Εταιρεία Συγγραφέων: Στο σπίτι των λέξεων

Στις δύσκολες αυτές ημέρες, η Εταιρεία Συγγραφέων δημιουργεί με κείμενα μελών της ένα «σπίτι των λέξεων» και προσκαλεί όλους, που σπίτι πρέπει να μείνουμε, να το επισκεφτούν. Φάρμακο και καταφύγιο ψυχής, η λογοτεχνία μπορεί να δώσει δύναμη να σκεφτούμε, να σταθούμε, να αντισταθούμε.

Μένουμε Σπίτι και Διασκεδάζουμε

Διαδικτυακές ψυχαγωγικές «αποδράσεις» για όλη την οικογένεια η νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΕΠΑ on line : Art_Against_Fear

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας (ΚΕΠΑ) αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας , την ανάγκη για εκτόνωση , αλλαγή σκέψης , ψυχαγωγία και δημιουργική δράση κατ’ οικον, μα πάνω απ’ όλα πιστή στους σκοπούς της , προσαρμόζει το πρόγραμμά της στις παρούσες συνθήκες και προτείνει σε συνεργασία με την Art On the Road live διαδικτυακές δράσεις , που απευθύνονται σε όλα τα ηλικιακά groups …

#Μένουμε_σπίτι_Μένουμε_δημιουργικοί!

Ο εκδοτικός οίκος ΝΙΚΑΣ προκηρύσσει Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους ενήλικες, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, γράφουν στην ελληνική γλώσσα.

Διαγωνισμός ποίησης για τον Τάσο Λειβαδίτη

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 17-37 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

 Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Νίκος Καζαντζάκης»

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς προκηρύσσουν Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης και Θεατρικού έργου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης

6-9 Μαΐου 2020 Ηράκλειο Κρήτης - 15 Καλεσμένοι Ποιητές από όλο τον Κόσμο

Παρουσίαση βιβλίου & Εγκαίνια έκθεσης

Με μεγάλη χαρά, η Ζώγια υποδέχεται τον ποιητή Κυριάκο Συφιλτζόγλου την Τετάρτη 11 Μαρτίου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Σπίτι Παιδιού», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Αντίποδες», στις 19.30. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του ιδίου, με τίτλο «Έγχρωμη Απουσία», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ημερίδα για την Κούκλα στην Εκπαίδευση

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" σας ενημερώνει για την διοργάνωση της Ημερίδας για την Κούκλα στην Εκπαίδευση σε συνδιοργάνωση με τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος και 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Κουκλοπαίζουμε" Δάσκαλος & Θεατρική Κούκλα στην Τάξη, υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Διαγωνισμός προς τιμή της Κικής Δημουλά

Διαγωνισμός του Συνδέσμου πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (σπεκ) και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου (ελκ) για νέους μέχρι 30 χρονών

Thessaloniki Comedy Club

To Lightbox Bar Theater παρουσιάζει το: Thessaloniki Comedy Club! Η κωμωδία στην Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της στέκι

Performance Rooms2020

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «PERFORMANCE ROOMS2020» στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς καλλιτέχνες για εικαστικό project & έκθεση στην Θεσσαλονίκη

Ο Eπιμελητής Πάρης Καπράλος προσκαλεί εικαστικούς καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε μια αδιαμεσολάβητη έκθεση με στόχο την εμπλοκή του φιλότεχνου κοινού στην εικαστική διεργασία, μέσα μέσω μιας διαδικασίας πρόκλησης ανώνυμου επιτόπιου σχολιασμού των έργων. Η έκθεση θα θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαρτίου, με τίτλο "Τι θα πει ο κόσμος".

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού  ο  Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με μια Μάσκα θα ταξιδέψουν σε πρωτόγονους πολιτισμούς, θα περιηγηθούν στην Αρχαία Ελλάδα και θα καταλήξουν στη Βενετία. Το «Ταξίδι της Μάσκας» ξεκινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποίηση

Η θεατρική ομάδα Artika, μέλος του Small size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for the early years» (Creative Europe 2018-2022) με μεγάλη χαρά παρουσιάζει το διαδραστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά έως 6 ετών:

Με κουκί και με ρεβύθι, ράβουμε το παραμύθι

Ο Παραμυθοράφτης ράβει κάθε παραμύθι με κουκί και με ρεβύθι… και ξεκινάει από το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020. Ώρα: 12:00, ένα ταξίδι μακρινό, σε τόπο άγνωστο και μαγικό για παιδιά 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους.

Το Φάντασμα της Όπερας

Η αφηγήτρια Σμαράγδα Αποστολάτου και η μουσικός Άννα Κατσούλη παρουσιάζουν στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:30 «Το Φάντασμα της Όπερας »

OFF-OFF Athens no 12

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων off-off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το off-off Broadway, το off-off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 11 χρόνια, 300 ομάδες, 2.300 καλλιτέχνες και παραπάνω από 32.000 θεατές.

Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020 και οι προετοιμασίες των καρναβαλικών ομάδων γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Πρόσκληση προς Νεαρούς Καλλιτέχνες 15-25 ετών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατρορφικών Μελετών και Ερευνών, τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης και τον Υπεύθυνο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 2ου ΚΕΣΥ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Μ.Αναγνωστάκη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΜΑΙ...Πώς βλέπω τον εαυτό μου

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «ΕΙΜΑΙ... Πώς βλέπω τον εαυτό μου» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!