Οι κούκλες ξυπνούν – Ρέον Θέατρο 2022-2023

Η Ξανθή Ταβουλαρέα και το Ρέον Θέατρο παρουσιάζουν το ετήσιο πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ – ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2023 στο PARTY ΕΝΑΡΞΗΣ την Κυριακή 19 Ιουνίου στη ΣΠΕΙΡΑ στον Βόλο! Με τους Dj ‘s Βαλάντη Tερζόπουλο aka Electric Looser, Argie, George Loukas και Video Art από τη Valia

 

Το πάρτυ θα ξεκινήσει με πρωινή παρουσία των κουκλών στην παραλιακή οδό και θα ολοκληρωθεί το βράδυ στις 21:00 στο cafe ΣΠΕΙΡΑ, με πασαρέλα, χορό, τραγούδια, ιστορίες, video art, και φυσικά Κούκλες! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Οι κούκλες που συμμετέχουν στο party, είναι ήρωες-πρωταγωνιστές από παραστάσεις που έχει ανεβάσει το Ρέον θέατρο σε κατασκευή Ξανθής Ταβουλαρέα. Εμψυχώνονται από εθελοντές του προγράμματος.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ PARTY
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ - Ρέον Θέατρο
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ/ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – Ξανθή Ταβουλαρέα
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Dj Βαλάντης Tερζόπουλος aka Electric Looser
Dj’s - Dj Argie presents his own edits & remixes
Dj George Loukas (nova fm)
VIDEO ART – video Valia
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ - Γιώργος Ζούκας
ΠΟΥ – Cafe ΣΠΕΙΡΑ – Τ.Οικονομάκη 45 – Βόλος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ - Εθελοντές του προγράμματος και οι Κούκλες από το Ρέον Θέατρο
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – Nova fm 106 music radio

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ – ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2023
Ετήσιο επετειακό Πρόγραμμα από το Ρέον Θέατρο
2022 – 2023: Επετειακή χρονιά 35 χρόνων στον χώρο του θεάτρου.
*Στη μνήμη του Γιάννη Βουγιουκλή, ηθοποιού, σκηνοθέτη, δασκάλου

Το πρόγραμμα ξεκινά επισήμως στις 20 Ιουνίου του 2022 και λήγει στις 20 Ιουνίου 2023, με εκδηλώσεις, παραστάσεις παλαιότερες και νέες, εκθέσεις, έρευνα, performance, εκδόσεις, δράσεις, σε συνεργασία με ιδιώτες, καλλιτέχνες, εταιρείες, φορείς.

Στο Ρέον Θεάτρο, στο εργαστήριό μας, κατασκευάζουμε, εμψυχώνουμε κούκλες, είδωλα, μαρότες, μαριονέτες. Οι παραστάσεις μας ανεβαίνουν με ηθοποιούς-κούκλες και ηθοποιούς-ανθρώπους.

Όλες οι δράσεις αφορούν τις κούκλες του Ρέον και συνεργατών αλλά, με μεγάλη χαρά (και μεγάλη συγκίνηση), για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, θα εμφανιστούν και πάλι, θα ξυπνήσουν, θα ξαναπαίξουν, οι Κούκλες του Λάκη Αποστολίδη.
*Ο Λάκης Αποστολίδης, είναι ένας από τους λίγους μεταπολεμικούς κουκλοπαίχτες που ξεκίνησαν και πάλι στην Ελλάδα (μετά τον πόλεμο και την κατοχή) τις παραστάσεις με μαριονέτες.
Οι 3 Άξονες κίνησης του προγράμματος:
1. Θεατρική Κούκλα
Α. Μέσα σε αυτή τη χρονιά, θα παιχτούν (με τις κούκλες του Ρέον Θέατρο):
*6 παραστάσεις για όλη την οικογένεια (4 παλαιότερων χρόνων και 2 νέες)
* Μονόλογος (βραδινή παράσταση)
Β. Διαδραστική Έκθεση με εργαστήρια

2. Πολεμική Κούκλα
Α. Προσχολική ηλικία
Σε συνεργασία με νηπιαγωγεία της χώρας (αλλά και με ελληνικά σχολεία του πλανήτη) θα διερευνήσουμε την κούκλα του πολέμου. (Η κούκλα που απεικονίζει τον πόλεμο; Η κούκλα, το παιχνίδι που έχασαν τα παιδιά του πολέμου; Η κούκλα που αναγκάστηκαν να αφήσουν για να πιάσουν τα όπλα;)
Β. Έφηβοι
Σε συνεργασία με λύκεια της χώρας (αλλά και με ελληνικά σχολεία του πλανήτη) θα διερευνήσουμε την κούκλα των ηττημένων του πολέμου (ποιος είναι τελικά ο ηττημένος σε έναν πόλεμο, ποιος και τι χάνει. Ποιος ο νικητής και τι κερδίζει)

3. Κούκλα ζώσα
Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως κούκλες. Γυναίκες, αγόρια, κορίτσια, διαφορετικοί, αιρετικοί, ιδιαίτεροι. Η βία που χτυπά τα σώματα, που κακοποιεί τις ψυχές. Έρευνα – Χώρος και Τόπος να μιλήσουν κακοποιημένοι άνθρωποι –όχι κοιμισμένες κούκλες.
Α. Σκηνική σύνθεση (για άνω των 18)
Β. Εγκατάσταση + Performance

*Το Ρέον Θέατρο είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που δεν χρηματοδοτείται από Δημόσιους Φορείς. Οι δράσεις του είναι αυτοχρηματοδοτούμενες ή στηριζόμενες από ιδιώτες, εταιρείες και άλλους φορείς που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στον χώρο της Τέχνης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του: Ρέον Θέατρο 2106131435 κ 6989406898

Pin It