Χριστούγεννα στο «Σπίτι των Παραμυθιών»

Με την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου στις 21 Δεκεμβρίου, «Το Σπίτι των Παραμυθιών» ξεκινά τις δραστηριότητές του για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έως και τα Θεοφάνεια και περιμένει μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν το δωδεκαήμερο με αφηγήσεις παραμυθιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, κουκλοθέατρο, μουσικές και καλανταρίσματα.

Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από τη χώρα μας και από διαφορετικούς λαούς του κόσμου, συναντώνται στο «Σπίτι των Παραμυθιών» και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 44 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα και εκτυλίσσεται από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Συμμετέχουν αφηγητές, μουσικοί, παιδαγωγοί, ηθοποιοί και κουκλοπαίκτες. Η διοργάνωση είναι του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με την υποστήριξη του Κέντρου Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης.

«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό:
Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης.

Η Γενική είσοδος ανά εκδήλωση είναι 6 ευρώ. Στην ημερήσια είσοδο παρέχεται έκπτωση 20%.
Στα οικογενειακά εργαστήρια η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
Κρατήσεις θέσεων
Τηλεφωνικά ή με SMS: 6987117542
Τηλεφωνικά ή με μήνυμα στον τηλεφωνητή: 2104313332
Μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
Το μουσείο αλλιώς
«Το Σπίτι των Παραμυθιών»
Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα, Τ.Κ. 117 43, ΤΗΛ: 210 4313332, FAX: 210 4313322
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web site: www.e-mythos.eu

Τι είναι το Σπίτι των Παραμυθιών;
«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, είναι ένα σπίτι φτιαγμένο από το υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα. Οι ήρωες των παραμυθιών συναντιούνται και αφηγούνται τις ιστορίες τους, περιμένοντας τη στιγμή της «παράδοσής» τους σε μικρούς και μεγάλους.
«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, εκθέτει τα μνημεία του λόγου και ο στόχος του είναι η ανάδειξη της άυλης παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, παραδόσεις του λαού μας και διαφορετικών λαών από κάθε γωνιά της γης, συναντώνται και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν.
«Το Σπίτι των Παραμυθιών» ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση.
Αφήγηση και μουσική, οικογενειακά διαπολιτισμικά εργαστήρια και επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται με άξονα το παραμύθι.

Pin It