Κατάσταση Ασάνζ-Επείγον

Πώς η διαρροή ψηφιακών δεδομένων με μεγάλη σημασία μπορεί να ωθήσει την ακτιβιστική, καλλιτεχνική δράση; Πώς μπορεί το κοινό να συμμετέχει σε όλο αυτό, σε συνθήκες πανδημίας και αυτοπεριορισμού;

Κουκλοπαίζουμε με τον Άη Βασίλη

23/12/2020 - Διαδικτυακά στο Zoom - Διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από τα "Πράσσειν Άλογα", με την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ!

Ο Σπέρδουλος και η κόκκινη κλωστή

Η Ειρήνη και η Κλεώνη με την ομάδα τους Art your voice φέτος τα Χριστούγεννα ξεσκονίζουν τις ιστορίες των καλικάντζαρων.

Πρόσκληση Ευγενικής Συνεισφοράς και Προσωπικών Μαρτυριών για την Καταγραφή του Έργου σπουδαίων καλλιτεχνών της χώρας μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας για την ανάδειξη σπουδαίων καλλιτεχνών με αξιόλογο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο (βλ. σχετ. https://esai.gr/awards.html).

Η Evripides Art Gallery κοντά στο κοινό της με δύο δράσεις

Virtual tour σε τέσσερις εκθέσεις & οι συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τα έργα τέχνης

Διέλευση

Η α.μ.κ.ε. τετARTημόριο από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στο χώρο F.O.B. – Art Container, Ίριδος 4 στο Παλαιό Φάληρο παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση της Στέλλας Μουρκογιάννη από λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα με τίτλο «Διέλευση».

Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery με αίσθημα ευθύνης προς το κοινό, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID – 19, αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

6o TAF: Thessaloniki Animation Festival

22 με 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - «Let’s get TAF- er!» Το TAF - Thessaloniki Animation Festival - δημιουργήθηκε από την Addart και μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών κατάφερε να γίνει το 2ο μεγαλύτερο animation φεστιβάλ στην Ελλάδα και προχωρά δυναμικά προς το εξωτερικό.

Η Evripides Art Gallery στην Art Athina 2020

H Evripides Art Gallery συμμετέχει και φέτος στον μεγαλύτερο εικαστικό θεσμό της χώρας , την Art Athina.

Keeping Things in the right Order_Kiki Kolympari_Athens Art Gallery

Ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός ξεκινά το ψηφιακό του ταξίδι στις 15 Οκτωβρίου 2020

Re: Creation

Τέχνη χωρίς σύνορα: Ουκρανικό Art project "RE: CREATION" στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση θα γίνει από το Culture Center ArtLine υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα και του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Αλς, Ήλιος, Άλας ή Ο Χορός του Αλατιού

Η Zivasart Gallery και ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7:00 το βράδυ, στον ανοιχτό αύλειο χώρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα στα πλαίσια της έκθεσης του Νίκου Ζήβα με τίτλο "Αλς, Ήλιος, Άλας" ή "Ο Χορός του Αλατιού", μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνάντηση-συνομιλία με θέμα "Θάλασσα, Ήλιος και Αλάτι

Open Folios

Καλλιτεχνικοί φάκελοι πρόκειται να… ανοίξουν στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, με αφορμή το νέο του εγχείρημα-κάλεσμα προς την καλλιτεχνική κοινότητα με τίτλο Open Folios.

Transparent Textures

Οι ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ του ΟΤΕ φιλοξενούν το project Transparent Textures της Μαρίας Φωτοπούλου, η οποία σχεδιάζει δημιουργίες και, ταυτόχρονα, δημιουργεί σχέδια. Παρατηρώντας και προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πολύμορφη φύση, διαρκώς πειραματίζεται με πολλές, ποικίλες πρώτες ύλες και τεχνικές.

Τα Αφαία

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος και η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας Μελέτης και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ παρουσιάζουν τον ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΛΠΙΣΤΗ στην Performance ‘ Τα Αφαία

Το μπουκάλι που ήρθε από τ’ αστέρια

Έκθεση του εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη - Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κέντρο Επισκεπτών Θησείου - Ιούλιος – Αύγουστος 2020

18η Γιορτή Παραμυθιών «Χίλιες και Μια Νύχτες»

Για 18η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών συνεχίζεται στην Κέα από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου. Φέτος είναι αφιερωμένη στις «Χίλιες και Μια Νύχτες», την περίφημη συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από την Ανατολή που μέχρι σήμερα γοητεύει και μαγεύει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Art and Culture Vs Xenophobia: Ξεκινάμε!

Στις 25 Μάιου ξεκίνησε επίσημα το καινοτόμο έργο «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» (Art and Culture Vs Xenophobia) με ένα kick-off meeting online υπακούοντας στους καιρούς, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους που για τον επόμενο χρόνο θα εργαστούν προκειμένου να αναδείξουν τις τέχνες και τον πολιτισμό ως μέσα που μπορούν να καταπολεμήσουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους.

Αφήγηση παραμυθιών στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Καλοκαιράκι και για μια ακόμη χρονιά, έφτασε η χαρούμενη στιγμή της αφήγησης παραμυθιών. Κοπιάστε στην όμορφη Πάρνηθα για να μοιραστούμε τις ιστορίες μας, με αυτές που έχουν τα δέντρα να μας πουν, ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων και τη μελωδία του ακορντεόν μέσα στο δάσος.

Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Έρευνα, καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη του Θεάτρου Ντοκιμαντέρ