Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΧορόςΣεμινάρια Χορογραφίας με τους Michael Klien και Linda Birkendal

Σεμινάρια Χορογραφίας με τους Michael Klien και Linda Birkendal

klienΟ χορός ως ένας κοινοβουλευτικός χώρος - Σεμινάριο Χορογραφίας με τον Michael Klien

Το 5ο Kinitiras Choreography Lab ξεκίνησε! Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και συμμετέχοντες δημιουργούν ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε όποιον άλλο επιθυμεί, να παρακολουθήσει σεμινάρια χορογραφίας από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Σε συνέχεια της πρόσφατης έρευνας και χορογραφικής του δουλειάς, στο εργαστήριο αυτό ο Michael Klien θα εστιάσει σε θεμελιώδεις παραδοχές στις οποίες βασίζεται η σκέψη μας σχετικά με την τάξη και τις σχέσεις που κουβαλάμε μέσα μας και εκτείνονται προς τα έξω και προς τις υπόλοιπες τάξεις. Μοιράζοντας γνώσεις πάνω στη διαδικασία που διαμόρφωσε το Parliament, την έκθεση του Michael στο Μουσείο Μπενάκη (4/2014), οι μέρες του εργαστηρίου θα χαρακτηρίζονται από βιωματικές ασκήσεις κίνησης, καθώς και από ένα ευρύτερο θεωρητικό και διαλογικό πλαίσιο.

Ο Michael Klien αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή στη σύγχρονη χορογραφία. Η καλλιτεχνική πρακτική του περιλαμβάνει διεπιστημονική σκέψη, κριτική γραφή, επιμέλεια έργων και κυρίως χορογραφικά έργα τόσο στο χώρο του Performing όσο και στις Καλές Τέχνες. Οι χορογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των: Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, ZKM (Karlsruhe), Tanzquartier Wien και Volksoper της Βιέννης. Εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο IMMA (Ιrish Museum of Modern Art) και Hayward Gallery του Λονδίνου. Στο Frankfurt Ballet ο Klien ήταν βοηθός χορογράφου με τη σκηνοθετική επίβλεψη του William Forsythe. Είναι κάτοχος PhD από το University of Edimburgh ενώ υπήρξε συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας του Λονδίνου Barriedale Operahouse (1994-2000) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής/ Διευθύνων Σύμβουλος της Daghdha Dance Company (2003-2011). Έδρα του είναι η Ελλάδα και η Ιρλανδία όπου σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης.
www.michaelklien.com

Πότε: 17-18/7/2014
Ώρα: 12.30-17.00
Πού: Κινητήρας studio
Κόστος: 40 €
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328

linda2-800ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΗΜΑΤΑ - Σεμινάριο Χορογραφίας με τη Linda Birkendal

Το σεμινάριο της Linda επικεντρώνεται σε χορογραφικές κινήσεις και συνθέσεις που σχετίζονται με μια νέα παραγωγή που αναπτύσσει επί του παρόντος με την ομάδα της Molitrix. Το Ανάμεσα σχετίζεται με το τι είναι ανάμεσα, όχι στην άκρη ή στα σύνορα, αλλά στο μεταξύ. Αναφέρεται, επίσης, σε ό, τι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σε ό,τι είναι σε πορεία ολοκλήρωσης, στη διαδικασία. Νήματα είναι οι νοητικές συνδέσεις μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντος, ή μεταξύ πολλών σωμάτων. Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε μαζί ως ομάδα αλλά και σε ατομική βάση. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να πάρουν μια ιδέα της μεθόδου εργασίας και των απόψεων για τη ζωή της Linda αλλά και να πάρουν εργαλεία για περαιτέρω ανάπτυξη του δικού τους έργου.
Η Linda ενδιαφέρεται, επιπλέον, και για την ιδέα των νημάτων που σχετίζονται με την πληροφορική και το σχέδιο. Αυτή τη στιγμή ερευνά τα μοτίβα, τα συστήματα και τα μαθηματικά που συνδέονται με τελετουργίες.

Η Linda Birkedal ολοκλήρωσε το πτυχίο της στο Trinity-Laban, του Λονδίνου. Η περαιτέρω εκπαίδευσή της περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το Πανεπιστημίο του Stavanger και το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Στοκχόλμης. Αφού εργάστηκε στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη για αρκετά χρόνια ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, ίδρυσε στο Stavanger το 1999 τη Molitrix Scenekunst (MoS), μια ομάδα χορού που ασχολείται με το σύγχρονο χορό, την ηλεκτρονική μουσική και τον κινηματογράφο.. Ενώ έχει λάβει πολλές υποτροφίες για το έργο της ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, η Linda έχει συμβάλει και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας χορού στο Stavanger και το Rogaland. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε πολλές νέες παραγωγές της MoS 2014-17.
http://www.molitrixscenekunst.com/

Πότε: 10-11/7/2014
Ώρα: 12.30-17.00
Πού: Κινητήρας studio
Κόστος: 40 €
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Τι γνώμη έχετε για την παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα;

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάρτιος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Τρίτη, 20 Μαρ. 2018 - 19:46:14
 

Newsletter

ΑρχικήΧορόςΣεμινάρια Χορογραφίας με τους Michael Klien και Linda Birkendal Top of Page