Αστική Δημοκρατία

Η προσφορά της Αστικής Δημοκρατίας προς τα πλήθη των δυτικών λαών – κοινωνιών, είναι η απόλυτη ελευθερία του λόγου. Και αυτό ισχύει ι δ ι α ί τ ε ρ α για την Ελλάδα:

Βρίσε, βέλαξε, σκούξε. Κλάψε για τη χώρα σου, για το σπίτι σου, για τη μάνα σου, για σένα. Κατήγγειλε τα καιρικά φαινόμενα και ξανά κλάψε. Παρακάλεσε..., ποιον δεν ξέρεις..., και παράχωσε τους ανθρώπους σου. Τα καμένα, τα πνιγμένα, τα γκρεμισμένα. Φάε καπνό, φάε φωτιά, φάε στάχτες, κολύμπα στις πλημύρες και στις λάσπες και δέξου το χέρι της να σε χτυπά στην πλάτη φιλικά. Άλλαξε την ταυτότητά σου, βάψου μαύρος, κόκκινος, ξεβάψου, μείνε όπως σε θέλουν. Διαμαρτυρήσου, απέργησε, αφόρισε, καταράσου, απελπίσου, ζητιάνεψε, αυτοκτόνησε, μετανάστευσε.

Ψήφησε, ξαναψήφισε, μετέφερε στα παιδιά σου τον ψεύτικο κομματικό λόγο έτσι ώστε, αυτή, η Αστική-καπιταλιστική Δημοκρατία, που έχει εγκλωβίσει στα δίχτυα της όλα τα κόμματα και τα έχει μετατρέψει σε επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μένει εκεί αμετάβλητη και σε ισχύ. Κι ΕΣΥ, μόνος, κατάμονος με τις δικές σου χτεσινές και σημερινές παραστάσεις να καταρρέουν μπρος στα μάτια σου, απαθέστατα ως εξωγήινο ον, παραδίνεις ένα μέλλον στα παιδιά σου ζοφερό· εξωπραγματικό.

Και αυτή, η Αστική Δημοκρατία, χαίρεται και γελά. Αλλάζει μόνο τα σκηνικά της για να μη γίνει το θέατρό της πληκτικό, ψυχρό και μονότονο. Όπως τώρα! Δείτε την! Καμαρώστε την· δικές σας οι επιλογές· δικές σας και οι κυβερνήσεις, δικά μας και τα χάλια. Αλλάξτε την· μπορείτε. Κι αυτή, στη δική σας χαρά, θα ζωντανέψει...

«Ε.Ε», Ελλάς-Θεσσαλία 18 του Σεπτέμβρη του 2018 www.fasoulas.de Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It