Emerging Voices

Η Thalatta.art μια νέα γκαλερί στην καρδιά της Αθήνας εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της σύγχρονης τέχνης, με κεντρικό άξονα δραστηριότητας την προώθηση της ελληνικής τέχνης και την υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών.

 

Από τις 23 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου η Τhalatta.art θα παρουσιάσει την έκθεση "Emerging Voices", στην οποία θα εκτίθενται έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από πρόσφατους αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 19:00 στη διεύθυνση Χρήστου Λαδά 5 - 7 στην Αθήνα. Η έκθεση αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό και για τους συλλέκτες να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν έργα καλλιτεχνών που θα γίνουν εξέχοντες και περιζήτητοι στο μέλλον.

Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός Τέχνης ΕΚΠA, Ελένη Γατσά και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Imagine Visual Arts.

Συμμετέχουν οι ανερχόμενοι δημιουργοί Αλέξανδρος Αλεκίδης, Πάρης Ασημακόπουλος, Θεοδώρα Βασιλειάδου, Ελένη Ζούμπα, Μιλοφίλη Ιωαννίδου, Φίλιππος Κούτρικας, Άγγελος Μεργές, Ορφέας Μπάτσιος, Δημήτρης Πετρολέκας, Αποστόλης Φιλίππου και Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Όλοι τους νέοι καλλιτέχνες, αναζητούν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, στο στάδιο της ανάπτυξης της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν καινοτόμα και πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, γεμάτα νόημα και σημασία. Στον σύγχρονο κόσμο που είναι γεμάτος με ποικίλες επιρροές και πληροφορίες, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να χαράξουν τη δική τους πορεία, να διερευνήσουν και να διηγηθούν τις ιδέες τους, με τρόπο που δεν αναπαράγει κλισέ και κενά νοήματα.

Με μια ποικιλία στυλ και τεχνικών, μετουσιώνουν σε χαρτιά, καμβάδες, πηλό και κεραμικά μια ευρεία γκάμα έργων, τα οποία παρουσιάζουν έναν συνδυασμό μορφωτικών αλλά και στυλιζαρισμένων στοιχείων αισθητικής, εστιάζοντας σε θέματα όπως ο χρόνος, η ύλη, η κίνηση, ο χώρος και ο δυϊσμός μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Με την ιδιαίτερη αισθητική και την αυθεντικότητά τους εκφράζουν τα συναισθήματα, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον θεατή να σκεφτεί και να εξερευνήσει νέες ιδέες και αισθητηριακές εμπειρίες. Η πολυποικιλότητα των ερμηνειών που προκύπτουν, αναδεικνύουν τον ρόλο της τέχνης στην αναζήτηση και ανακάλυψη νέων διαδρομών σκέψης.

*Η Thalatta.art αποτελεί ένα δυναμικό κέντρο που επικεντρώνεται στην σύγχρονη ελληνική τέχνη και στη διάδοσή της, μέσω της παρουσίασης, προώθησης και πώλησης έργων τέχνης τόσο μέσω της γκαλερί της, ή άλλων συνεργαζόμενων γκαλερί, αλλά και σύντομα, μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής (Augmenta®™) που συγκεραίνει ικανότητες interactive, online, augmented reality, μέσα από ένα iPhone.

Η Thalatta.art θα υποστηρίζει στο άμεσο μέλλον την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων για την προώθηση παγκόσμιας σύγχρονης τέχνης.

Τhalatta.art | Χρήστου Λαδά 5-7 | Αθήνα |+30 210 3315488 +306948790482 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Pin It