Αλς, Ήλιος, Άλας ή Ο Χορός του Αλατιού

Η Zivasart Gallery και ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7:00 το βράδυ, στον ανοιχτό αύλειο χώρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα στα πλαίσια της έκθεσης του Νίκου Ζήβα με τίτλο "Αλς, Ήλιος, Άλας" ή "Ο Χορός του Αλατιού", μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνάντηση-συνομιλία με θέμα "Θάλασσα, Ήλιος και Αλάτι

Open Folios

Καλλιτεχνικοί φάκελοι πρόκειται να… ανοίξουν στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, με αφορμή το νέο του εγχείρημα-κάλεσμα προς την καλλιτεχνική κοινότητα με τίτλο Open Folios.

Transparent Textures

Οι ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ του ΟΤΕ φιλοξενούν το project Transparent Textures της Μαρίας Φωτοπούλου, η οποία σχεδιάζει δημιουργίες και, ταυτόχρονα, δημιουργεί σχέδια. Παρατηρώντας και προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πολύμορφη φύση, διαρκώς πειραματίζεται με πολλές, ποικίλες πρώτες ύλες και τεχνικές.

Τα Αφαία

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος και η Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας Μελέτης και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ παρουσιάζουν τον ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΛΠΙΣΤΗ στην Performance ‘ Τα Αφαία

Το μπουκάλι που ήρθε από τ’ αστέρια

Έκθεση του εικαστικού Αντώνη Πολιτάκη - Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κέντρο Επισκεπτών Θησείου - Ιούλιος – Αύγουστος 2020

18η Γιορτή Παραμυθιών «Χίλιες και Μια Νύχτες»

Για 18η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών συνεχίζεται στην Κέα από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου. Φέτος είναι αφιερωμένη στις «Χίλιες και Μια Νύχτες», την περίφημη συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από την Ανατολή που μέχρι σήμερα γοητεύει και μαγεύει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Art and Culture Vs Xenophobia: Ξεκινάμε!

Στις 25 Μάιου ξεκίνησε επίσημα το καινοτόμο έργο «Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στην Ξενοφοβία» (Art and Culture Vs Xenophobia) με ένα kick-off meeting online υπακούοντας στους καιρούς, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους που για τον επόμενο χρόνο θα εργαστούν προκειμένου να αναδείξουν τις τέχνες και τον πολιτισμό ως μέσα που μπορούν να καταπολεμήσουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους.

Αφήγηση παραμυθιών στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Καλοκαιράκι και για μια ακόμη χρονιά, έφτασε η χαρούμενη στιγμή της αφήγησης παραμυθιών. Κοπιάστε στην όμορφη Πάρνηθα για να μοιραστούμε τις ιστορίες μας, με αυτές που έχουν τα δέντρα να μας πουν, ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων και τη μελωδία του ακορντεόν μέσα στο δάσος.

Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Έρευνα, καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη του Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Το εκδοτικό τοπίο σήμερα

της Αθηνάς Σοκόλη εκδότριας βιβλίων

"Εν κινήσει" από το Calderone

Το calderone σε συνεργασία με την Fujifilm hellas, την εταιρεία agopian και τους χώρους εστίασης Θεσσαλός, La Soire de Votanique, Εις το Παυσίλυπον, Laika, Ραφίκι, Paraflu και Λήθη oblivion, διοργανώνει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, μια έκθεση φωτογραφίας «εν κινήσει» από 210 εικόνες, και σας προσκαλούν σε μια βόλτα στη γειτονιά του Βοτανικού. (Μελενίκου, Πέλλης, Καστοριάς, Κορυτσάς)

Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή

18 Μαΐου 2020, Διεθνής Ημέρα Μουσείων .- Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ψηφιακές Δράσεις

9ο Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2020

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020, με λήξη την 20η Ιουλίου 2020.

Διεθνής Ημέρα των Μουσείων - Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2020, που φέτος λόγω της συγκυρίας θα εορταστεί παγκοσμίως ψηφιακά, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου σας προτείνει τα παρακάτω προγράμματα:

Σεβασμό και στήριξη στους ανθρώπους του πολιτισμού

Οι καλλιτέχνες, δημιουργοί και όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού (σκηνοθέτες, μουσικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί, συνθέτες, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, σεναριογράφοι, τραγουδιστές, εκδότες, μεταφραστές, επιμελητές, στιχουργοί, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, πολιτιστικοί διαχειριστές, διοργανωτές συναυλιών, χορευτές, χορογράφοι, φωτογράφοι, φωτιστές, κομμωτές, make up artists,παραγωγοί, υπεύθυνοι γραφείων τύπου & επικοινωνίας, αφηγητές, κουκλοπαίκτες, καραγκιοζοπαίκτες) έχουμε αναγκαστεί να αναστείλουμε όλες τις εργασίες μας επ’ αόριστον.

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Νίκος Καζαντζάκης"

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς προκηρύσσουν Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης και Θεατρικού έργου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Lockdown Short Stories

Δημιούργησε ένα δικό σου μονόπρακτο - www.mcf.gr

So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά

Ένα ψηφιακό λεύκωμα των τόσο ιδιαίτερων ημερών που διανύουμε πρόκειται να αποτυπωθεί στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης του MOMus με τον τίτλο ‘So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά’ με πρωτότυπο καλλιτεχνικό υλικό που θα αναρτάται, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανθεκτικότητας που υλοποιεί ο Οργανισμός.

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης

Τετράδια με εκπαιδευτικές δράσεις για την τέχνη από το σπίτι είναι από σήμερα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του MOMus, www.momus.gr