Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΦωτογραφίαContrast / Αντίθεση: φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Contrast / Αντίθεση: φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

contrastΜια σύμπραξη φωτογραφικών δυνάμεων, με την πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η 3η διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014.
Ακολουθείται και πάλι η λογική της προηγούμενης διοργάνωσης, σύμφωνα με την οποία έχουμε επικεντρωθεί σε μεγάλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές, που σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε σε διαφορετικές αίθουσες της πόλης την ίδια περίοδο.
Η συμμετοχή στις εκθέσεις είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός των εκθέσεων θα γίνετε από τους αντίστοιχους επιμελητές, διακεκριμένους φωτογράφους – εκπρόσωπους φωτογραφικών φορέων.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την σύμπραξη πολλών φωτογραφικών δυνάμεων, με την πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι».

Η 3η διοργάνωση του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στους Νέους, με αφορμή την πραγματοποίησή της κατά το 2014, όπου η Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας. Σχεδιάζονται δύο εκθέσεις – παραγωγές με άξονα τους Νέους. Η πρώτη θα είναι μια ομαδική έκθεση νέων φωτογράφων (μέχρι 35 χρονών) με θέμα «Χρόνος» και αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι νέοι τον χρόνο και την σχέση του με την στατική εικόνα. Η δεύτερη θα είναι μια ομαδική έκθεση με θέμα «...Με τον ανθό της νιότης», στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόσωπο των νέων, μέσα από την ματιά σύγχρονων φωτογράφων. Οι υπόλοιπες εκθέσεις είναι ανεξάρτητες από την παραπάνω θεματική και αφορούν διαφορετικά θέματα, που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου:
- Potrfolio 5 -10 φωτογραφιών (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, 300 ppi)
- Τίτλο της σειράς (προαιρετικό για όσους θέλουν) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
- Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις (προαιρετικό για όσους θέλουν) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
- Βιογραφικό (σύμφωνα με το τυποποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

Συμμετοχή στα έξοδα του φεστιβάλ: Μετά την επιλογή των φωτογράφων, θα πρέπει ο κάθε συμμετέχοντας, να συμβάλει στα έξοδα της διοργάνωσης, καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ (για κάθε έκθεση στην οποία συμμετέχει) στον επιμελητή της έκθεσης. Το ποσό αυτό αφορά τα παρακάτω έξοδα:
Αφίσα κοινή για όλες τις εκθέσεις
Πρόσκληση κοινή για όλες τις εκθέσεις
Εκτύπωση εισαγωγικού κειμένου του φεστιβάλ και κειμένου του επιμελητή για κάθε έκθεση 40Χ50 σε καπαφίξ
Εκτύπωση ονομάτων (ίσως και κειμένων) (20Χ30 cm) ανά portfolio
Μπουφές για κάθε έκθεση

Η επικοινωνία και οι αποστολές θα πρέπει να γίνονται απευθείας στους επιμελητές:
Τάσος Σχίζας: 2310638447, 6974898910, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βασίλης Γιαγκόπουλος: 2310656925, 6979675319, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιάννης Βουλγαράκης: 6972229143, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νίκος Μπέντας: 6977379865, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βασίλης Καρκατσέλης: 6942860890, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανδρέας Κατσάκος: 6944241177 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Το φεστιβάλ θα υποστηριχθεί από την ιστοσελίδα του, όπου θα παρουσιάζεται αναλυτικά σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) όλη η διοργάνωση.
Παράλληλα θα σχεδιαστεί ένας δίγλωσσος κατάλογος, που θα περιέχει το σύνολο των εκθέσεων, θα παρουσιάζεται κάθε συμμετέχοντας σε δύο σελίδες με τις φωτογραφίες του και στο τέλος του καταλόγου θα υπάρχουν όλα τα βιογραφικά.
Ο κατάλογος θα διανεμηθεί σε pdf μορφή και θα εκτυπωθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Το κόστος του καταλόγου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων και από τα αντίτυπα που θα παραχθούν.
Υπολογίζεται να κυμαίνεται από 8 ως 12 ευρώ ανά αντίτυπο. Το κόστος της έκδοσης θα καλύψουν όσοι συμμετέχοντες (και άλλοι ενδιαφερόμενοι) θελήσουν να αγοράσουν κάποια αντίτυπα. Θα ανακοινωθεί το τελικό κόστος που αναλογεί ανά αντίτυπο και θα μπορεί όποιος θέλει (αν θέλει – χωρίς καμία υποχρέωση), να παραγγείλει προπληρώνοντας τα αντίτυπα που επιθυμεί.

Πληροφορίες:
Contrast / Αντίθεση: φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
http://www.fotoporoi.gr/CONTRAST/contrast.htm 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποιο από τα συναισθήματα κυριαρχεί στη ζωή σας τον τελευταίο καιρό;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Δευτέρα, 18 Δεκ. 2017 - 01:37:55
 

Newsletter

ΑρχικήΦωτογραφίαContrast / Αντίθεση: φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Top of Page