Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςΕνημέρωση εγγραφές για τα Εργαστήρια της ΦΕΞ

Ενημέρωση εγγραφές για τα Εργαστήρια της ΦΕΞ

ergastiria fexΑπό την Τρίτη 11 έως Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και στο Σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ - ενημέρωση εγγραφές για τα Εργαστήρια της ΦΕΞ

Οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων ενημερώνουν και προτείνουν τις νέες δράσεις των εργαστηρίων. Τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους και τους σκοπούς που θέτουν για το νέο έτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΦΕΞ.
Στόχος των εργαστηρίων και του πολιτιστικού προγράμματος είναι να διαδραματίζει η Φ.Ε.Ξ. έναν ενισχυτικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

Στα εργαστήρια συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 950 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους. Παράλληλα οι πολιτιστικές δράσεις συμπληρώνουν την εκπαιδευτική γνώση, αφού φέρνουν σε επαφή τα μέλη μας με διακεκριμένους ανθρώπους κάθε χώρου.

Το Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΦΕΞ, είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή στη γνώση. Είναι ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας, ψυχαγωγίας.

Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών δράσεων
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ή φιλοξενούνται από τη ΦΕΞ ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με θέματα σχετικά με την παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία. Λειτουργούν ακόμη εργαστήρια που δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσει κανείς τα παραπάνω θέματα, σ' ένα φιλικό περιβάλλον.

Χορευτικό Εργαστήρι
Μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, για παιδιά & ενήλικες, με σκοπό την γνωριμία της πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης, τη διερεύνηση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Υπεύθυνος: Γιάννης Γκορόγιας – τηλ. 6945837013
Αρχάριοι : Κωστής Μπαρουκτσής 6932732359 - Δήμος Κουρτέσης 6974702017
Προχωρημένοι & Παραστάσεων : Γιάννης Γκορόγιας - Γιάννης Χρόνης 6974523404
Παιδικό & Εφηβικό .: Βάσω Γεωργούλα 6946304029
Γραμματεία Βεστιάριο ..........: Ένη Κουτενίδου 6948051293

Εργαστήρι Latin Salsa
Μαθήματα εκμάθησης Λατινοαμερικάνικων χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Διδάσκονται οι χοροί Salsa Cubana , Rumba, Mambo, Cha-cha ....
Υπεύθυνοι: Vasilis Marapidis & Polina και Ιωαννίδης Βασίλης τηλ. 6948538539

Εργαστήρι Ballroom για παιδιά & ενήλικες.
Ballroom χορούς του American Style, συμπεριλαμβάνονται δύο είδη χορών, οι Ευρωπαϊκοί ή Smooth και οι Latin. Οι Ευρωπαϊκοί χοροί που διδάσκονται συμπεριλαμβάνουν το Βιεννέζικο Waltz & το Foxtrot . Ενώ στους Latin, η Rumba, το Cha Cha & η Samba.
Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Παπαδοπούλου Νένα τηλ. 6944 645 998

Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]
To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την Big Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940...
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Ανέστης Αποκατανίδης τηλ. 6974 760 292

Εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ.
Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, είναι κομμάτι του Groupo International Jacobina Arte με ιδρυτή το Mestre Pitbull από την Bahia, Βραζιλία και έχει παρουσία σε 6 χώρες.
Υπεύθυνη: Σταυρούλα Ταβουλάρη τηλ. 6938886605

Εργαστήρι Tango.
Μαθήματα εκμάθησης Αργεντίνικου Tango για αρχάριους και προχωρημένους. Το εργαστήριο οργανώνει ακόμη χορούς - milonga - ποιητικές βραδιές και άλλες δράσεις φέροντας τους ενδιαφερόμενους κοντά στην αργεντίνικη κουλτούρα.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας . : Λευτέρης Εφραιμίδης 6937445847

Εργαστήρι Κρουστών
Την ομάδα διδάσκει και συντονίζει ο Βασίλης Βασιλάτος. Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που έχουν μικρή ή και καμία σχέση με τη μουσική. Τα μαθήματα γίνονται Κυριακές και διαρκούν 4-5 ώρες. Μια μέρα την εβδομάδα γίνεται συνάντηση των μελών, για πρόβα, συζήτηση και θεωρία.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Φάνης 6974206341, Ροδούλα 6982455644 facebook: Ομάδα Κρουστών ΦΕΞ Ξάνθης

Θεατρικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων». - για εφήβους & ενήλικες. Προσέγγιση στη θεατρική τέχνη.
Μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού... σκηνοθεσίας. Οργάνωση παραστάσεων - Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων» οργανώνει και παρουσιάζει δικές της παραγωγές. Διαλέξεις και σεμινάρια - άνθρωποι του θεάτρου, καλεσμένοι της ομάδας διδάσκουν θέατρο. Υπεύθυνος – Επικοινωνίας. Πασχάλης Ξανθόπουλος 2541025421

Εργαστήρι παιδικού μουσικού θεάτρου & Χοροθεάτρου
Τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά και για ενήλικες με ενδιαφέρον στην μουσική σύνθεση και τη δραματουργία. Μαθήματα σχετικά με την χορογραφική σύνθεση, λαογραφία, μουσική δραματουργία, υποκριτική καθώς και χορευτικές & θεατρικές ασκήσεις.
Υπεύθυνη: Φίτσεβα Βάνια τηλ. 6978227642

Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι «κουκλόκοσμος», για παιδιά & ενήλικες.
Κατασκευή θεατρικής κούκλας με ανακυκλωμένα υλικά (γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, καρπόκουκλα, κούκλα σώματος), η τέχνη του κουκλοθεάτρου (ασκήσεις χεριών, δακτύλων, υπολοίπου σώματος, φωνητική, ορθοφωνία, μιμική), έκφραση συναισθημάτων μέσω κούκλας, παράσταση.
Υπεύθυνη: Φιλιώ Δαργενίδου τηλ. 6937214903

Εργαστήριο Κινηματογράφου – Video.
Στον κύκλο αυτών των μαθημάτων γνωρίζουμε την ιστορία και τη γλώσσα του κινηματογράφου. Αναφερόμαστε στα στοιχεία για την οργάνωση παραγωγής, το σενάριο, τις τεχνικές λήψεις, το μοντάζ και τις ταινίες που θα έπρεπε να έχει δει κανείς. Υπεύθυνος: Δημήτρης Κεσουδάκης τηλ 2541025421

Εργαστήριο Φωτογραφίας.
Η τέχνη & η τεχνική της φωτογραφίας. Αναλογική και ψηφιακή. Studio, φωτισμοί, τεχνικές λήψης και επεξεργασίας. Οργάνωση σεμιναρίων με ειδικευμένα θέματα από Έλληνες και ξένους φωτογράφους. Περισσότερα: http://fexphotogroup.ning.com
Υπεύθυνος – Επικοινωνίας. Πασχάλης Ξανθόπουλος 2541025421

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά.
Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα.
Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής...
Υπεύθυνοι: Μάρθα Αποστολίδου, Μαρκέτα Σπανού, τηλ 25410 25421

Εργαστήρι Ελευθέρου σχεδίου & Ζωγραφικής για ενήλικες.
Μαθήματα ζωγραφικής, ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική με ακουαρέλα, λάδια, τέμπερες. Υπεύθυνη: Αναίδα Χουρσουντιάν, τηλ 25410 25421

Εργαστήρι Αγιογραφίας
Μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας για τη δημιουργία μιας εικόνας (ετοιμασία ξύλου, χρύσωμα, αγιογράφηση) χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά ( σκόνες, αυγό, χρυσό, κ.λ.π.) .
Περισσότερα: Facebook εργαστήρι Αγιογραφίας της ΦΕΞ
Υπεύθυνος: Παπαδημητρίου Γεώργιος τηλ. 6973002234

Εργαστήρι πλεκτικής για ενήλικες.
Για όσους – ες θέλουν να μάθουν να πλέκουν με βελόνα, βελονάκι ... ή και για όσους ήδη γνωρίζουν τα βασικά βήματα του πλεξίματος, αλλά ψάχνουν το κάτι παραπάνω.
Υπεύθυνη: Γκιονούλ Όμπαση, τηλ. 25410 25421

Εργαστήρι χειροτεχνίας και καλλιτεχνικών κατασκευών.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδια 10 ετών και άνω. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν στην καλλιτεχνική τους πλευρά .Δε χρειάζεται καμία εμπειρία και δεξιοτεχνία, μαζί θα μεταμορφώνουμε μικροαντικείμενα που είναι πλέον αχρησιμοποίητα (άδεια μπουκάλια, κουτιά αποθήκευσης, κεραμίδια, πιάτα, μικροέπιπλα κ.τ.λ) σε πραγματικά έργα τέχνης.
Υπεύθυνη : Δώρα Τριανταφυλλίδου τηλ. 6983147278

Εργαστήρι Tai Chi Chuan για ενήλικες & παιδιά.
To Tai Chi Chuan χαρακτηρίζεται από την αρμονική διαδοχή των αργών κινήσεων χεριών και ποδιών, καθιστώντας το μία ιδιαίτερη μορφή καλλιτεχνίας του οποίου το όφελος εκτιμάται τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια από το δυτικό κόσμο. Μέσα από μία ποικιλία στιλ στην κινητική τέχνη του Tai Chi Chuan, το αυθεντικό Yang stil θεωρείται το δημοφιλέστερο λόγω των απαλών κινήσεών του. Γενικά δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ή φυσική κατάσταση. Το αυθεντικό Yang stil απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και σε παιδιά. Περισσότερα: http://taichi-xanthi.blogspot.com  Υπεύθυνη: Έμη Χατζηπαναγιώτη τηλ. 6977560795

Ομάδα Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης.
Πόσο ουσιαστική είναι η ζωή μας; Ποια είναι η προσωπική αλήθεια του καθένα από μας; Πως μάθαμε να διαχειριζόμαστε τα αδιέξοδα; Είναι όντως όλες οι ανάγκες μας σημαντικές; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα μας απασχολήσουν στην Ομάδα Αυτογνωσίας η οποία θα βασίζεται στη φιλοσοφία και μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, που είναι μια ολιστική, υπαρξιακή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η συντονίστρια της ομάδας: Μαρίνα Κατσικίδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, τηλ 6955495569

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - Άγχος: Οι διαστάσεις και η διαχείριση του. / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - Κατάθλιψη: Το νόημα και οι όψεις της.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - Ενοχή: Ψάχνοντας στο υπόβαθρο.. / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - Θυμός: Ένα παρεξηγημένο συναίσθημα? / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - Σχέσεις: Αναζητώντας τρόπους βελτίωσης. / ΜΑΡΤΙΟΣ - Κρίση & αβεβαιότητα: το φαινόμενο του παράδοξου της αλλαγής. / ΑΠΡΙΛΙΟΣ- Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (Burn-Out): Μέτρα αντιμετώπισης. / ΜΑΙΟΣ - Αποδοχή & το νόημα της ζωής.
Οι παραπάνω ενότητες θα αναπτυχθούν σε εργαστήρια βιωματικών-ψυχοθεραπευτικών ομάδων με αρχές Ψυχοθεραπείας Gestalt. Οι συμμετέχοντες θα έχουνε την δυνατότητα να μάθουν και να πειραματιστούν με βιωματικές ασκήσεις στη θεματολογία που θα επιλέξουν. Για κάθε ενότητα θα χορηγηθεί και έντυπη ύλη. Οι ομάδες θα είναι «ανοικτού τύπου» που σημαίνει πως αν επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε σε όλες τις οχτώ ενότητες ή μόνο σε ορισμένες της επιλογής σας. Η διάρκεια κάθε ενότητας θα είναι μηνιαία των 4 συναντήσεων, (μια φορά την εβδομάδα, διάρκειας 2ωρών). Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν εφόσον ο αριθμός των μελών θα είναι τουλάχιστον 8 άτομα και η διάρκεια θα είναι από Οκτώβριο 2013 έως Μάιο 2014. Κόστος συμμετοχής σε κάθε ενότητα είναι 50 ευρώ το μήνα.

κύκλοι σεμιναρίων & εργαστηρίων
Η ΦΕΞ σε συνεργασία και με άλλους φορείς οργανώνει μια σειρά σεμιναρίων με διάφορες θεματικές ενότητες.
Γνωριμία με τους θησαυρούς της Θράκης. * Γνωριμία με τα μεγάλα Μουσεία * Γνωριμία με τις Μεγάλες Εκθέσεις Τέχνης * Γνωριμία με τους παραδοσιακούς θησαυρούς του τόπου μου * Κουκλοθέατρο για εκπαιδευτικούς * Θέατρο σκιών * Comic * Animation * Stop motion animation * Σεμινάρια Εναλλακτικής Πληροφορικής & νέων Τεχνολογιών για παιδιά και ενήλικες * Εργαστήρια - Εφαρμογές του Εκπαιδευτικού Δράματος * «Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου για την Τοπική Ιστορία» * Ραδιοφωνικά Σεμινάρια

fexΠληροφορίες:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης - Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη - παλιά πόλη. Τηλ . 25410 25421 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Πέμπτη, 22 Αυγ. 2019 - 19:34:49
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΑνακοινώσειςΕνημέρωση εγγραφές για τα Εργαστήρια της ΦΕΞ Top of Page