«Οι αποχρώσεις του χιούμορ»

Χ ΟΠΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και το περιοδικό ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ ανακοινώνουν ομαδική έκθεση εικαστικών με θέμα «Οι αποχρώσεις του χιούμορ». Η έκθεση προγραμματίζεται για τον Μάη 2013, στα πλαίσια του νέου τεύχους του Φαρφουλά, όπου θα υπάρχει το ίδιο θέμα στις σελίδες του (μπορείτε επίσης να στείλετε και σχετικά κείμενα για το περιοδικό μέχρι τις 7 Απριλίου 2012).

Ποιός είναι αλήθεια αυτός ο διαγώνιος άξονας που τέμνει απροσδόκητα αυτόν της πραγματικότητας; Μήπως είναι ένα μυστικό πέρασμα προς την Ελευθερία; Εκεί που προσβάλλεται η έννοια της αυθεντίας και η θεά σχετικότητα περνάει απ' το μαγικό της φίλτρο κάθε αφήγηση και ρητορία;

Από τους κυνικούς φιλόσοφους και την commedia del' arte, ως τους σουρρεαλιστές, τους ντανταϊστές, το φλούξους και τα κινήματα των '60ς η "ποινή του γέλιου" (ως φάρσα, παραδοξολογία, καυτή σάτιρα ή αυτοσαρκασμός) έκανε πολλές φορές αισθητή την παρουσία της απέναντι στα κακώς κείμενα. Σήμερα, σ' ένα διαταραγμένο πεδίο στο οποίο τροχιοδρομεί νεωτερικότητα, θα 'χε ίσως ένα παραπάνω ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε αυτό το πέρασμα, να διαβούμε το θαυμαστό εκείνο μονοπάτι που όπως λέν' ...γελάν κι οι πέτρες!

(για επικοινωνία Τζίμης Ευθυμίου 697668970 και Φαρφουλάς 2111 845583)

Pin It