Ο «μίστερ» covid-19, τα κανάλια κι εμείς! (2ον)

Λοιπόν, τι λέτε… ελεύθεροι πολιορκημένοι… πολίτες! Δεν είναι ευκαιρία για κουμπιά; Στοπ! Πατάτε και γυρίστε, όχι κανάλια αλλά πλευρό. Ανοίξτε τα παράθυρα και πετάξετε τηλεκοντρόλ, ξηλώστε «πιάτα», γκρεμίστε αντένες, ξεριζώστε καλώδια, πετάξτε τα κουτιά της πλάνης για να γλιτώσετε την κυριολεκτική αποβλάκωση, που με τον ερχομό του «μίστερ» covid, βρήκαν τη χαρά τους.

 

Απομονώστε από τα σπίτια σας, που αυτή την εποχή τα χρησιμο-ποιούμε για την ασφάλεια και τη σωτηρία μας, τους «πολιτικούς», τους δημοσιογραφίσκους και διάφορα «σποτ» που κοντεύουν να α-ντικαταστήσουν τον «μίστερ» covid και παν απ’ όλα σταματήστε να πληρώνεται το κρατικό κανάλι.

Φέρτε βιβλία μες στα σπίτια σας, που η ύλη σας τα έχει αρπάξει και διαβάστε. Απολαύστε τον φιμωμένο και απαξιωμένο Λόγο. Δείτε και νιώσετε πως κυριαρχεί στα λογοτεχνικά, ποιητικά και θεατρικά κείμενα και ετοιμαστείτε να νιώσετε μεγάλες συγκινήσεις όταν ξεδι-πλώνεται η κουρεμένη γλώσσα μας σε όλα τα επίπεδα. Ακούτε μουσι-κή που συνδέει τον ψυχικό σας κόσμο με τον εξωτερικό και επιτρέπει το αναπετάρισμα του νου και της ανάπνας, την επαναφορά της υ-γρασίας στα ξερά και θολά μάτια.

Ζωγραφίστε στα σύμπαντα τα αξιοθέατα του λευκού και του γα-λάζιου, γοητευθείτε και ας σας γίνει η τρίχα κάγκελο! Παίξετε Καρα-γκιόζη να το μάθουν τα παιδιά σας. Αθληθείτε όσο μπορείτε στους περιορισμένους χώρους των σπιτιών σας. Δείτε παλιές ελληνικές ται-νίες και ας ξεστριφτείτε απ’ τα γέλια! ΚΑΙ παν απ’ όλα, όλοι μαζί, α-σθενείς και υγιείς, νέοι μεσαίοι και παππούδες να ευχαριστούμε για-τρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που οι φροντίδες τους ξεπερνούν κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα στον πλανήτη! Είναι βέβαιο πως και ο κορονοϊός γρηγορότερα θα φύγει…

 

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης-Συγγραφέας Βάιος Φασούλας
«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 04 του Απρίλη του 2020 http://www.fasoulas.de Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

«Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευ-τούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ)

Pin It