn.sansimera.gr/media/files/FEK-Simvasi_gia_ta_dikaiomata_tou_paidiou.pdf

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Απρίλιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Πέμπτη, 26 Απρ. 2018 - 05:45:22
 

Newsletter

ΑρχικήΦεστιβάλΠαιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας Top of Page