Σε αυτή την έρμη Χώρα υπάρχουν ακόμα έλληνες;

Γράφει ο αντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας. Απ' την Ελλάδα του χτες... «Όταν μιλάμε για το ουσιώδες της ιστορικής συνέχειας μέσα στην αλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερόμαστε πάντα στους Έλληνες.

Στους Έλληνες που όχι μόνο υπήρξαν η αφετηρία αλλά, μετά τον σκοτεινό Μεσαίωνα, σηματοδότησαν, χάρη και στην πολύτομη συνεισφορά της διασποράς των ομοεθνών τους, την οδό της επανόδου της ευρωπαϊκής σκέψης στην αξεπέραστη ελληνική επιστήμη και φιλοσοφία». (Άρθουρ Καίστλερ), φτάσαμε στην Ελλάδα του σήμερα, που έχει μεταβληθεί σε πανηγυριώτικο χώρο...

Εξανδραποδισμένοι έμποροι και πραματευτές εθνικών συναλλαγών και θεμάτων σχημάτισαν τον πανηγυρόκοσμο στο σκούρο πάνελ του σήμερα, πλαισιωμένο από πολι-τευτές, «πολιτικούς», βουλευτές, αρχηγούς των διαφθαρμένων ή αλλοιωμένων παλιών κομμάτων, που η ιστορία τα έχει καταδικάσει στην αφάνεια και στον αφορισμό. Κομ-μάτων της Αντιπολίτευσης με προεξάρχοντα τις κομματικές εταιρίες της Ν.Δ και του ... πολυσυλλεκτικού και... πολυδιάστατου ΠαΣΟΚ αλλά και τα νεότερα απονέρια ξεροπό-ταμων, που μόν0 βατράχια και βδέλλες τ' ακολουθούν, αποτελούν τις σάπιες πατερίτσες του συστήματος. Μια συμπαγή από χρώματα και ιδέες πανσπερμία, που τα τελευταία 5-6 χρόνια επιδίδεται στην παρουσίαση ενός παράλογου θεάτρου που πρωταγωνιστεί ο εναρμονισμένος με το σύστημα...,(χαρακτηρίστε το όπως θέλετε...,) πανηγυρόκοσμος. Μάλιστα αν το διαβάσετε φωναχτά, θα έχετε την τρίχα σας κάγκελο και πολυπληθείς ενοχλητικούς εφιάλτες.

Πώς αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το κλίμα των ημερών που διαχέεται και μια κομματική-«πολιτική» σαδιστική ικανοποίηση από τα απανωτά στραπατσαρίσματα που δέχεται η Ελλάδα από φίλους ευρωπαίους και συμμάχους; Αυτά η Αντιπολίτευση του γέλωτα και του δράματος τα φορτώνει στη συγκυβέρνηση των εκατό και κάτι ημερών.

Μετά το άκαρπο και χαμένο εκατοήμερο, για εκείνους, που ο λαός, θεωρώντας τους ακατάλληλους και επικίνδυνους για τη Χώρα, τους πήρε την εξουσία μέσα από τα χέρια τους, μετά την έλευση των εκατό (100) πρώτον ημερών της διακυβέρνησης της Χώρας από την συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανελ., πολύ μελάνι χύνεται στο χαρτί για το τι έκανε και τι δεν έκανε στις εκατό και κάτι ημερών νέα συγκυβέρνηση. Έτσι, ο κάθε λεύτερος Πολίτης μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την άθλια πανηγυρική έκβαση των προαναφερόμενων κομμάτων, παράλογη και επιθετική, ως ευκαιρία για την επανάκτηση της εξουσίας από τους ίδιους «πρωτεργάτες», πραιτοριανούς-υπηρέτες του νότιου καντο-νιού της «ΕΕ». Αυτοί που υποδούλωσαν την Ελλάδα και τους έλληνες στο άρμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων-ΔΝΤ, «ΕΕ», τραπεζών, τοκογλύφων και λοιπών διεθνών οργανι-σμών, μέσα από ασφυκτικές πιέσεις, ευρωπαίοι και ...ελληνική Αντιπολίτευση διεκδι-κούν και πάλι τα ηνία της εξουσίας. Περί αυτού ο λόγος και ας μη γελιόμαστε. Οι ευρω-παίοι εταίροι μας στηρίζονται στη συντηρητική ΝΔ, στο επίσης συντηρητικό και πολυ-συλλεκτικό ΠαΣΟΚ, σε κάτι ποτάμια, σε κάτι ελιές και σε άλλα ανεμομαζώματα και χα-μπέρια.

Βέβαια στο μελάνι και στο χαρτί καθώς και στις μεγάλων συχνοτήτων τηλεοπτι-κές προβολές, η κομματική ρύπανση που προκύπτει ξεπερνά κάθε άλλη χημική, βιομηχανική, ραδιενεργή αλλά και κάθε άλλον ψεκασμό, επουράνιο και γήινο. Ασφαλώς και με το ...δίκιο τους ανησυχούν και αγωνιούν οι άνθρωποι ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αντιπολί-τευσης για το μέλλον της Χώρας, που ο Σύριζα-Ανελ οδηγεί στα βράχια.

Το όλο θέμα αποκτά και κωμικοτραγικό χαρακτήρα όταν δεν γίνεται καμιά ανα-φορά από το 1974 και μετά...,(μην αναφερθούμε από το 21 και δώθε...,) παρά μόνο όλα τα ανήθικα «πυρά» τους τα συγκεντρώνουν στο εκατοήμερο του συγκυβερνητικού σχήματος!! Αυτό από μόνο του μαρτυρά τις πραγματικές τους διαθέσεις όλων των κομ-ματικών αχυράνθρωπων που κυβέρνησαν τη Χώρα επί σαράντα χρόνια. Το να βγαί-νουν σήμερα και να «ασκούν» «κριτική» στο Σύριζα-ΑΝΕΛ, είναι επικίνδυνο απόστημα που δεν κρύβεται και ο Σύριζα όφειλε να το είχε σπάσει. Αυτή η «πολιτική αντιπαράθε-ση», στείρα και εκτός τόπου και χρόνου «κριτική» που ασκεί η Σαμαρική ΝΔ, το Βενιζε-λικό ΠαΣΟΚ και κάτι άλλα απομεινάδια, αυτή η πανσπερμία περισσευμάτων και ανεμο-μαζεμάτων, όφειλε να είχε κρύψει το πρόσωπό της από τις ενοχές και τις ντροπές και όχι να παρελαύνουν στα κανάλια και να μας λένε τι;

Παρεμπιπτόντως αναφέρουμε και τη λέξη «δημοψήφισμα» που ακούμε αυτές τις μέρες από διάφορους «πολιτικούς», κομματικούς, ευρωπαϊκούς κύκλους και από βου-λευτές της συγκυβέρνησης. Σε σχόλιο βουλευτή του Σύριζα σε αναλυτική αναφορά στα τεκταινόμενα και σε ενδεχόμενη «ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» (τίτλος του άρθρου, 14-05-2015), απαντήσαμε ως εξής: «Πολύ ωραία ανάλυση, αλλά η λέξη «δημοψήφισμα» κρύβει πολλές παγίδες. Η πρώτη που φαίνεται είναι ότι και οι ευρωπαίοι πιπιλίζουν αυτή τη λέξη. Κουράστηκαν οι ...άνθρωποι να έχουν τα χέρια τους απλωμένα να μας δώσουν παράδες!! Επίσης, η με-γαλύτερη παγίδα είναι εάν και εφόσον πάμε σε δημοψήφισμα και οι έλληνες ..., ανίδεοι και ανεύθυνοι σε μεγάλο ποσοστό καθώς θέλησαν να είναι, ψηφίσουν αυτό που οι ευρωπαίοι περιμένουν και βρεθούμε εκτός «ΕΕ», τότε οι όναγροι του βορρά τρίβοντας τα χέρια τους θα λένε, ορίστε, φύγανε μόνοι τους. Το ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο είναι γεγονός που μαστίζει τη Χώρα. Αλλά το ότι για τους φοροφυγάδες και μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου, το μαχαίρι δεν το πήγε στο κόκαλο η συγκυβέρνηση, όπως περιμέναμε, προφανώς, αποτελεί άλλου παππά ευαγγέλιο. Γενικότερα, στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που βρισκόμαστε, όπως τα πράματα..., (πράματα είμαστε εμείς οι άνθρωποι που υπο-τασσόμαστε στο άρμα της «παγκοσμιοποίησης»...) εξελίσσονται, οι επιλογές των κυ-βερνήσεων των δεινοπαθούντων Χωρών είναι δυο (2): Ή μπήγουν το μαχαίρι στο κόκαλο κοντράροντας το ρεύμα των αγρίων ή υποχωρούν. Στη δική μας περίπτωση το μαχαίρι έπρεπε να ξεκοκαλίσει ΠΡΩΤΑ την εγχώρια λαμογιά σε όλα τα επίπεδα και μετά συζητούσαμε για δημοψήφισμα. Έτσι μια απλή ταπεινή γνώμη...»

Εν κατακλείδι, ένα δημοψήφισμα καλό θα ήταν εάν και εφόσον η συμμετοχή θα συμπεριλάμβανε: βουλευτές, διοικητές, διευθυντές, γραμματείς και φαρισαίους, ανώ-τερους υπαλλήλους του δημοσίου, πολυθεσίτες, προνομιούχους και άλλους που έχουν σχέση με υψηλούς μισθούς του δημοσίου. Μπορούμε εμείς των μερικών εκατοντάδων ευρώ μισθών και συντάξεων να διαδραματίσουμε θετικό ή αρνητικό ρόλο σε ένα δημο-ψήφισμα; Αυτοί οι κατέχοντες αξιώματα και υψηλά μισθώματα και υψηλές συντάξεις πρέπει να ερωτηθούν. Διατίθενται για τη σωτηρία της Χώρας να βάλουν το χέρι στις τσέπες τους; Μόνο έτσι θα έχουμε και τη δυνατότητα να δούμε αν σε αυτή την έρμη Χώρα υπάρχουν ακόμα έλληνες;

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ε-λευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δι-καίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436π.χ.—338π.χ.)

«Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάιος 16 2015 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fasoulas.de

Pin It