«Πόλεων Άσματα, Παραδοσιακά Εικονογραφημένα»

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει με ένα διήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων, συναυλίας, εικαστικής και πειραματικής μουσικής δράσης, στον θεσμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» 2017, που για τη διετία 2017-2018 υπό τον τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ αναπτύσσει το θέμα της ευρωπαϊκής πόλης.

1η ημέρα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9/2017

Ώρα 11:00 Ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου «Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος - πολύξενος»
Ώρα 20:00 Συναυλία που παρουσιάζει αναπαραστάσεις της πόλης σε παραδοσιακά και αστικά τραγούδια του 19ου και 20ού αιώνα, από τον βορειοελλαδικό και μικρασιατικό χώρο, εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα Ιωάννινα.
Επιμέλεια , εθνομουσικολογική προσέγγιση, τραγούδι, κρουστά, Κατερίνα
Λύγκουρα. Συμμετέχουν, ο Βασίλης Κασούρας , ούτι, πολίτικο λαούτο,
μπαγλαμάς, τραγούδι και ο Δημήτρης Θεοδωράκης, βιολί.

2η ημέρα, ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9/2017

Ώρα 11:00 Γνωριμία με τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που περιβάλλουν το κτήριο του Μουσείου -έπαυλη Μοδιάνο- και συνοψίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης, με ξενάγηση και επιτόπια εικαστική και πειραματική μουσική δράση: η παρουσία τεσσάρων ρυθμών, εκλεκτικισμού, Bauhaus, νεοκλασικισμού και νεοελληνικού μοντερνισμού, θα αποδοθεί εικαστικά μπροστά στο κοινό από τον ζωγράφο Philippe Laferriere, ενώ ο μουσικός Λάζαρος Αποκατανίδης θα δημιουργεί αντίστοιχα ηχητικά περιβάλλοντα.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες :
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Β. Όλγας 68 Θεσσαλονίκη τκ 546 42
Τηλ: 2310 889.840, FAX: 2310 844.848 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It