Το Επισκεπτήριο

Έκθεση με κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού) θα πραγματοποιηθεί για 16η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 & τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, 11 π.μ. - 8μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

Energy Athens 2020

O Παλμός της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πρόγραμμα Δεκέμβρη at Zp87

Κυριακή 1/12 στις 9:00μ.μ. Με τα μάτια της ψυχής-παράσταση αφηγηματικού λόγου και μουσικής

Scoping meeting performance

29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 - Πρόκειται για την Επιστημονική Συμποσιακή Συνάντηση «A scoping meeting Performance: συλλογικότητα, σκέψη, εμπειρία, αφήγηση»

Mega Bollywood Dance Show

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο «Άννα – Μαρία Καλουτά», θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό Mega Bollywood Dance Show, όπου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επί σκηνής τους διεθνούς φήμης δασκάλους, χορευτές και χορογράφους Άννα Δημητράτου και Sumon Rudra, πλαισιωμένους από τα μέλη της 1st Bollywood Dance Academy Greece, καθώς και εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Τόποι Χωρίς Αισθήματα

O Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει μία εβδομάδα συνάντησης τεχνών με εφαλτήριο την ποίηση του Γιώργου Αλισάνογλου και έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση και τις εκδηλώσεις σύνδεσης εικαστικών δράσεων με τον ποιητικό και τον θεατρικό λόγο

Η τραγωδία αλλιώς…

Η ηθοποιός – σκηνοθέτης Αθηνά Παππά παρουσιάζει στις 22 Νοεμβρίου την παράσταση η «Η τραγωδία αλλιώς» στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε κείμενα της ιδίας και του Νίκου Γιαννόπουλου.

Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των Σχημάτων

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι για τα σχήματα αλλά και για τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας

Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα

Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ) σε συνεργασία συνεχίζουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο 2019 με τον γενικό τίτλο: «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα»

Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

συμμετέχει στην 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στο Περίπτερο 9, Booth 53e.

Νοέμβριος ’19 στη ΦΕΞ

Πολιτιστικό ημερολόγιο της ΦΕΞ «Λαϊκός πολιτισμός -Ξάνθη 2018»

Στρατής Μυριβήλης

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, πραγματοποιεί αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και πεζογράφους της Γενιάς του '30 τον Στρατή Μυριβήλη με τίτλο,

Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοινώνει τη συνέχιση για όγδοη συνεχή χρονιά της λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης με μηνιαίες συναντήσεις και με υπεύθυνες συντονισμού την πεζογράφο Νένα Κοκκινάκη και την ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου.

Green Living Streets

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μια εικαστική δράση μεταμορφώνοντας την οδό Ερνέστου Εμπράρ στα Λαδάδικα σε πράσινο δρόμο.

Video Art Μηδέν // πρόσκληση συμμετοχής 2019-20

καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Μηδέν. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2020, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους, από τις 8/10/2019 έως την 1/11/2019.

Cycladic Late Night

Δύο περίπου εβδομάδες πριν το τέλος της πολυσυζητημένης έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» στις 20 Οκτωβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 21:00 ως τις 00:00, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση με μειωμένο εισιτήριο 5€, μουσική και ποτό. Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/cycladic-late-night/.

Πρόσκληση σε νέους συγγραφείς

Το θέατρο Επί Κολωνώ για έβδομη χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα με το Σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress».

Βραδιά τιμής στον Γιώργο Σκούρτη

Η σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος απ' την αποδημία του Γιώργου Σκούρτη, διοργανώνει μια βραδυά για το πρωτοποριακό έργο του Σκούρτη που ανανέωσε την σύγχρονη ελληνική δραματουργία (Νταντάδες, Κομμάτια και θρύψαλα, Εκτελεστές, Ηθοποιοί, Παγιδευτές, Σοκ, η Δίκη του Σωκράτη, ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης κ.α).

Οι Λιόστρες στο σπίτι των Παραμυθιών

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ξεκινάει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:30, τη νέα αφηγηματική περίοδο 2019-2020 με μια παράσταση αφήγησης με ήχους και τραγούδια.

ΦantastiCon 2019

Η φαντασία αντεπιτίθεται για 5η φορά! - 5 & 6 Οκτωβρίου 2019