ΕΙΜΑΙ...Πώς βλέπω τον εαυτό μου

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «ΕΙΜΑΙ... Πώς βλέπω τον εαυτό μου» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!

Αριθμοί

10ος διεθνής διαγωνισμός διηγήματος - 2020

Με τα μάτια των μεγάλων κοριτσιών

Τις Δευτέρες 23 και 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5/1, έρχονται στο "Χυτήριο", τρεις εορταστικές, ιδιαίτερες συναυλίες θεατρικής κοπής, με σκωπτικό, σουρεαλιστικό χιούμορ και δεξιοτεχνικές εναλλαγές ανάμεσα στα μουσικά είδη.

Καλήν εσπέραν άρχοντες και παραμύθια ακούστε!

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού Yellow Monkey (Δαβάκη Πίνδου 60) στη Ραφήνα, η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή θα μοιραστεί γιορτινά παραμύθια και τραγούδια με μικρούς και μεγάλους.

4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζεται ανανεωμένο στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας.

Athens Film Factory 2019

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , διοργανώνει το 8ο Film Factory, από 13 ως 15 Δεκεμβρίου. Ένα χορταστικό τριήμερο σεμιναρίων και συζητήσεων για τον κινηματογράφο και όσους εργάζονται μπροστά και πίσω από την κάμερα, για σπουδαστές, νέους κινηματογραφιστές και σινεφίλ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό.

Δεκέμβριος στη Luminous Eye

H Luminous Eye είναι ένας σύγχρονος χώρος για τις τέχνες με άξονα τη φωτογραφία. Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της έχει καταφέρει να αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους της φωτογραφίας και όχι μόνο. Στο πλαίσιο του προγράμματός της για τον Δεκέμβριο, πρόκειται να διοργανώσει τις εξής εκδηλώσεις:

Το Επισκεπτήριο

Έκθεση με κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού) θα πραγματοποιηθεί για 16η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 & τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, 11 π.μ. - 8μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

Energy Athens 2020

O Παλμός της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πρόγραμμα Δεκέμβρη at Zp87

Κυριακή 1/12 στις 9:00μ.μ. Με τα μάτια της ψυχής-παράσταση αφηγηματικού λόγου και μουσικής

Scoping meeting performance

29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 - Πρόκειται για την Επιστημονική Συμποσιακή Συνάντηση «A scoping meeting Performance: συλλογικότητα, σκέψη, εμπειρία, αφήγηση»

Mega Bollywood Dance Show

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο «Άννα – Μαρία Καλουτά», θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό Mega Bollywood Dance Show, όπου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επί σκηνής τους διεθνούς φήμης δασκάλους, χορευτές και χορογράφους Άννα Δημητράτου και Sumon Rudra, πλαισιωμένους από τα μέλη της 1st Bollywood Dance Academy Greece, καθώς και εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Τόποι Χωρίς Αισθήματα

O Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει μία εβδομάδα συνάντησης τεχνών με εφαλτήριο την ποίηση του Γιώργου Αλισάνογλου και έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση και τις εκδηλώσεις σύνδεσης εικαστικών δράσεων με τον ποιητικό και τον θεατρικό λόγο

Η τραγωδία αλλιώς…

Η ηθοποιός – σκηνοθέτης Αθηνά Παππά παρουσιάζει στις 22 Νοεμβρίου την παράσταση η «Η τραγωδία αλλιώς» στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε κείμενα της ιδίας και του Νίκου Γιαννόπουλου.

Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των Σχημάτων

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι για τα σχήματα αλλά και για τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας

Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα

Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ) σε συνεργασία συνεχίζουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο 2019 με τον γενικό τίτλο: «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα»

Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

συμμετέχει στην 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στο Περίπτερο 9, Booth 53e.

Νοέμβριος ’19 στη ΦΕΞ

Πολιτιστικό ημερολόγιο της ΦΕΞ «Λαϊκός πολιτισμός -Ξάνθη 2018»

Στρατής Μυριβήλης

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, πραγματοποιεί αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και πεζογράφους της Γενιάς του '30 τον Στρατή Μυριβήλη με τίτλο,

Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοινώνει τη συνέχιση για όγδοη συνεχή χρονιά της λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης με μηνιαίες συναντήσεις και με υπεύθυνες συντονισμού την πεζογράφο Νένα Κοκκινάκη και την ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου.

Green Living Streets

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μια εικαστική δράση μεταμορφώνοντας την οδό Ερνέστου Εμπράρ στα Λαδάδικα σε πράσινο δρόμο.