Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΦωτογραφίαDavid Gates fig. (i)

David Gates fig. (i)

David GatesΗ γκαλερί Qbox με χαρά φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του David Gates (γεν.1979) στην Ελλάδα με τίτλο fig. (i). Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το σύστημα αναφοράς που χρησιμοποιείται σε επιστημονικά εγχειρίδια και παλαιά

βιβλία φυσικής ιστορίας για την επεξήγηση των εικόνων και αποτελεί το σημείο εκκίνησης και τη βασική πηγή της πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη. Αυτός ο απαρχαιωμένος τρόπος πληροφόρησης που άλλοτε έχει σταθερή μορφή και άλλοτε τροποποιείται, υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για την εμμονή στην ταξινόμηση και το σύνολο των πραγμάτων, καθώς και την αδυναμία εκλογίκευσης του φυσικού κόσμου γύρω μας.

Ο David Gates χρησιμοποιεί αυτοσχέδια στενωπική φωτογραφική μηχανή (pinhole camera) καθώς και εικόνες και αντικείμενα που βρίσκει τυχαία. Οι pinhole φωτογραφίες, μακριά από τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που τις διέπει, αγγίζουν το όχι τόσο μακρινό παρελθόν, αφυπνίζοντας το παρόν. Παράλληλα, μένουν ανοιχτές σε νέες ερμηνείες και δυνατότητες.
Ο Gates πέρασε ένα μήνα στην Κέα ως φιλοξενούμενος καλλιτέχνης του προγράμματος Qbox Residency. Χρησιμοποίησε ένα μικρό φορτηγό σαν κινητό σκοτεινό θάλαμο, κρυφοκοιτάζοντας πίσω από φράχτες, επεξεργαζόμενος τις σκιές και αποθανατίζοντας τις άκρες των δρόμων, ανακαλύπτοντας την χρησιμότητα στο παραμελημένο, το καθημερινό και το ξεχασμένο. Εγκύπτει στις λεπτομέρειες και σε ορισμένες περιπτώσεις απομονώνει μέρος της ήδη υπάρχουσας φωτογραφίας εστιάζοντας στο σημείο που τον ενδιαφέρει. Ο Gates κάνοντας μια διακριτική παρέμβαση, αναδεικνύει την υλική υπόσταση και αίσθηση των αντικειμένων που απεικονίζει.
Ο καλλιτέχνης ταλαντεύεται ανάμεσα στα όρια του ορατού και του μη ορατού, ανάμεσα στα πράγματα και τις έννοιες, στην πραγματικότητα και την αναπαράσταση με αποτέλεσμα να διευρύνει τους τρόπους θέασης και αντίληψης του κόσμου. O Gates αφαιρεί εικόνες και πράγματα από την ροή του χρόνου υποδηλώνοντας την αναπόφευκτη εξαφάνισή τους.

Διάρκεια: έως 30 Μαρτίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12:00-18:00, Σάββατο 12:00-16:00

Ο David Gates (γεν. 1979, Essex, Αγγλία) ζει και εργάζεται στο Essex της Αγγλίας. Σπούδασε Tυπογραφία στο Winchester School of Art (1999-2002) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στο ίδιο μάθημα στο UWE, Μπρίστολ (2004-2006). Ατομικές εκθέσεις: The Rural College of Art, Domobaal gallery (Λονδίνο, 2013), More birds of the day, The Toolshed Gallery, (Σόμερσετ, Αγγλία, 2012), Sténopé La Librairie Photographique, (Παρίσι, Γαλλία, 2010). Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: The Spring Exhibition, Kunsthal Charlottenborg, (Κοπεγχάγη, Δανία, 2012), Your Garden is Looking a Mess Could You Please Tidy it up, Payne Shurvell, (Λονδίνο, Αγγλία, 2011), Known, Unknown, Anonymous and On Death Row, γκαλερί Qbox (Αθήνα, 2011).

Η γκαλερί Qbox από το καλοκαίρι του 2007 διοργανώνει το Qbox Residency Program -πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών- στην Κέα το οποίο απευθύνεται σε διεθνείς νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης και επιμελητές. Η γκαλερί προσφέρει διαμονή, studio και ατομική έκθεση στο χώρο της Qbox μετά την ολοκλήρωση του residency.
Αρμοδίου 10, 1ος όροφος, Βαρβάκειος Αγορά, Αθήνα

τ: +30.211.1199.991, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ανησυχείτε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

 
Σάββατο, 17 Νοεμ. 2018 - 03:08:56
 

Newsletter

ΑρχικήΦωτογραφίαDavid Gates fig. (i) Top of Page