Πρόσκληση Καλλιτεχνικών Σχημάτων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη διοργανώνει πανελλήνιες δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας και ανάδειξης νέων με ιδιαίτερες κλίσεις

την Παρασκευή, 3 Μαΐου και το Σάββατο, 04 Μαΐου 2019

με παράλληλες δράσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
και β) εκπαιδευτικές δράσεις στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του Νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Οι δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας του ΠΟΜΘ ΕΕΡ είναι εγκεκριμένες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχουν υψηλή κοινωνική και πολιτιστική αξία και συμπεριλαμβάνουν α) βασικές γνώσεις στην Ιστορία Χορού, Μουσικής και Θεάτρου σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, με έμφαση στην ιστορία των παραστατικών τεχνών στη Μακεδονία, β) ευκαιρίες για ανάδειξη ιδιαίτερων κλίσεων της ακμάζουσας καλλιτεχνικής νεολαίας μας στον Χορό και το Θέατρο, γ) ενημέρωση σε θέματα υγιεινής διατροφής και άσκησης για τους ερμηνευτές χορού και θεάτρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών και επιστημονικούς συνεργάτες του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (Τμήμα Προπονητικής).

Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους.

ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΡΑΓΙΑ
Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών
3 & 4 Μαϊου 2019 - Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη
Οι βραδιές αυτές είναι αφιερωμένες στην προβολή καλλιτεχνικών δρωμένων που δημιούργησε η Νεολαία μας..! Οι ομάδες νέων θα πρέπει να εκπροσωπούνται από τον συντονιστή ή δάσκαλό τους. Συγκεκριμένα, δύναται, μικρές ή μεγάλες ομάδες καλλιτεχνικής Νεολαίας μεταξύ 15-25 ετών να μας παρουσιάσουν δικές τους χορογραφίες ή Λιβελλογραφική Σάτιρα ή μονόλογο μικρής διάρκειας με θέμα συναφές με την Ελληνική Κοινωνία, Ελληνική Παράδοση, ή Ελληνική Ιστορία. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν μαθητές από σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (15 ετών και άνω) και οι Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού & Θεάτρου, αναγνωρισμένες από το κράτος, καθώς και Καλλιτεχνικά Σωματεία και Σύλλογοι που έχουν συνάψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Πoλιτιστικό Οργανισμό Μακεδονίας Θράκης Εσαεί εν Ροή.
Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτήσεις από πόλεις της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Νησιών Αιγαίου, Ιονίου και Κρήτης και ακολούθως Ηπείρου, Θεσσαλίας και Αττικής. Μέγιστος χρόνος συμμετοχής για ομάδες νέων από τον Ν. Θεσσαλονίκης είναι τα 3 λεπτά. Μέγιστος χρόνος συμμετοχής για ομάδες νέων εκτός Θεσσαλονίκης είναι τα 15 λεπτά ανά Νομό (για περισσότερα βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με οδηγίες).

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο φορέας μας είναι πλέον πιστοποιημένος για την ποιότητα των δράσεών του και την Ευρωπαϊκή του πλέον διάσταση. Όλοι οι συμμετέχοντες λοιπόν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δοθούν υποτροφίες για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ (KA1) και καλλιτεχνικές δράσεις μικρής διάρκειας στο εξωτερικό με κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής και μετακίνησης. Οι διακρίσεις θα γίνουν με βάση
- το καλλιτεχνικό προφίλ/ ταλέντο των νεαρών μαθητών
- το γεωγραφικό και κοινωνικο-οικονομικό προφίλ των μαθητών
με πιθανούς προορισμούς για φέτος τις χώρες:
• ΙΤΑΛΙΑ
• ΚΥΠΡΟΣ
• ΟΥΓΓΑΡΙΑ
• ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Δηλώσεις Συμμετοχής: https://goo.gl/forms/ueeN6OBxwxbeRWSG2
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Pin It